Home + Lifestyle | De ‘wat trek ik aan vandaag?’ tag, met mijn favoriete nieuwe jurk

Lifestyle | De ‘wat trek ik aan vandaag?’ tag, met mijn favoriete nieuwe jurk

Afgelopen week maakte ik wat outfitfoto’s in mijn nieuwe jurk en ik wilde er een outfitpost van maken. Toch vond ik een blogpost over één outfit een beetje lastig om te schrijven, want zeg nu zelf, 400 woorden typen over één jurk is best veel en wat moet ik dan allemaal vertellen? Ik had geen flauw idee. Uiteindelijk kwam ik deze ‘wat trek ik aan vandaag’ tag tegen van Trendbubbles en die vond ik wel heel erg leuk. In deze tag vertel ik niet alleen over deze fijne jurk, maar ik beantwoord ook nog een aantal andere vragen over mijn kleding. Lees je mee?

Wat heb je aan vandaag?

Het wordt warm dus ik trek deze jurk aan. Ik kocht deze bij Mitch in Gouda (geen spon) voor ongeveer €65,-. Hij heeft precies de goede lengte en draagt echt heerlijk, al blijven de touwtjes soms wel ergens in hangen, bijvoorbeeld wanneer ik de vaat doe. Onder de jurk draag ik een wit hemdje, een broekje tegen schurende bovenbenen en witte sneakers. Daarna ben ik klaar om weg te gaan!

Waarom heb je vandaag aan wat je aan hebt?

Het wordt warm en dan draag ik het liefst lange jurken of rokken. Ik verberg het liefste mijn benen en dan zijn deze maxi jurken natuurlijk ideaal. Zo draag ik toch iets luchtigs en zomers.

Hoe besluit je wat je aandoet?

Ik kijk naar het weer en het ligt eraan hoe ik mij voel en waar ik mij fijn in voel. Ook kijk ik naar wat er die dag in mijn agenda staat. Als ik een vergadering heb met mensen van buiten onze organisatie of bijvoorbeeld met een directeur, dan is het vaak wel netter en dan bedek ik ook de tattoo aan de binnenkant van mijn pols. Geen idee waarom, want ik ben er heel blij mee, maar dat is een gevoel en op de één of andere manier doe ik dat dan toch.

Heb je bepaalde dagen in de week dat je een kledingstuk aantrekt?

Nee, daar kijk ik niet naar. Ik kijk dus wel naar wat er die dag op de planning staat, maar ik heb geen vrijdagse broek en zondagse jurk ?.

Trek je bepaalde kledingstukken aan bij een bepaalde stemming?

Als ik moe ben en nergens zin in heb trek ik het liefst zwart aan. Een grijze of zwarte skinyjeans en een zwarte trui bijvoorbeeld. Dat zou ik dan eigenlijk niet moeten doen, maar zo werkt het bij mij vaak wel. Als ik minder lekker in mijn vel zit, moet het vooral comfortabel zijn.

Leg je voordat je naar bed gaat klaar wat je de volgende dag aandoet, of doe je het anders?

Nee, ik leg eigenlijk nooit wat klaar, ik bekijk ’s morgens pas wat ik aan trek. Mits het nieuwe kleding is, die wil ik zo snel mogelijk aan waardoor het dan wel vast ligt wat ik aantrek.

Wat doe je met kleding als je je ‘s avonds uitkleedt?

Dat gaat in de was en als dat niet nodig is hang ik het aan een hangertje en laat ik het de volgende dag lekker luchten voor het raam. Daarna gaat het mijn kast in.

Kleed je jezelf om als je van je werk of uit school komt?

Nee, alleen als ik daarna nog een afspraak heb of het gezweet op de fiets. Het helpt dat ik op kantoor werk en mijn kleding daar niet vies wordt.

Hangt kleding in je kast op kleur of door elkaar?

Mijn kast is totaal niet georganiseerd, laat staan dat het op kleur hangt. Nee, alles hangt door elkaar en mijn kast is totaal niet netjes. Ik durfde er ook geen foto van te maken haha.

Welk kledingstuk hangt niet in je kast, maar zou je dolgraag willen hebben?

Jeetje, ik zou een uitgebreide collectie van dit soort jurken willen hebben. Ik zou nog meer toffe items willen hebben van Only Carmakoma, maar het liefst zou ik een mooie designer tas willen hebben. Die zijn tijdloos. Een tas die overal mee naartoe kan en waar mijn laptop in past. Welke dat zou moeten zijn weet ik nog niet, maar ik hoop de perfecte tas ooit nog te vinden en te kopen. Ooit…

Houd je een winter en zomer garderobe aan?

Nee, en het liefst loop ik in de zomer nog in mijn grijze skinny jeans. Bij mij hangt alles door elkaar en maak ik geen onderscheid. Ik zou in de winter alleen geen witte broek aantrekken en ik kijk wel naar wat past bij het seizoen. In de kast maak ik daar echter geen onderscheid in.

Wat doe je met kleding die je niet meer draagt?

Nette kleding gaat in zakken en bewaar ik in een afgesloten kast in de schuur voor de jaarlijkse rommelmarkt in de straat. In die kast bewaren we alles voor die rommelmarkt haha. Ook hebben we een bak in de staat waar kleding in kan voor het Leger des Heils. Ook daar doe ik regelmatig wat in. Kleding die echt niet meer kan gaat weg.

Wat is je lievelingskledingstuk?

Ik heb er twee: de grijze skinny jeans van Only Carmakoma en de gele jas, ook van Only Carmakoma. Eigenlijk deze outfit:

Waar koop je het meest online of in een winkel?

Voor mijzelf koop ik het meest online en voor de jongens in de winkel. Al heb ik nu wel een winkel gevonden in Schoonhoven waar ze Only Carmakoma verkopen, daar rijd ik toevallig vanmiddag nog heen.

Van welk kledingstuk kun je maar geen afscheid nemen?

Er is er maar één die nooit weggaat en dat is het geruite bloesje dat ik droeg op de begrafenis van mijn vader. Ik trek hem nooit meer aan, maar hij blijft in de kast hangen.

Van welke kledingkeuze heb je wel eens vreselijk spijt gehad?

Lastig, want ik heb wel meer verkeerde beslissingen genomen, maar die waren toen wel hip. Ik weet eigenlijk niet zo goed waar ik spijt van heb. Ik heb ooit wel blauwe Isabel Marant look-a-like schoenen gehad, die waren echt verschrikkelijk lelijk en stonden mij totaal niet.

Heb je een vaste plek in huis om je tas neer te zetten of zet je hem random weg?

Mijn tas hangt altijd aan een handgreep in ons halletje. Het gaat dan om zowel mijn werktas als de tas die ik meeneem als we weg gaan en als ik de stad in ga. Zo kan ik hem niet kwijtraken haha.

Dit doe ik beslist nooit aan…

Naveltruitjes, kleding met Disneyprints en de kleding die mij niet staat en/of veel te klein is. Oh, en witte leggings natuurlijk. Verder zou ik het niet durven zeggen. Zeg nooit nooit ?.

Herken jij wat van deze antwoorden of totaal niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

[shopr_shopthepost collection=”only-carmakoma” size=”large” title=”Shop mijn favorieten van Only Carmakoma”]

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *