Home + Behind the Scenes | Floris en ik in de financiële special van de Telegraaf!

Behind the Scenes | Floris en ik in de financiële special van de Telegraaf!

Afgelopen week stonden Floris en ik in de financiële special van de Telegaaf. Ik was benaderd door een journalist met de vraag of ik meer wilde vertellen over  de wijze waarop wij onze kinderen financieel opvoeden en hoe wij voor hen sparen. We sparen namelijk op de traditionele manier, maar we beleggen ook een euro per dag per kind. Dit resulteerde in een leuk interview en het eindresultaat was dus afgelopen dinsdag te lezen in de Telegraaf. Hoe zoiets gaat, lees je hieronder.

Het interview

Het interview vond telefonisch plaats met Annemarie. Ik was gewoon thuis en gelukkig konden we bellen na mijn werk, dus rond etenstijd. Vaak duren interviews hooguit een half uur, maar dit was zo’n leuk gesprek dat het al gauw een uur duurde. Annemarie stelde leuke vragen, vroeg geïnteresseerd door en herkende ook wat van de dingen die ik vertelde aangezien we allebei een tiener hebben.

Er werd onder andere gevraagd naar de manier waarop wij sparen voor onze jongens en hoe dit zo gekomen is. Ook vroeg Annemarie wat we hebben afgesproken met de jongens over hoe zij zelf moeten sparen. Ik vertelde dat Milan zijn Legocollectie onlangs heeft verkocht en wat hij met de opbrengst heeft gedaan.

Ook werd mij gevraagd wat we de jongens hopen mee te geven als het gaat om geld. Daar hoefde ik niet lang over na te denken: een positief gevoel bij geld. Dat is voor mij het voornaamste om mee te geven. Ik wil de jongens leren dat geld leuk is en dat het een middel is om leuke dingen mee te doen. Dat ze het waard zijn om geld te verdienen en daar een mooi leven van te kunnen leiden. Ik hoop dat we daaraan bij kunnen dragen.

Verder willen we ze leren dat er verschillende manieren zijn om je geld te besteden en dat je al op een laagdrempelige manier kan beleggen.

Fotoshoot bij ons thuis

Een paar dagen later, op zaterdagochtend, stond fotograaf Iris voor de deur om foto’s te maken van mij en Floris. Voor Pat en Milan hoeft die foto niet zo. Helemaal prima natuurlijk, maar Floris vond het wel leuk. Zo leuk dat hij helemaal op ging in zijn rol als model 🙂 In eerste instantie ging Floris alleen op de foto met de spaarpotten van hem en Milan. Daarna gingen we samen op de foto.

Iris gaf aanwijzingen, Floris pakte deze goed op en ongeveer een kwartier later waren we klaar. Ik heb snel wat foto’s gezien en wat waren die al leuk! We waren tevreden en terwijl Iris naar de volgende afspraak ging, vroegen wij ons al af welke foto’s gebruikt zouden worden bij het artikel. Of misschien was het maar één foto.

Sneak preview: Floris op de cover!

Weer een paar dagen later kregen we de preview van het artikel al te zien en wat was die leuk! Ik had de tekst al gelezen, want die had Annemarie al snel gestuurd, maar om het zo te zien en te lezen is wel heel tof. Ik voelde me al een hele “finfluencer” haha.

Ook vertelde Annemarie dat de vormgever de foto van Floris op de cover van de special heeft gezet. Wat onwijs gaaf!

Het eindresultaat in de Telegraaf

’s Morgens vroeg kijk ik op de website van de Telegraaf en ik zie dit. Hoe onwijs leuk! Ons kleine ventje op de cover van de special en wat een vrolijke foto!

Nadat ik Floris naar school heb gebracht, fiets ik meteen naar de supermarkt om de Telegraaf te kopen. Ik koop twee exemplaren en wat zijn we blij met het eindresultaat. Het artikel is leuk geworden en de foto van Floris op de cover is zo leuk geworden. We hopen dat ons verhaal in ieder geval een paar mensen heeft geïnspireerd en het is natuurlijk ook mooie pr voor Mamablogger.

Het was leuk hierover te vertellen en binnenkort komt er weer een leuke publicatie, dan sta ik namelijk in Mijn Geheim met een interview over werkende moeders.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *