Home + Onze ochtendroutine nu we verhuisd zijn: chaos!

Onze ochtendroutine nu we verhuisd zijn: chaos!

We wonen inmiddels een week in ons nieuwe huis. Ik ben al behoorlijk gewend aan het huis, maar onze ochtendroutine ziet er wel anders uit. We wonen namelijk een stuk verder weg van de scholen van de jongens en nog verder weg van mijn werk. Ook is onze parkeervergunning al vervallen. Dat betekent dat we ’s morgens eerder de deur uit moeten en dat is chaos!

Een half uur eerder van huis

We wisten van tevoren heel goed waar we aan begonnen en we wisten ook dat we een stuk verder weg gingen wonen van de scholen en het werk. Waar we alleen geen rekening mee hadden gehouden was dat we onze parkeervergunning meteen kwijt zouden zijn wanneer we ons in zouden schrijven op het nieuwe adres. De vergunning op het oude adres vervalt diezelfde dag en het maakt daarbij niet uit dat het oude huis nog in ons bezit is én dat we de vergunning tot en met maart 2021 vooruit hebben betaald. Balen, want we hadden het zo mooi bedacht.

Het nieuwe huis is dus een behoorlijk stuk fietsen en ik kan dat met onze huidige bakfiets niet fietsen (geen trapondersteuning, versnellingen of iets dergelijks en dan krijg ik bekkenklachten). Daarom hadden we bedacht dat ik ’s morgens met de jongens naar het oude huis zou fietsen. Daar kon ik dan de gordijnen open doen, een raam open zetten, de verwarming aan zetten, het schoon houden etc. De fietsen zouden daar in de schuur blijven staan en daar vandaan hadden we dan kunnen fietsen naar de scholen en ik naar mijn werk. Prima oplossing zou je denken. Niet dus, want de vergunning is verlopen. Dat betekent dat we nu nog eerder van huis moeten ’s morgens.

Chaos

En dus moeten we het nu anders aanpakken. Super omslachtig vooral. We doen het nu hetzelfde, maar moeten parkeren op een plek in de wijk waar je geen vergunning nodig hebt. Als we de auto hebben geparkeerd lopen we naar het oude huis. Dat is ongeveer 10 minuten lopen. Vervolgens begint dus het riedeltje hierboven 😅. Het is in principe te doen, maar dan vooral wanneer het droog is. Als het flink regent is het echt vervelend.

Al met al is het heel omslachtig en ben ik ’s morgens ruim een uur onderweg voor ik zelf goed en wel bij mijn werk ben. Wat een chaos!

Als het huis verkocht is

Als het huis is verkocht hoeven we er ’s morgens niet meer heen. Dat scheelt al een hoop tijd. Ook wil ik daarna een elektrische bakfiets kopen. Dat zou al heel veel schelen. Het wordt dus beter en tot die tijd doen we het hier maar mee en is het ’s morgens chaos. Je moet wat over hebben voor een verhuizing haha.

Hebben jullie nog suggesties over hoe ik dit aan zou kunnen pakken? Er is een school in de nieuwe wijk, maar daar wil Milan absoluut niet heen en dat begrijpen we wel. Hij wil zijn basisschool tijd met zijn eigen, vertrouwde klas vol maken.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 Reacties

 1. Elles
  8 november 2020 / 21:02

  Een gewone fiets met een zitje is ook een idee ipv een elektrische bakfiets? De oudste fietst zelf?
  Lekker fietsen, heerlijk! En gezond!
  Wij hebben geen auto of een elektrische fiets, dus weten ook niet beter! 😀

  • Marisca
   Auteur
   8 november 2020 / 21:28

   Gewone fiets is ook een optie, maar ik ben zelf niet zo’n held en fiets beter met de bakfiets 😂. Oudste fietst inderdaad zelf en willen we ook graag, maar ik heb wel last van mijn bekken bij langere afstanden waardoor elektrisch voor mij uiteindelijk wel fijner is.

 2. Michelle
  8 november 2020 / 22:41

  Ik zou een gewone elektrische fiets nemen. Ik heb er ook één en fietst heerlijk. Ook met kind achterop. Ik woon op 2x de afstand van het centrum van Gouda als jij en het is echt goed te doen met zo’n fiets 😃 Ennuh t scheelt ook als je zadel lekker laag staat en je gewoon met je voeten bij de grond kunt 😉

  • Marisca
   Auteur
   10 november 2020 / 08:02

   Haha, ik weet het, maar ik ben niet zo goed op een gewone fiets 🙈 Ben niet zo’n held en op de bakfiets ben ik stabieler 😂

 3. Christine
  9 november 2020 / 06:23

  Mijn eerste reactie was na het lezen van je artikel: waarom koop je de elektrische bakfiets dan niet nu al en wacht je ermee tot het huis is verkocht terwijl je hem juist nú goed zou kunnen gebruiken? Maar anderzijds kan ik niet in jullie portemonnee kijken of misschien hangt het ook wel van andere factoren af dat je die koop uitstelt voor later.

  • Marisca
   Auteur
   10 november 2020 / 08:00

   Nee hoor, je slaat de spijker op zijn kop, het is een financiële afweging. We hadden al ons spaargeld in de tuin van het oude huis zitten, gingen toen op vakantie en besloten vervolgens gingen we verhuizen. Dat was een flinke aanslag op het budget en nu staan de feestdagen weer voor de deur en willen we ook nog het één en ander voor dit huis kopen. Ook is ons huis verkocht onder voorbehoud dus we zijn nog wat voorzichtig…