Home + Leerachterstand voorkomen door middel van bijles

Leerachterstand voorkomen door middel van bijles

De verlengde kerstvakantie is in volle gang en ik moet zeggen dat het tot nu redelijk gaat. Terwijl ik dit typ ligt er een zieke Floris naast mij op de bank onder zijn dekbed. En ik moet eerlijk bekennen dat ik 0,0 energie heb om überhaupt iets te ondernemen. Als ik nu nog thuisonderwijs zou moeten geven zou ik niet weten hoe ik dat zou moeten doen. Al vraag ik mij wel af hoe lang deze kerstvakantie gaat duren. Misschien geven we in januari wel weer thuisonderwijs. Maar hoe je het ook wendt of keert, door de lockdowns die we hebben gehad hebben veel kinderen een leerachterstand opgelopen. Zo zijn er veel kinderen die bijvoorbeeld bijles Nederlands nodig hebben. Hoe het hier thuis ging lees je hieronder:

Thuisonderwijs ging de vorige keer niet zo soepel

Toen we de vorige keren thuisonderwijs gaven aan onze oudste, eindigde dat keer op keer in eindeloze discussies. Ik heb er destijds weleens over geschreven. Uiteindelijk was zelfs inloggen een heel gedoe, maar we hebben het overleefd ?. Toen onze zoon weer naar school ging en Cito’s moest maken vond ik dat eerlijk gezegd best spannend. Hoe zou het gaan en zou hij geen dip laten zien?

Toen we een tijdje later een online 10-minutengesprek hadden hield ik mijn hart vast totdat de juf zei dat het wel duidelijk was dat hij thuis zijn best had gedaan, want het ging zo goed. We keken elkaar schuin aan en moesten een beetje lachen. De juf moest eens weten hoe het thuis ging… Toch was ik opgelucht dat het zo goed ging en hij zijn Cito’s goed had gemaakt. Niet zozeer voor mijzelf, maar juist voor hem, want ik weet als geen ander hoe het is om achterstand in te halen.

Bijles in deze gekke tijd

Zit jouw kind op de middelbare school en heeft je kind door alle lockdowns wel een leerachterstand opgelopen? Dat kan ik mij heel goed voorstellen. Het leertempo ligt daar veel hoger en er worden veel meer vakken gevolgd. Om je kind weer het vertrouwen terug te geven in zichzelf kan bijles een prima alternatief zijn. Merk je dat jouw kind bijles Nederlands nodig heeft? Dan kun je die Nederlands bijles ook heel eenvoudig online regelen. Bijles hoeft dus niet fysiek plaats te vinden, maar kan nu bijvoorbeeld online worden ingezet om een leerachterstand zoveel mogelijk in te lopen. Dat is niet altijd even leuk. Ik weet daar alles van, want in de brugklas moest ik van mijn ouders ook op bijles. Dat was overigens ruim 20 jaar geleden dus die tijd was heel anders. Ik moest toen nablijven en in een lokaal opdrachten maken op floppy’s. Herinner je je die nog?

Ik herken het gevoel daarom nog, maar vandaag de dag is bijles volkomen normaal, zeker nu. Het helpt je kind en later zal hij of zij je er echt dankbaar voor zijn. Deze tijden zijn voor niemand leuk en sommige dingen vragen om creatieve oplossingen.

Heb jij weleens nagedacht over bijles voor je kind? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *