Home + Lifestyle | Deze dingen maken mijn leven een stuk gemakkelijker

Lifestyle | Deze dingen maken mijn leven een stuk gemakkelijker

Zitten er bij jullie ook te weinig uren in een dag? En neem jij je ook van alles en nog wat voor om vervolgens ’s avonds op de bank neer te ploffen met Netflix? Ik ook 🙋🏼‍♀️! Het klinkt ’s morgens allemaal zo leuk en vol goede moed ga ik aan de slag. Overal vol energie in om vervolgens ’s avonds compleet afgemat te zijn. Zeker tijdens drukke weken vergeet ik dan van alles en wordt ik kortaf omdat ik nog zoveel moet. Althans, ik vind dat het moet, er zit nog weleens een verschil in wat echt moet en wat ik van mijzelf moet 😉. In ieder geval zijn alle handigheidjes die het leven gemakkelijker maken, meer dan welkom. Deze dingen maken mijn leven in ieder geval een stuk gemakkelijker.

Lijstjes

Ik leef zo’n beetje op lijstjes en briefjes? Cadeautje mee naar school? Briefje! Naar de stad? Lijstje! 10-minuten gesprek op school? Lijst met vragen! Zelfs de samenwerkingen voor Mamablogger staan genoteerd op een lijstje, anders dan vergeet ik ze. Mijn mailbox probeer ik zo leeg mogelijk te houden, maar ik kan nooit helemaal voorkomen dat mailtjes naar beneden zakken. Er liggen zelfs briefjes op het kastje in de gang met dingen die ik niet moet vergeten mee te nemen. Lijstjes zijn dus onmisbaar!

Notities op mijn telefoon

Veel van die lijstjes zet ik in de notities van mijn telefoon. Ik ga zelfs de stad niet meer in zonder lijstje op mijn telefoon, want anders vergeet ik gewoon de helft. Het is momenteel sowieso allemaal een beetje veel, dus ik onthoud ook minder. Ik merk in ieder geval dat ik de notitie functie steeds vaker gebruik.

Zo heb ik #-sets gemaakt die in mijn notities staan. Deze gebruik in onder foto’s op Instagram. Dan hoef ik geen nieuwe meer te bedenken. Ik hou van de notities haha!

Screenshots

Nog zoiets; ik maak tegewoordig overal screenshots van anders vergeet ik weer waar ik het heb gezien. Zo zag ik laatst iets op Instagram en ik dacht het wel te onthouden. Dat deed ik dus niet en voor ik het wist was ik uren aan het zoeken. Super frustrerend en tijdrovend. Daarom screenshot ik nu dingen die ik wil onthouden. Na een week kijk ik dan of ik het nog nodig heb. Zo niet, dan verwijder ik ze weer.

De gezamenlijke gezinsagenda op mijn telefoon

Ik heb een hele tijd terug geschreven over onze gezamenlijke gezinsagenda op onze telefoons. Dit is nog steeds een goed gelezen blog. We gebruiken deze agenda nog steeds en zouden allebei niet zonder kunnen. Al onze afspraken staan erin en dat is een erg fijn. Zo weten we precies wie, wanneer, wat heeft. Onze hele planning staat erin. De app die we gebruiken heet Time

Een oude foto, kun je nagaan hoe lang we deze al gebruiken! 

De boodschappen thuis laten bezorgen

Ik vind boodschappen doen echt verschrikkelijk. Een paar kleine boodschapjes vind ik nog leuk, maar de weekboodschappen doen is niet aan mij besteed. Ik heb het jaren gedaan, maar toen we uiteindelijk besloten de boodschappen thuis te laten bezorgen, gaf me dat zoveel rust. Geen gesjouw en niet het idee hebben van ‘oh, maar we moeten de boodschappen nog doen’. Maar het scheelt vooral tijd en dat vinden we echt heerlijk. Het is een luxe, maar het maakt het voor ons zeker wat gemakkelijker.

De vaatwasser

Tot zo’n driekwart jaar geleden hadden we nog geen vaatwasser. Nooit gehad ook en we misten hem daardoor niet. Ik vond de afwas niet zo erg, maar ’s morgens kostte het bijvoorbeeld wel veel tijd. In onze nieuwe keuken zit uiteraard wel een vaatwasser en na één keer was ik al verkocht! Ik ben misschien een beetje late to the party, maar wat is het fijn! Deze maakt het leven inderdaad een stuk gemakkelijker!

Structuur

Het klinkt misschien een beetje suf, maar ik ga heel goed op structuur. Ik wil graag weten waar ik aan toe ben en plan zoveel mogelijk. Structuur geeft houvast en dat vind ik toch heel erg prettig. Zeker op doordeweekse dagen. We hebben dan een vaste structuur in de ochtend en avond en zo weten de jongens bijvoorbeeld heel goed waar ze aan toe zijn en dat brengt vervolgens weer rust.

Welke dingen maken jouw leven een stuk gemakkelijker? Klets mee in de comments hieronder of op social media.

liefs

 

 

 

EreadersEreaders

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *