Home + Persoonlijk | Meteen al spijt van mijn tattoo?!

Persoonlijk | Meteen al spijt van mijn tattoo?!

Morgen is het precies een maand geleden dat ik mijn tattoo liet zetten. Ik liet hem zetten op een drukke dag; ik moest eerst werken, we moesten Milan snel uit school halen, daarna gingen we met zijn vieren naar de tattoo studio en vervolgens moest ik door voor ons personeelsfeest. Het ging allemaal heel snel en op zulke dagen word je een beetje geleefd. Na het zetten van de tattoo was ik ontzettend blij, een paar dagen later ging ik echter twijfelen…

De genezing van de tattoo

Die nacht sliep ik nog met de folie om mijn pols. Toen ik wakker werd checkte ik natuurlijk meteen de tattoo en ik zag dat ‘ie wat vlekkerig was geworden. Hier schrok ik echt van en ik ben meteen gaan Googelen. Kun je het je voorstellen, rond 5.15 uur ’s morgens? Op Google werd ik niet veel wijzer en ik kreeg het Spaans benauwd. Was het wel goed dat ik de tattoo liet zetten en daarna een feest had? Misschien had ik toch teveel gezweet waardoor hij vlekkerig was geworden. Ik piekerde me suf. Ik besloot de folie af te doen en wreef over mijn pols. De vlekjes lieten los en kwamen blijkbaar van de folie! Ik was zo ontzettend opgelucht.

Om de letters heen was het nog wel rood en dat zag er natuurlijk niet zo mooi uit, maar dat zou wel genezen. Ik smeerde, hield het in de gaten en was er behoorlijk blij mee.

Opmerkingen over de “afkorting”

Ook kreeg ik nog wat opmerkingen over de “afkorting”. Nou, vul zelf maar in waar de afkorting M.F voor staat. Punt is alleen dat dit geen afkorting is. Daarom staat de punt tussen de letters ook in het midden in plaats van onderaan. Ik kan nog wel meer dingen bedenken waar de letters voor kunnen staan, maar ik denk daar geen seconde aan. Het zijn gewoon de voorletters van mijn kinderen. Degenen die er iets anders van maken zitten waarschijnlijk zelf heel ergens anders met hun gedachten.

In het begin voelde ik de noodzaak om dat uit te leggen, maar daar ben ik snel mee gestopt. Al moet ik zeggen dat ik dat wel lastig vond, want je wil niet dat mensen zulke dingen zeggen terwijl jij een mooi gebaar probeert te maken naar je kinderen.

Genezen

Maar ondanks de eerste schrik (toen had ik echt wel even spijt en vroeg ik mij af wat ik mij op de hals had gehaald) en de opmerkingen over de “afkorting”, ben ik er echt heel erg blij mee. Net zo blij als toen ik de tattoo studio uit liep.

Zo ziet hij er nu uit:

Hij is mooi genezen en als ik ernaar kijk zie ik nog steeds Milan en Floris. Zonder vlekken en zonder rare associaties met betrekking tot een afkorting 😉

Wat vind je ervan? Is ‘ie mooi geworden?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. prscll
  20 december 2019 / 08:37

  Ik vind hem ook mooi hoor! Ik heb 2 hartjes in elkaar met de namen van mijn kinderen.
  Waar zou de afkorting M.F. voor moeten staan dan? ik zie het niet haha

 2. Esther
  20 december 2019 / 09:29

  Hij staat voor je mannetjes, wat een ander er ook van maakt, JIJ weet waar het voor staat. Je bent niemand uitleg verschuldigd, wees er trots op (dat ben je volgens mij ook!) en hou ze zo altijd bij je ❤️

 3. 20 december 2019 / 09:54

  Een tattoo zet je voor jezelf, niet voor anderen. De tattoo heeft een mooie betekenis voor jezelf, dus wat anderen er eventueel van zouden kunnen maken is inderdaad niet zo relevant. Ik had er zelf nooit iets raars achter gezocht als ik dit artikel niet gelezen zou hebben. Mooi lettertype trouwens!

 4. 21 december 2019 / 13:28

  ik vind het mooi geworden en een tattoo is voor jezelf zeg ik altijd en niet voor een ander 😉 de afgelopen maanden ben ik kind aan huis bij onze tattoo shop en mijn ene sleve is bijna af !