Home + Achter de schermen | De balans tussen persoonlijke verhalen en gesponsorde artikelen

Achter de schermen | De balans tussen persoonlijke verhalen en gesponsorde artikelen

Een paar weken terug publiceerde ik mijn 2900e blogpost. Ik sta zelf altijd graag stil bij dat soort mijlpalen en vind het leuk om daar op de één of andere manier aandacht aan te besteden. Nummer 3000 komt in zicht en ik ben hard aan het nadenken over hoe ik dat kan vieren. Ik ben niet zo van de winweken (sorry!), maar ik wil natuurlijk wel wat leuks doen en het liefst voor iedereen! Maar goed, voor het zo ver is leek het mij leuk om in het kader van de 2900e weer een kijkje achter de schermen te geven. Dit keer over de balans tussen persoonlijke verhalen en gesponsorde artikelen, want dat vind ik de laatste tijd best een uitdaging.

Iedere dag verschijnen er samenwerkingsverzoeken in mijn mailbox. Vanaf begin dit jaar meer dan ooit. Dat klinkt ontzettend tof, maar dat zijn lang niet altijd serieuze voorstellen of onderwerpen waar ik ook echt wat mee kan. Ook staan er een aantal onderwerpen op mijn eigen “zwarte lijst”. Ik schrijf bijvoorbeeld niet over gokken, ik schrijf geen 18+ blogs en ik schrijf bijvoorbeeld niet over zindelijkheid (althans, niet persoonlijk). Ook voorstellen waar ik net al iets over heb geschreven moet ik soms afwijzen als ik er geen andere insteek voor kan bedenken. Om je een beeld te geven, van de tien voorstellen gaan er soms maar vier door en dat zijn er dan al veel. Overigens krijg ik niet voor al die artikelen betaald, voor sommigen krijg ik een product of dienst als betaling, dat kan ook een uitje of weekendje weg zijn.

Nu lijken vier artikelen niet zoveel, maar die komen bovenop de zeven die normaliter per week online komen. Dan zijn het er opeens 11 en dat zijn er best wat. De verleiding is dan soms groot om een persoonlijk, niet gesponsord, artikel te vervangen voor een gesponsorde…

En soms doe ik dat ook, maar liever niet. Ik wil de blog niet alleen maar vol hebben staan met gesponsorde artikelen. Uiteindelijk verlies je er alleen maar lezers door en daar zijn zowel mijn opdrachtgevers als ik niet bij gebaat. En dat is ook niet waarom ik ben gaan bloggen. Ik vind het juist leuk om persoonlijke verhalen te delen.

In de periode dat we corona hadden stonden er gelukkig al artikelen klaar, ook opdrachten. Deze heb ik toen wel geplaatst, maar ik had geen energie om daar een persoonlijk artikel naast te zetten. Dat zou ook gek zijn, want ik was ook niet aan het werk. Als dat niet gaat, kan je ook niet bloggen vind ik en daar ben ik heel stellig in. In eerste instantie ben ik een werknemer en daarna pas een blogger. Toch vond ik het lastig dat die balans toen minder goed was, maar ik wist dat het van korte duur was.

Terug naar de balans

In de weken na de quarantaine maakte ik de balans op. Welke opdrachten waren verschoven, wat waren de nieuwe deadlines en hoe ging ik dit alles verdelen? Dat betekende dat je op een aantal dagen twee artikelen online zag komen. In veel gevallen is het dan zo dat de één een gesponsord artikel is (dan staat er ook een speciale afbeelding onder) en de ander een persoonlijk artikel.

Ik doe mijn best om het zo goed mogelijk te verdelen, ook wat betreft onderwerpen, maar het kan een enkele keer voorkomen dat er alleen een gesponsord artikel online komt die dag. Bijvoorbeeld door drukte, wanneer ik even een keer niet lekker ben of omdat het gewoon zo uitkomt.

Weet dat ik in ieder geval opdrachten kies waar ik ook echt geïnteresseerd in ben en waar ik een leuk, persoonlijk verhaal over kan schrijven.

Ik hoop dat dit een beetje inzicht geeft en jullie het een leuk kijkje achter de schermen vinden. Mocht je nog meer willen weten over bloggen of wil je zelf gaan bloggen, wist je dat ik een e-book heb geschreven?

liefs

 

 

 

BabyBaby

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. MarjonS
  28 mei 2021 / 08:06

  Daarom lees ik jouw blogs graag. Veel
  Leuke tips etc
  Bij veel bloggers denk ik ja, gaan we weer. Je ziet aan de titel al dat het een betaald, gesponsord artikel is. En daarnaast komen dan weinig tot geen andere blogs online.

  Jouw blog is dan toch favoriet bij mij!

   • Debby
    28 mei 2021 / 10:08

    Helemaal mee eens jij geef je sponsored posts nog een persoonlijke draai mee! Bij veel blogs weet je al na 2 regels dat t om sponsor gaat en ze totaal nix menen van hun post en dat vind ik bij jou niet 🙂