Home + Lifestyle | 10x zo laad ik mijzelf weer op na een drukke dag of week

Lifestyle | 10x zo laad ik mijzelf weer op na een drukke dag of week

Wij moeders hebben het maar druk; we zijn moeder, partner, dochter, vriendin, we werken, studeren misschien nog wel, veel van ons zijn mantelzorger en dan zijn we ook nog druk met het huishouden etc. We doen vaak 1001 dingen zonder dat we het zelf door hebben. We vinden het normaal, want het hoort er toch bij? In zekere zin wel, maar dat wil niet zeggen dat we niet aan onszelf mogen denken. Ik deed dat vroeger ook niet en vond me-time echt een vreselijk begrip. Misschien is het nog steeds een jeukwoord, maar het dekt wel de lading, want we mogen onszelf niet vergeten. Pas als we goed voor onszelf zorgen, kunnen we goed voor een ander zorgen. Zo laad ik mijzelf op na een drukke dag of week.

 1. Boek lezen of Netflixen
  Een beetje een schot voor open doel is het wel, maar dit doe ik het liefst na een drukke dag. Op de bank kruipen, wat lekkers erbij en alles vergeten omdat je helemaal opgaat in dat ene boek of die goede serie. Zo kijken wij alweer heel erg uit naar het nieuwe seizoen van La Casa de Papel, heerlijk! Hier laad ik echt van op.
 2. In bad met een tijdschrift
  In het verlengde hiervan: lekker in een warm bad gaan liggen met een tijdschrift. Ik koop ze regelmatig en haal er ook aardig wat inspiratie uit voor Mamablogger. Het geeft wat afleiding en tegelijkertijd vind ik de verhalen gewoon lekker om te lezen.
 3. Naar de bioscoop met een vriendin
  Net als de twee dingen hierboven een ‘escape from reality’; je even verliezen in een andere wereld. Ik ga een aantal keer per jaar met vriendinnetje Chantal naar de film. We zijn er even uit zonder onze mannen (we hebben allebei twee jongens), kunnen lekker bijpraten én we gaan helemaal op in het verhaal.
 4. Mijn nagels laten doen
  Om de drie weken laat ik mijn nagels doen. Ik laat ze korter vijlen en daarna worden ze opnieuw gelakt met gellak. Het duurt maar een uurtje, maar ik vind het heerlijk. Dit is iets wat ik alleen doe buitenshuis en het is zo fijn omdat er wordt voor je gezorgd. Als we het dan toch over me-time hebben, is dit het!
 5. Even offline gaan
  Ik doe ik de laatste tijd steeds vaker; even helemaal offline zijn. Althans, voor zo ver dat lukt hoor, maar ik snak er steeds vaker naar. Ik staar de hele dag naar schermpjes en ben er ’s avonds wel even klaar mee.
 6. Hapje eten met zijn viertjes
  Dit doen we graag en stiekem ook vaak ☺️ We houden van lekker eten en vinden het vooral heel gezellig om met elkaar ergens te eten. Dit doen we vaak in het weekend, maar meestal lunchen we dan ergens in plaats van ergens dineren. Niet ieder weekend, maar fijn vinden we het wel.
 7. Weekendje weg
  We zijn dit jaar al een weekendje weg geweest en met Oud & Nieuw waren we ook weg. Verderop in het jaar staat er ook nog het één en ander gepland (onder andere wanneer we 10 jaar getrouwd zijn) en Pat en Milan gaan nog samen op mannenweekend. Tijdens die weekendjes kunnen we ons echt even opladen, maar we vinden het ook leuk om een andere omgeving te verkennen.
 8. Wandelen
  Ik hoop dat het snel lente wordt, want ik wandel graag. Niet perse heel veel kilometers, maar ik vind het echt lekker. Samen met Floris een rondje door de stad of op zondag met zijn viertjes op het strand. Heerlijk!
 9. Even de stad in
  Vroeger deed ik dit vaker, maar de laatste twee jaar komt het er steeds minder van en fiets ik even snel naar de stad als ik wat nodig heb. Ik ga dus heel gericht naar bepaalde winkels terwijl ik er juist zo van kan genieten om door de stad te struinen.
 10. Gewoon wat leuks doen (museum, schouwburg met één van de jongens)
  Naar een museum, naar de film met Milan, naar de geitenboerderij met zijn viertjes, het hoeven geen grote of dure uitstapjes te zijn, maar we genieten er wel enorm van om wat leuks te ondernemen en te bezoeken. Ook dit weekend staat er een bezoekje aan een museum gepland.

Wat opvalt aan deze 10 dingen is dat niet alles echt voor mijzelf is. Veel van deze dingen doe ik niet alleen, maar doen we juist als gezin. Ik kan mij voorstellen dat je je dan afvraagt in hoeverre je ervan op kan laden, maar juist omdat we iets leuks doen én er even uit zijn is het voor mij de ultieme ontspanning en laad ik er echt van op. Dat hoeft dus niet perse alleen al kan ik af en toe wel enorm genieten van een leeg huis 😉 Hoe laad jij jezelf op? En wat doe je echt voor jezelf zonder iemand om je heen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *