Home + Diary | Lunchen met Floris, 10-minutengesprek, nieuwe stoelen en Legoland!

Diary | Lunchen met Floris, 10-minutengesprek, nieuwe stoelen en Legoland!

Goedemorgen, vandaag is onze trouwdag, Pat en ik zijn vandaag 11 jaar getrouwd! Nog even en we vieren ons 12,5 jarig huwelijk. Waar blijft de tijd?! Komende week laat ik jullie zien hoe we onze trouwdag vieren, maar vandaag kijken we nog even naar afgelopen week die vrij rustig verliep. Ik ging lunchen met Floris, had het eerste 10-minutengesprek op de nieuwe school van Milan, we kochten nieuwe stoelen voor aan de eettafel en we gingen naar Legoland in Scheveningen. Dat was nog niet alles: om de week af te sluiten gingen we ook nog spontaan uit eten met mijn familie voor onze trouwdag. Kijken jullie mee naar deze gezellige week?

Maandag

Goedemorgen! We zijn weer bij school.

Het is een drukke ochtend op het werk en ik geef met een collega een presentatie op een locatie. Daarna halen we koffie.

Eenmaal thuis wordt er nog even gespeeld voor dit kleine jongetje weer naar bed gaat.

En ik vermaak mij hiermee. Wat een heerlijk boek is dit! De review van het boek vind je hier.

Dinsdag

Als Milan naar school gaat, doen Floris en ik nog even wat boodschappen voor ik thuis weer aan het werk ga.

Ik mag weer een training volgen van mijn werk. In november start ik met de driedaagse training ‘Projectmatig werken’. Nu al zin in!

Als de jongens gaan douchen, ga ik nog even snel stofzuigen en dweilen.

Daarna horen we het verschrikkelijke nieuws over de aanslag op Peter R. de Vries. De rest van de avond zitten we aan de buis gekluisterd. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk.

Woensdag

Er komt een leuk cadeau binnen voor de jongens!

De hele ochtend hoop ik dat er goed nieuws komt over Peter R. de Vries, maar het is nog steeds onduidelijk. Floris en ik gaan de stad in en gaan met opa en oma lunchen op het terras. Gezellig! Op Instagram zag ik deze toolbox van Wibra en we besluiten na de lunch te gaan kijken of hij ook in ons filiaal verkrijgbaar is. Ik vind hem voor mijzelf iets te groot, maar leuk is ‘ie wel en dat voor maar €1,99!

In de middag maak ik kennis met de meester van Milan tijdens het 10-minutengesprek. We zijn zo trots op hem! Dit schooljaar zijn we verhuisd, kwam er een nieuwe lockdown en hij veranderde van school. Ondanks dat alles heeft hij geen dipje gehad en is hij blijer dan ooit. Zijn Cito scores zijn goed en hij heeft het super naar zijn zin op school. Wat een opluchting dat het zo goed heeft uitgepakt.

Van een indrukwekkende uitzending van RTL Boulevard naar een heerlijk, luchtige film.

Donderdag

Ik breng Floris naar school en geniet van de mooie straatjes van Gouda 😍.

Pas in de avond maak ik weer foto’s als ik met Milan even naar de Action rijd.

We kijken ’s avonds naar ‘Me before you’ op Netflix. Wat een prachtige film! Daarna werk ik nog aan Mamablogger tot ik rond 23.15 uur besluit dat het genoeg is geweest.

Vrijdag

Dit boekje kocht ik gisteren bij Action. Floris is er helemaal blij mee. Zijn reactie: ‘dankjewel mama voor het telboek’. 🥺 🥰

Ik kan niet zonder lijstjes. Deze ligt in de gang, zo kan ik niets vergeten deze week.

Op de fiets naar de peuterspeelzaal en daarna door naar mijn werk. Milan maakt deze foto van mij!

Deze krijgen we van mijn ouders, alvast voor onze trouwdag aanstaande maandag. Lief!

Zaterdag

We beginnen onze dag bij Legoland Discovery Centre in Scheveningen. We waren hiervoor uitgenodigd en wat was het gezellig. Binnenkort volgt er een uitgebreid verslag.

Eenmaal thuis, lunchen we en gaat Milan meteen naar buiten. Er is een sportevenement georganiseerd in de wijk en hij gaat meedoen. Het is onwijs leuk georganiseerd, superdruk en de kinderen kunnen kennis maken met 35 sporten. Milan zien we de hele middag niet meer haha.

Wij gaan daarom alleen met Floris naar de Sligro voor wat boodschappen. In de auto hebben we het toevallig over een bank voor de eethoek. Onze stoelen komen regelmatig tegen de muur aan waardoor er vegen op de muur komen. Hier irriteer ik mij enorm aan, vandaar de bank. Dan kan er niets meer tegenaan komen. Bij de Sligro zien we echter deze stoelen voor een leuke prijs! Deze kunnen de muur ook niet beschadigen, hebben armleuningen (fijn met thuiswerken) en ze kunnen draaien. Ze zijn op voorraad en besluiten ze te kopen. We kopen dezelfde kleuren als op deze foto en van ieder twee.

Patrick en Floris gaan nog even kijken bij alle sportactiviteiten terwijl ik de boodschappen opruim en de oude stoelen fotografeer. Binnen een half uur worden ze al opgehaald.

Daarna zetten Patrick en ik deze nieuwe stoelen in elkaar. Staat gaaf toch?

Na het eten verrassen we de jongens met een ritje naar de McDrive voor een McFlurry. We rijden een stuk door de omgeving en rijden vervolgens naar huis. In de auto zegt Floris dat wij de allerliefste papa en mama zijn 🥰.

