Home + Een strak interieur toch sfeervol maken

Een strak interieur toch sfeervol maken

Als het om ons interieur gaat, hebben we allemaal zo eigen onze eigen stijl. Onze eigen smaak, onze eigen voorkeuren. Gelukkig maar, anders zou het wel erg saai worden. Houd je erg van landelijk of knus, dan zal je waarschijnlijk weinig moeite hebben om wat sfeer en warmte in je interieur te brengen, dat gaat vaak min of meer vanzelf. Houd je echter van een strak interieur, dan is dat vaak wat lastiger. Je zit niet te wachten op allerlei tierlantijntjes of overbodige accessoires, je wilt je huis nou net zo strak en netjes mogelijk houden. Maar een klein beetje sfeer, de boel net wat minder kil laten ogen, dat is wel zo fijn. Wist je dat verlichting een grote rol kan spelen bij het bereiken van dat effect?

Kies voor een beetje warmte

Veel mensen hebben nauwelijks in de gaten hoe groot de rol is die verlichting speelt in onze interieurs. We zetten zo hier en daar wat lampen neer zodat we alles goed kunnen zien, en dat is het dan wel. Zonde. Want juist verlichting kan de sfeer in een ruimte maken of breken.

Ben je een liefhebber van een strak interieur, dan heb je waarschijnlijk ook voor strakke lampen gekozen. Mooie industriële lampen, die zelfs als zij niet aan staan echte blikvangers zijn. Of juist lampen die je nauwelijks ziet, weggewerkt in het plafond of aan de muren, op zo’n manier dat zij eigenlijk geen rol spelen in het interieur als zij niet schijnen.

Welk soort lamp je ook kiest, het uiterlijk hoeft niets te zeggen over het soort licht dat zij verspreiden. Je doet er, als je wat meer sfeer in een ruimte wilt, goed aan om te kiezen voor lampen die warm licht verspreiden. Daar wordt de ruimte niet minder strak van, helemaal niet. Je creëert er echter wel wat meer sfeer mee, wat meer een thuisgevoel. Je bent misschien geneigd om bij een strakke inrichting meer voor koele lampen te kiezen, maar de kans is groot dat het thuis-gevoel daardoor achterwege blijft. Dit soort lampen worden namelijk vooral op kantoren en in ziekenhuizen gebruikt. Kies voor wat meer warmte, dan komt het met de fijne sfeer vanzelf wel goed.

Spring eens uit de band

Een andere manier om wat meer sfeer aan te brengen in een strak interieur, is door één keer goed uit de band te springen. Een enkele toevoeging te doen die misschien niet perfect bij de rest past, maar daardoor de ruimte wel echt uitstraling geeft. Een mooie kroonluchter in een verder strakke ruimte kan fantastisch zijn. Of denk eens aan een opvallend kunstobject, een echte eyecatcher. Juist door heel gedoseerd af te wijken van de stijl, creëer je je eigen, unieke sfeer.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *