Home + Cadeautip voor working moms | De stationery van Correctbook!

Cadeautip voor working moms | De stationery van Correctbook!

Als ik ga shoppen zijn er bepaalde dingen waar ik een zwak voor heb en waarvan de kans groot is dat ik ermee thuiskom: kinderkleding en stationery. Die laatste is mijn ultieme zwakke punt, want het is klein en dus koop je het gemakkelijker. We hebben er immers altijd wel een bestemming voor. Bij mij is dat altijd werk. Notitieboekjes, planners, pennen, de hele mikmak heb ik áltijd nodig voor werk. Ik moet alles immers goed kunnen ordenen 😉 Maar is het goed voor mijn portemonnee? Nee, eigenlijk niet. Is het goed voor het mileu? Nee, ook niet. Kan ik er iets mee bijdragen voor een ander? Nee, helaas niet… Maar wat nou als dat ook anders kan? Wat nou als je met de aanschaf van jouw stationery bijdraagt in de strijd tegen analfabetisme? Dan is het niet alleen maar leuk, dan maak je ook een verschil! Dat kan met deze producten van Correctbook.

Wat is een Correctbook?

Je hebt ze misschien al eens gezien; een Correctbook is een uitwisbaar notitieboek waarmee je notities maakt zoals je gewend bent, maar je kunt de pagina’s vervolgens wissen. Dat lukt niet met je handen, maar wel met een wisdoekje. Voordat je je notities wist, maak je er een foto van met de Correctbook app. Zo heb je je notities altijd bij je. Binnen de app kun je verschillende mapjes maken waardoor je je notities kunt categoriseren. Eigenlijk is de app jouw digitale werkplek. Ideaal!

Als je de notities in jouw Correctbook hebt gewist, kun je daar vervolgens weer nieuwe notities op schrijven. En dat is natuurlijk enorm duurzaam!

De missie van Correctbook

Nu is dit natuurlijk al heel mooi. Je hebt een duurzaam product waarmee je eindeloos kunt werken en daarmee draag je je steentje bij aan een beter milieu. Er wordt immers veel minder papier verspild. Daarnaast is het gewoon ontzettend handig dat je je notities kunt digitaliseren. Dat zijn echter niet de enige voordelen, want de missie van Correctbook is eigenlijk hetgeen dat mij als moeder het meest triggerde.

Wist je namelijk dat er wereldwijd 800 miljoen mensen zijn van boven de 15 die niet kunnen lezen en schrijven? En wist je dat er dagelijks 250 miljoen kinderen zijn die zonder pen en papier naar school gaan? Dat kunnen wij ons totaal niet voorstellen en toch is het zo. Mijn werk en leven bestaat voor een groot deel uit schrijven en ik zou diep ongelukkig zijn als ik dat niet zou kunnen puur en alleen omdat de middelen en het geld er niet voor zijn. Deze kinderen willen namelijk heel erg graag lezen en schrijven, maar de materialen zijn er simpelweg niet.

Dit zag oprichter Sam ook tijdens een vakantie in Zuid-Afrika en hij zag daar dat kinderen niet om kleding of eten vroegen, maar dat zij pen en papier wilden hebben. Zij willen zichzelf kunnen ontwikkelen omdat zij voor zichzelf een betere toekomst wensen. En als er al schrijfmateriaal is, gaat het op. Het kan niet eindeloos mee. En met die gedachte kwam Sam terug in Nederland. Er moest schrijfmateriaal komen dat eindeloos mee gaat.

Voor iedere verkochte Correctbook kan een kind een trimester lang schrijven. Het Correctbook Ontwikkelingsprogramma bestaat uit het beschikbaar stellen van schrijven, als een service. Samen met ontwikkelingsorganisaties zetten zij het programma uit bij verschillende scholen. De kinderen worden voorzien van een Correctbook, een pen, een doekje, extra inkt en kluisjes in de klas. Gaat er iets kapot? Dan zijn zij er om het te vervangen. De scholen worden gecontroleerd op het gebruik en de leraren krijgen een training hoe met de producten om te gaan. Correctbook wil 1 miljoen kinderen van een Correctbook voorzien vóór 2023. Het doel is dat alle kinderen die er één ontvangen hier minimaal vier jaar mee kunnen blijven schrijven.

Kijk, en dan draag je pas bij aan een betere wereld! Wordt het daarmee niet een mooier cadeau om te geven of te krijgen? Ik vind van wel!

Wat overigens ook leuk is om te vermelden is dat de producten in elkaar worden gezet in Nederland door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Welke producten heb ik zelf in huis?

Zelf heb ik nu twee notitieboeken: de bosgroene is gelinieerd en in A5 formaat, de rode is blanco en heb ik in A6 formaat. Ook heb ik nog een hardcover premium notitieboek. Daarnaast heb ik een rugtas en dat is ideaal voor mijn MacBook. De tas is super licht en gemaakt van gerecyclede plastic flesje. Er kan een maximaal gewicht in van 3 kilo waardoor je nooit teveel meeneemt en niet je hele tas vol stouwt met andere spullen. Mijn Mac, Correctbook en iPhone zijn dan het belangrijkste. Zeker wanneer ik in overleg ga. Daarnaast heb ik nog uitwisbare pennen en schoonmaakdoekjes. Genoeg om heel lang mee vooruit te kunnen dus! Ik heb nog wel wensen. Zo wil ik graag nog de to do lijst en een weekplanner. Voor mij heel handig omdat ik bezig ben met verschillende, grote projecten. De notitieboekjes zijn overigens uit te breiden met verschillende sets extra pagina’s. Ideaal!

Kortom, orde in de chaos, een verantwoorde stationery verslaving én je draagt daadwerkelijk iets bij. Dat is niet alleen een mooie gedachten voor de feestdagen, maar voor het hele jaar.

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *