Home + Kasboek #3 | Dit gaven we vorige week uit

Kasboek #3 | Dit gaven we vorige week uit

In de diary zie en lees je wat we zoals meemaken gedurende de week, maar zo één keer per maand geef ik ook een inkijkje in ons kasboek van die week. Deze week is het weer zo ver: het kasboek van afgelopen week. Een week waarin we een aantal dagen niets uitgaven, maar waar andere dagen juist weer duurder uitvielen. Kijk en lees je mee?

Maandag 15 mei 2023

Vandaag gaan we naar de huldiging van Feyenoord in Rotterdam. We gaan met de trein en die kaartjes had ik afgelopen week al gekocht. Ik reken het daarom niet mee in het kasboek van deze week, maar we waren ongeveer €35,- kwijt voor drie treinkaartjes. Vind ik toch veel.

Uiteindelijk kochten we in Rotterdam zelf nog een sjaal en pet voor de jongens. Ook gingen we langs de bakker en had Milan om 11.00 uur al enorme trek in McDonalds. Ach, moet een keer kunnen 😉

 • Feyenoord fanshop: €40,-
 • Bakker: €6,25
 • McDonalds: €11,30

Totaal uitgegeven vandaag: €57,55

Dinsdag 16 mei 2023

Vandaag heb ik een ontzettend drukke dag op het werk en ik ben rond 19.00 uur pas thuis. Geen tijd om iets uit te geven, haha!

 • €0,-

Totaal uitgegeven vandaag: €0,-

Woensdag 17 mei 2023

Vandaag ga ik met de klas van Floris mee op schoolreis. We zijn rond 14.00 uur thuis. Milan gaat naar buiten en Floris en ik blijven lekker thuis. Ik ben vooral bezig in huis en met Mamablogger. Verder hebben we niets nodig waardoor we ook niets uitgeven.

 • €0,-

Totaal uitgegeven vandaag: €0,-

Donderdag 18 mei 2023

Vandaag is het Hemelvaartsdag en we zijn alle vier vrij. We gaan naar de Sligro om daar het één en ander te halen, onder andere voor Milans ’toi toi toi’ cadeaus. Ook brengen we een bezoekje aan de Action. De jongens willen lunchen, maar dat vind ik eigenlijk zonde, want we hebben de afgelopen weken al zoveel uitgegeven. In plaats daarvan halen we wat lekkers voor de lunch bij de Albert Heijn. Net zo gezellig! Tot slot tankt Pat zijn auto nog even vol. Dan kan hij weer een tijd vooruit.

 • Sligro: €127,07
 • Action: €7,59
 • Tanken Patrick: €70,01
 • Boodschappen: €13,63

Totaal uitgegeven vandaag: €218,30

Vrijdag 19 mei 2023

Pat en ik werken vandaag allebei en het is druk. Ik bestel op het werk een broodje voor de lunch, maar dat is het dan ook wel.

 • Broodje werk Marisca: €3,-

Totaal uitgegeven vandaag: €3,-

Zaterdag 20 mei 2023

Vandaag komen de boodschappen en omdat we spontaan hebben besloten om morgen de Pizzarette uit de kast te halen, kopen we nog wat extra boodschappen. Ook tanken we nog een beetje in onze auto. Deze hebben we komende week niet veel nodig, maar ik wil altijd meer dan voldoende erin hebben zitten. Ook is de standaard van Milans fiets kapot en kopen we een nieuwe die Pat er meteen op zet.

 • Boodschappen: €178,28
 • Tanken: €20,04
 • Standaard fiets Milan: €8,99

Totaal uitgegeven vandaag: €207,31

Zondag 21 mei 2023

Vandaag bestellen we een tuinslang bij de Wibra. Ik heb nauwelijks tijd om erheen te rijden en Wibra had de beste aanbieding. Uiteindelijk bestellen we deze online met nog wat badschuim erbij. Verder gaan Pat en Milan samen naar de bioscoop. Daar hoort natuurlijk wel wat lekkers bij.

 • Wibra: €18,61
 • Bioscoop: €14,45

Totaal uitgegeven vandaag: €33,06

Totaal uitgegeven deze week

Alles bij elkaar opgeteld hebben we vorige week €519,22 uitgegeven inclusief alle boodschappen. Het is fijn dat het kan, maar ik vind het toch altijd weer een hoop geld als je het bij elkaar optelt. Ik heb geen idee hoe het komende week gaat, maar ik hoop in ieder geval dat het meevalt.

Houden jullie ook je uitgaven bij in een kasboek? Waarom wel of niet? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Ilse
  25 mei 2023 / 07:48

  Hier houd ik alle uitgaven op papier bij. Het geld staat in verschillende digitale potjes op onze rekening. Ik ben aan het stoeien geweest om daarvoor een systeem te vinden dat voor ons goed werkt en met een beetje van jou en een beetje van mezelf heb ik dat nu gevonden. Mijn vriend heeft nogal wisselende inkomsten en daardoor was het niet altijd duidelijk hoeveel we naast de vaste lasten “over de balk” mogen smijten. Onze huidige potjes werken goed, dus bedankt voor de inspiratie!

  • Marisca
   Auteur
   25 mei 2023 / 07:58

   Wat leuk om te horen! Ik ben benieuwd welke van mijn tips je hebt toegepast en of je nog tips hebt voor mij.

   Groetjes!

   • Ilse
    26 mei 2023 / 20:51

    Ik heb lang gewerkt met een maandbudget voor boodschappen, maar dat werkte de laatste tijd niet goed meer. Ik werk nu ook met weekpotjes. Ik heb per maand 4 potjes van € 175 en 1 potje waar ik het geld dat uit de weekpotjes overblijft in zet. Het geld uit dat potje gebruik ik als er 5 dinsdagen (dan komt AH hier) in de maand zitten of voor extra voorraad/aanbiedingen. Er blijft tot nu toe genoeg over uit de weekpotjes om het potje voor de 5e week/voorraad/aanbiedingen te vullen. Daarnaast heb ik een potje voor algemene uitgaven. Hier heb ik maar 1 potje voor gemaakt, dus geen weekpotjes. Verder gooi ik minder op de “grote” hoop (zeg maar: klein heuveltje) maar heb ik potjes voor verschillende vaste lasten gemaakt. Op onze betaalrekening staat nooit meer dan € 25. Ik check elke dag de bankapp om te kijken welke bedragen de volgende dag worden afgeschreven en zorg dat dat bedrag uit het potje naar de betaalrekening over te boeken. Het klinkt misschien heel omslachtig, maar wij geven hierdoor een stuk minder geld uit.