Home + Girlboss | Van webshop eigenaar naar blogger

Girlboss | Van webshop eigenaar naar blogger

Zo nu en dan krijg ik weleens de vraag waarom ik eigenlijk precies ben gestopt met de webshop en of bloggen nu meer oplevert dan het hebben van een webshop. Die eerste vraag is niet zo lastig, die tweede vraag is echter heel persoonlijk, want als ik mijn blog vergelijk met een grote, succesvolle webshop dan delft Mamablogger toch echt het onderspit in dat opzicht. Maar goed, als ik het dichtbij mijzelf houd kan ik die vraag heel eerlijk beantwoorden.

Stoppen met de webshop

Waarom zou je stoppen met een webshop waar je vijf jaar lang ziel en zaligheid in hebt gestoken? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: ik vond het niet meer leuk. Vijf jaar lang was ik bijna 24/7 bezig met de webshop en deed ik er alles aan om er een succes van te maken. De webshop kostte letterlijk bloed, zweet en tranen, maar het was het allemaal waard. Het werd steeds meer een succes en wat heb ik er ontzettend veel van geleerd. Tot op de dag van vandaag heb ik er profijt van en spijt heb ik er dan ook nooit van gehad. Tegelijkertijd haalde ik er steeds minder voldoening uit. De wet- en regelgeving verandert heel regelmatig en ik was op een gegeven moment steeds meer bezig met het herschrijven van de algemene voorwaarden dan met de inkoop van spullen.

Daarnaast ging Milan naar school en ik had steeds minder tijd om een hele dag op inkoop te gaan. De webshop ging steeds verder van mij af staan en op een gegeven moment voelde iedere bestelling als een extra belasting, want dan moest ik weer naar het postkantoor en die tijd had ik eigenlijk niet. En op het moment dat je niet meer blij kunt zijn met een bestelling, weet je eigenlijk al genoeg. Stoppen was een opluchting en ook daar heb ik geen spijt van.

Bron afbeelding: Shutterstock

Levert bloggen meer op dan de webshop?

Ja, in mijn geval wel. Niet alleen wat betreft geld, maar ook wat betreft tijd en vrijheid. Op een item uit de webshop zit een bepaalde marge. Dat is niet alleen maar winst. Vergeet je hosting, onderhoud, verpakkingsmaterialen etc. ook niet. Voor een blog investeer ik tijd, reken ik een klein beetje van de hosting mee en verder heb ik geen kosten. Ik hoef er niet voor naar Amsterdam te rijden om iets in te kopen. Dat kost mij dus geen benzine, geen lunch en geen parkeerkosten. Die kosten worden ook vaak vergeten, maar maak je wel. Een blog schrijf ik thuis, achter mijn eigen laptopje. Ideaal en kost mij verder niets!

Dus het antwoord is ‘ja’.  Het bloggen levert mij meer op dan de webshop, maar dat is voor iedereen persoonlijk. Wie weet wat de toekomst brengt, maar vooralsnog blijf ik lekker bloggen!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. 1 juli 2017 / 11:35

  Mooi en eerlijk antwoord. Ergens voldoening uit halen is de beste manier van betaling. Natuurlijk heb je geld nodig voor je dagelijks onderhoud, maar als het een worsteling wordt en het je tegen staat, dan kost het alleen maar.

  • 2 juli 2017 / 09:57

   Dat is ook zo en op een gegeven moment ben je er echt helemaal klaar mee en weet je eigenlijk al hoe laat het is.

 2. 2 juli 2017 / 08:41

  De regels over webshops zijn niet veel veranderd, toch? Is het misschien zo dat je er in de loop der tijd meer over leerde en daardoor steeds iets aan bent gaan passen?

  Als je advertentie-inkomsten hoog zijn en je niet voldoende verkocht in de webshop, kan ik me voorstellen dat de blog meer oplevert.
  En naast minder kosten ben je natuurlijk ook iets minder gebonden aan tijd. Bij een bestelling moet je die toch voor een bepaald moment bij het postkantoor hebben. Je kunt ook niet vooruit werken. Met een blog kun je dat wat makkelijker indelen denk ik. Zo af en toe even extra hard werken om wat vooruit te schrijven, zodat je op een ander moment meer vrije tijd hebt.

  • 2 juli 2017 / 09:55

   Hi Charlotte,

   Ik ben eind 2015 al met de webshop gestopt dus misschien dat er daarna niet veel meer is veranderd. In de periode ervoor moest ik zeer regelmatig iets aanpassen. Dit kreeg ik dan door via het keurmerk waarbij ik was aangesloten. Maar dat was slechts één van de dingen waar ik tegenaan liep hoor. vooral alle andere punten die je noemt speelden mee. Het was gewoon niet meer te combineren met alles wat ik er omheen deed zoals een HBO opleiding. Met bloggen is dat een stuk makkelijker inderdaad 😉

 3. 2 juli 2017 / 09:45

  Mooi beschreven! Na vijf mooie jaren vind ik het knap dat je die knoop doorhakt, tijd voor een nieuwe fase. Eigen geluk eerst!