Home + Christmas Countdown 2020 | Kerstversiering in ons nieuwe huis!

Christmas Countdown 2020 | Kerstversiering in ons nieuwe huis!

Van aardetint naar panterprint en van kleine, lieflijke lampjes tot hysterische kersthangers en natuurlijk mijn collectie notenkrakers. Zo zou ik de kerstversiering dit jaar in ons nieuwe huis het best kunnen beschrijven. Dat klinkt als een bonte kermis, maar dat is het juist niet en wij zijn er onwijs blij mee. Voor het eerst sinds jaren hebben we weer een kerstboom en het is zo gezellig! Het is in ieder geval op en top Kerst bij ons thuis en ik heb zin het jullie te laten zien.

Voor het eerst sinds jaren weer een kerstboom in huis

Ik schat dat we in 2015 voor het laatst een kerstboom hadden staan. Daarna hebben we er geen één meer opgetuigd. Dat had verschillende redenen: we gingen weg met de Kerst (en zijn de jaren erop ook blijven gaan) en toen Floris kwam hadden we nog minder ruimte in de woonkamer waardoor er simpelweg geen ruimte was voor onze grote kerstboom. We versierden overigens wel voor Kerst, maar niet meer met een kerstboom. De bomen gingen weg, net als de kerstversiering…

… Maar dit jaar is alles anders. We zijn verhuisd én we blijven dit jaar thuis met Kerst. We besloten dat er daarom echt weer een kerstboom moest komen. We willen deze eerste Kerst in dit nieuwe huis onvergetelijk gezellig maken, dus gingen we lekker los haha. We kozen weer voor een kunstkerstboom, omdat ik allergisch ben voor echte. We hebben er heel wat bekeken en kozen uiteindelijk voor deze ‘Black Box’ kunstboom type ‘Verbier’. Deze is 215 cm lang en al voorzien van warm witte LED verlichting. Hij is prachtig, maar goedkoop is ‘ie niet. Hij kost namelijk €179,-.

Het is een mooie, volle boom en, ook handig, hij bestaat uit drie delen dus je hebt hem zo staan!

Rustige kerstversiering in de boom

De kerstversiering in de boom wilde ik zo rustig mogelijk houden. Ik zocht online naar de kersttrends van dit jaar (daar ben ik dan stiekem toch best een beetje gevoelig voor) en kwam uit op aardetinten. Precies wat we ook willen in huis. We kochten gouden (geen geel goud, eerder rosé) en bruine kerstballen, gouden kettinkjes en een paar andere, bijzondere ballen waaronder met panterprint.

Op de tweede foto was ik net begonnen met versieren. Inmiddels hangt de boom natuurlijk vol zoals je hierboven zag. De kleuren van de boom en de versiering passen mooi bij elkaar. Ik vind het echt een mooi geheel geworden!

De kerst tafelklem!

Bij gebrek aan kerstboom heb ik de afgelopen jaren de tafelklem versierd in kerststijl. Ieder jaar zoeken we alle vier een kitscherige kersthanger uit en inmiddels hebben we er al heel wat. Het idee is heel eenvoudig: we hebben een guirlande vast gezet aan de tafelklem en Patrick heeft er vervolgens lampjes omheen gewikkeld. Daarna hebben we de hanger erin gehangen en klaar ben je. Super gezellig om nu aan de tafel te eten, helemaal tijdens de kerstdagen.

Overdag ziet de tafelklem er dan zo uit 🔼.

En ’s avonds zo. Lekker over the top, maar dat mag wel met Kerst vind ik 😉

De notenkrakers

Notenkrakers zijn voor mij het ultieme symbool voor Kerst. Onmisbaar bij de kerstversiering wat mij betreft. Ik vind ze fantastisch en door de jaren heen ben ik ze gaan sparen. Er zitten heel oude bij, maar ook nieuwe. Het is inmiddels een bonte mis geworden. We hebben deze in de vensterbank in de keuken gezet. We hebben ook maar één vensterbank haha, dus die keuze was snel gemaakt.

Hoe gezellig staat dit?! Ik kleine lampjes in de vensterbank gelegd die aangaan met een timer. Zo is de vensterbank ’s avonds verlicht.

Binnen ziet dat er zo uit.

Wat vinden jullie van de kerstversiering bij ons thuis? Wij zijn er heel erg blij mee! Zijn jullie al begonnen met versieren? Laat het me weten in de comments hieronder of klets mee op social media.

Kerst 2020Kerst 2020

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *