Home + Dilemma | Wel of geen zwembad meer in de tuin deze zomer?

Dilemma | Wel of geen zwembad meer in de tuin deze zomer?

Afgelopen zomer besloten we geen zwembad op te zetten in de tuin. We waren druk bezig met de tuin en we zagen het daarom niet zo zitten om het grote zwembad op te zetten. Ook het leeg laten lopen van het zwembad vind ik altijd een dingetje, want waar laat je al dat water? Er gaat echt bizar veel water in! Dit jaar laten we alleen nog de schuur zetten, maar dat is eind april en dat betekent dat we ruim voor de zomervakantie klaar zijn. En daarom denken we toch weer na over een zwembad. Zetten we er wel eentje in de tuin of niet?

Een opblaasbaar zwembad of een zwembad op pootjes?

Voorgaande jaren hadden we een zwembad op pootjes. Handig, maar dat zijn dus die mega grote zwembaden waar je bijna een dagtaak aan hebt om hem schoon te houden. Oké, dat is misschien wel wat overdreven, maar we hadden er wel een hoop werk aan. Vuil eruit halen, chloortabletten erin, we hadden eigenlijk een pomp moeten kopen en als het seizoen voorbij was zaten we met het water. Dat liep de tuinen van de buren in en hoewel er nooit iemand heeft geklaagd, voelde dat echt niet goed. Ik zou het namelijk ook niet tof vinden als er zo’n hoeveelheid water mijn tuin in zou lopen. Het was namelijk echt heel erg veel.

Daarvoor hadden we een opblaasbaar zwembad. Die moesten we ook schoon houden, maar het was minder werk omdat deze toch kleiner was. Er is voor allebei wat te zeggen, maar als we nu een zwembad kopen gaan we denk ik toch weer voor een opblaasbaar zwembad.

Waarom toch een opblaasbaar zwembad?

Je zou denken dat een opblaasbaar zwembad geen goede combinatie is met twee katten. Toch is dat nooit een probleem geweest, want onze katten moeten niets hebben van de zwembaden. Ze kijken ernaar en mijden het vervolgens. Ze hebben in ieder geval nooit hun nagels erin gezet. Onze katten zijn inmiddels 16 en 10 jaar oud en zullen er nu helemaal niet meer naar omkijken.

Verder vinden we een groot zwembad heel leuk, maar eerlijk is eerlijk, het is vooral leuk voor de jongens, want wij zaten er nauwelijks in. Mij maak je blijer als ik ernaast kan zitten op de tuinbank met een leuk tijdschrift. Wat lekkers erbij en ik vind het helemaal prima. Ik hoef niet perse het water in. Een vriendje of vriendinnetje van Milan erbij moet kunnen, maar dan nog hebben we al die ruimte niet nodig.

Met een kleiner zwembad hebben we ook minder water nodig. Dat scheelt als het water er op den duur weer uit moet, maar het is ook zuiniger.

Wel of geen zwembad dit jaar

Er komt dit jaar zeker weer een zwembad. De tuin is klaar dus het kan weer. Deze wordt echter kleiner, achteraf gezien is dat voor ons een stuk praktischer. En na alle regen van afgelopen tijd denk ik “laat de zomer maar komen”.

Wat voor zwembad zetten jullie op in de zomer? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Ad
    8 maart 2020 / 10:28

    Opa en oma zetten wel weer een zwembadje op ! Gezellig en de buren zijn er ook blij mee. Kijk al weer uit naar de zomer.

  2. 8 maart 2020 / 17:02

    Ik heb er de ruimte voor en heb vorig jaar een bad van 2 bij nog iets gekocht. En omdat m’n oudste zoon het bad direct kapot had geknipt….. En ik echt een beroerte kreeg van het oppompen en stressen, heb ik er nog een kleine op reserve bij liggen. Van de katten gelukkig weinig last gehad, het is een kwestie van goed opletten en toch uit voorzorg maar een hoes over het bad trekken. En gelukkig kan ik goed plakken, dat dan weer wel!