Zondag

Pat en de jongens laten mij even op bed liggen, zo lief! En heel erg fijn, had dat echt even nodig. Om 7.30 uur word ik wakker, dat is voor mij uitslapen haha. Na het ontbijt gaan Pat en ik even zitten voor de komende vakantie. We boeken een ticket voor de overtocht naar Texel, kopen een parkeerkaart voor Texel (handig!), reserveren alvast tickets voor de zeehondenopvang, checken leuke uitjes voor als we in Beekbergen zijn en we gaan misschien nog naar Oostenrijk en bereiden ook daar alvast het één en ander voor voor.

Daarna gaan we het hele huis even schoonmaken. Pat zeemt de ramen, ik doe de wc’s, badkamer, de was en maak de wasmachine schoon met dit spul van Action. Ook doen we al het glaswerk zoals spiegels, de ramen in de stalen kast van Milan en de stolpen. Alles bij elkaar zijn we tot begin van de middag zoet.

Daarna sluit ik mijzelf een paar uurtjes op op zolder, althans, dat denk ik op dat moment nog. Er liggen maar liefst 14 opdrachten klaar voor Mamablogger en de gewone blogs moeten ook worden geschreven 🙈.

De ijscoman in de straat! Milan komt dit ijsje bij me brengen, lief! Van werken komt echter niet veel meer terecht want…

In de middag komen mijn zus en zwager aan op de fiets. We zitten in de tuin als we spontaan besluiten met z’n allen uit eten te gaan om onze trouwdag morgen te vieren. Mijn ouders gaan ook mee en dus verzamelen we om 17.00 uur bij Vidocq in de stad. We zitten buiten achter de kerk en wat is het gezellig! De perfecte afsluiter van deze week.

Dit was een fijne week! We gaan de laatste week van dit schooljaar in. Daarna is het ook hier vakantie!! ☀️ Fijne week allemaal!

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties

 1. Christine
  12 juli 2021 / 05:43

  Van harte gefeliciteerd met jullie elfde trouwdag vandaag! En wat heerlijk spontaan dat je het vast dit weekend hebt gevierd..
  Wij hebben een eethoekbank dus ik was al helemaal nieuwsgierig wat voor bank er zou volgen, maar deze stoelen zijn ook prachtig zeg!! Wij hadden twee fauteuils tegenover de eethoekbank staan, maar dat bleek niet zo’n beste kwaliteit te zijn. Vijf, hoogstens zes jaar geleden gekocht bij Leen Bakker en het nepleer brokkelde helemaal af.. eigenlijk wilde ik ook graag voor iets van velvet gaan maar durfde ik het nog niet aan met de kids.. nepleer is toch wat meer kidsvriendelijk en gemakkelijk afneembaar. Dus via marktplaats twee exemplaren op wieltjes gekocht die smaller en luchtiger zijn dan de fauteuils: maar een jaartje oud en samen voor €40,-! Hopelijk hebben we daar een tijdje plezier van en dan vervangen we de hele eethoek denk ik als deze stoelen op zijn..
  Wat een tranentrekker, die Me before You. Ik heb het boek eerder gelezen dan ik de film zag, er zijn nog meer boeken, maar ik wacht wel af of die nog verfilmd worden (aan lezen kom ik helemaal nauwelijks meer toe)..
  Zag je lijstje en bedacht me dat ik van de week nog een reactie bij je andere artikel wilde geven.. dan maar hier nu 😉 ben ook fan van lijstjes en op de middelbare school heb ik ooit, ik meen bij de afronding van het schooljaar, een lijstje van mijn lijstjes gemaakt, zoveel waren het er 🤭 Als je een lijstje van je lijstjes moet maken is het de vraag óf dat overzichtelijker is, maar goed.. ondanks m’n mobiel blijf ik ook nog steeds van de papieren memo’s overal! We moeten al die leuke stationery ook ergens voor gebruiken 🤗 Hoe zijn die stickers van de Action trouwens? Ik ben niet altijd te spreken over de kleefkracht ervan, dus laat ze eigenlijk vaak liggen merk ik.. maar dit setje ziet er leuk uit!

  • Marisca
   Auteur
   12 juli 2021 / 07:29

   Dankjewel! Ja, het kwam echt zo uit en die spontane dingen zijn het leukst. Alles zat ook mee, het weer was goed, we zaten op een mooie plek naast de kerk en het eten was heerlijk. Hebben echt genoten.

   Wat betreft die stoelen, we waren er echt van overtuigd dat we voor een bank zouden gaan, maar liepen 10 minuten later tegen deze stoelen aan. we hebben al een velvet bank en die is juist gemakkelijker schoon te houden dan de bank die we hiervoor hadden. Had ik nooit gedacht, maar het is een heel makkelijke bank waardoor we de stoelen ook wel aandurfden.

   Wat jammer van die fauteuils. Dat mag niet zo snel kapot gaan. Fijn dat er dan Marktplaats koopjes bestaan 😉.

   Haha een lijstje van de lijstjes, dat klinkt als iets dat ik ook zou kunnen doen 😅. Heb toevallig gisteravond een daily planner besteld die ik zag bij een collega blogger. Wel een vrij prijzige, maar denk dat deze precies is wat ik nodig heb. Had al bij haar gereageerd en zij is er echt heel blij mee, dus ben benieuwd. Hoop hem morgen binnen te krijgen.

   Ik heb de stickers nog niet uitgeprobeerd, zal ze snel even testen. Fijne week!!