Home + Lifestyle | Alweer een nieuwe ochtendroutine…

Lifestyle | Alweer een nieuwe ochtendroutine…

Vanaf eind oktober/begin november hebben we heel wat verschillende ochtendrituelen gehad. Eerst waren we net verhuisd en moesten we ’s morgens nog de fietsen halen bij het oude huis, daarna was het huis overgedragen en fietsten we vooral veel heen en weer naar de twee scholen en daarna naar mijn werk. Vervolgens kwam de laatste lockdown en zagen onze ochtenden er wéér anders uit. Inmiddels zijn de ochtenden weer anders, omdat Milan op zijn nieuwe school zit. Van alle ochtendroutines is deze het meest fijn. In ieder geval is deze het meest relaxt in vergelijking met de afgelopen maanden.

Onze ochtendroutine begint hetzelfde, maar we hebben nu wat meer tijd waardoor we niet meer zo hoeven te haasten vlak voor we weggaan. Dit is onze ochtend:

  • 5.31 uur gaat mijn wekker. Waar ik voorheen altijd meteen het bed uit sprong blijven we nu even liggen en klets ik nog wat met de jongens die ook altijd heel vroeg wakker zijn.
  • 6.00 uur kleed ik Floris aan, zijn de bedden opgemaakt en heb ik lekker de ramen open gezet. De jongens gaan vervolgens alvast naar beneden.
  • 6.10 uur ben ik nog even bezig met de was en doe ik vast mijn haar. Ook was ik mijn gezicht en smeer ik deze in met een crème zodat het goed in kan trekken.
  • 6.25 uur ben ik beneden, doe ik daar de gordijnen open en begin ik aan het klaarmaken van het ontbijt.
  • 6.35 uur is het tijd voor het ontbijt. Hier nemen we altijd de tijd voor. In de tussentijd deel ik mijn blogpost op social media en neem ik even de tijd om wat andere blogs te lezen.
  • 7.15 uur staat alles in de vaatwasser, maak ik de tafel en het aanrecht schoon en pakken we de tassen in. Vervolgens ga ik mijn tanden poetsen en kleed ik mij aan.
  • 7.35 uur roep ik de jongens naar boven en poetsen zij hun tanden (bij Floris doe ik dat uiteraard). Daarna doe ik hun haar en gaan we weer naar beneden.
  • 7.45 uur trekt iedereen zijn schoenen aan en kunnen we bijna vertrekken. Ik ruim nog even wat op of ga nog heel even zitten. We maken alles netjes zorgen dat we alles hebben en rond 8.00 uur vertrekken we.

We kunnen nu rechtstreeks naar de peuterspeelzaal, Milan gaat met een vriendje naar school en het loopt gewoon relaxter nu. Heerlijk die nieuwe ochtendroutine!

Is jullie ochtendroutine vooral heel druk of zijn er ook momenten waarop je nog even rustig wakker kunt worden?

liefs

 

 

 

Vaker Kopen 2021Vaker Kopen 2021

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *