Home + Christmas Countdown 2020 | Nieuwe notenkrakers en kitscherige kersthangers

Christmas Countdown 2020 | Nieuwe notenkrakers en kitscherige kersthangers

Een kneuterige Kerst, daar gaan we dit jaar voor. Gezellige versiering en over the top Kerst, ik houd ervan. Geen bonte kermis door het hele huis, maar toch Kerst. Ik kan er ieder jaar enorm van genieten. Vooral van mijn verzameling notenkrakers en de kitscherige kersthangers. Beiden zijn inmiddels tradities geworden. Ieder jaar gaan we op zoek naar unieke en oude notenkrakers en ieder jaar zoeken we alle vier een kitscherige kersthanger uit. Dit jaar hebben we er iets meer gekocht dus leek het mij leuk deze met jullie te delen. En… Ik vond op de valreep van de lockdown nog twee, prachtige oude notenkrakers. ❤️.

Onze kitscherige kersthangers

Deze hangen bij ons niet in de boom maar aan de tafelklem. Ieder jaar halen we de tafelklem van stal en versieren we deze tot ‘kerstklem’. We wikkelen er een guirlande omheen en daarna volgen de lampjes. Vervolgens hangen we al die kitscherige hangers eraan. Dit was de afgelopen jaren ons alternatief op de kerstboom, maar dit jaar hebben we beiden. Het is zo gezellig!

Links zie je een rood koffiekannetje. Die heb ik vorige week nog op de valreep gekocht bij Karwei. Op de middelste foto zie je één van mijn favorieten: de regenboog. rechts daarvan zie je een roséglas. Die heeft Milan uitgezocht. Op de rechter foto zie je een heel klein kerststalletje. Die vind ik ook zo mooi.

Het ijsje op de linkerfoto is gekozen door Floris. Hij is gek op ijsjes, dus het verbaasde ons niets haha. Op de middelste foto zie je een hanger van De Cantharel, ons favoriete hotel. Normaal gesproken gaan we daar ieder jaar heen met Kerst en ligt er een klein cadeautje op ons te wachten. Er ligt ieder jaar een prachtig doosje met een supermooie Vondels kersthanger. Deze was van twee jaar geleden. Helaas moeten we hem dit jaar missen, maar volgend jaar hopen we weer een nieuwe op te kunnen hangen. Op de rechter foto zie je ook twee nieuwe hangers: de raket kocht ik ook bij Karwei vorige week en het peperkoekhuisje kocht ik zo’n anderhalve week geleden nog bij Juffrouw Saartje.

Hier zie je het huisje aan de voorkant. De details zijn zo mooi! 😍 Op de middelste foto zie je een nieuw kopje koffie. Ook gekocht bij Juffrouw Saartje en zo leuk ook weer. Het busje daarachter is van Riviera Maison en kochten we jaren geleden. We waren hem eigenlijk al vergeten totdat Patrick deze afgelopen week in het oude huis vond. Op de rechter foto zie je de door mij gekozen notenkraker en daarachter de door Patrick gekozen tractor. Deze staat symbool voor de boerenprotesten die ook dit jaar plaats vonden.

Ik ben helemaal verliefd op dit soort kersthangers. Het is bijna zonde dat je ze maar een paar weken per jaar op kunt hangen.

Nieuwe en oude notenkrakers

Voor het eerst sinds jaren hebben we weer een kerstboom, maar die heb ik jullie al eerder laten zien. Daarnaast staat nu de grote notenkraker die we vorige week in Harderwijk bij de Action hebben gekocht. Hier in Gouda was hij al uitverkocht, maar daar stond ‘ie nog. Het was wel de laatste, maar hij mocht mee naar huis. Hij is overigens wel de groter dan de tv, dat moet volgend jaar anders haha.

Grappig, jullie sturen me nu ook privé berichtjes over notenkrakers en geven tips waar ik ze kan kopen. Echt heel erg leuk! 

En hoe mooi ik die grote ook vind, deze is pas écht bijzonder. Ik kocht deze bij Juffrouw Saartje en deze komt uit Duitsland. Hij is waarschijnlijk met de hand gemaakt en is echt oud. Hij past perfect bij de rest van de accessoires, een te gekke vondst dus!

kitscherige_kersthangers_notenkrakers_mamablogger_christmas_countdown_2020_

Nog zo’n gave vondst! Deze te gekke, oude notenkraker kocht ik ook in de binnenstad van Gouda bij Bloemensalon De Spiegel. Wat deze bijzonder maakt is dat deze een heel ander hoedje heeft dan andere notenkrakers en deze heeft een rond voetje. De anderen hebben een vierkante voet. Ook met deze ben ik ontzettend blij.

Alle notenkrakers staan in de vensterbank. Ons notenkraker leger bewaakt het fort haha. Ik heb er lampjes bij gedaan die we ’s avonds aanzetten. Dat staat dan zo gezellig!

Heerlijk al die kneuterigheid, ik houd ervan!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *