Home + Moms Fashion | Deze jassen zijn perfect voor op de fiets

Moms Fashion | Deze jassen zijn perfect voor op de fiets

Vorige week kwam ik voor de zoveelste keer bezweet aan op mijn werk. Ik had mijn teddy jas aan en een dikke sjaal om, maar om nu te zeggen dat deze jas heel warm is… Nee, eigenlijk niet en het weer was ook niet stralend. Maar toch was ik bezweet en daar baal ik dan zo ontzettend van. De werkdag moet dan nog beginnen en je voelt je gewoon niet zo fijn. Ik weet wel waar het vandaan komt. Ik sjees ’s morgens al half Gouda door. Eerst brengen we Milan naar school, vervolgens fiets ik een stuk om Floris naar de peuterspeelzaal te brengen en daarna fiets ik door naar mijn werk. Als je dan van de fiets af komt, krijg je het warm en dan ademt die fijne teddy jas eigenlijk niet voldoende.

Waterdicht en te warm

Daarnaast is die jas niet waterdicht. Ik heb uiteraard wel een waterdichte jas, maar die is zwaar en nog warmer. Niet heel handig wanneer je ochtend bestaat uit heen en weer rennen ?

De ideale jas voor op de fiets

Als ik andere moeders spreek op het schoolplein merk ik dat we tegen hetzelfde aanlopen. Niet dat we het er altijd over hebben, maar we vinden het soms wel lastig om, zowel voor onszelf als voor de kinderen, te bepalen welke jas we die dag aantrekken. De één is te warm, de ander te fris en wat doet het weer verder die dag? Allemaal dingen om rekening mee te houden. Zelf vind ik het vooral lastig dat het op de fiets fris is, maar wanneer je gewoon loopt is het snel te warm. Oké, ik heb mijn punt gemaakt denk ik. Ik wilde gewoon een lekkere jas voor op de fiets die voldoet aan de volgende eisen:

  • Ademend
  • Warm genoeg op de fiets
  • Waterdicht
  • Sportief
  • Hij moet leuk staan
  • Van goede kwaliteit zijn zodat ik er ook lang mee kan doen
  • Makkelijk te combineren zijn (dus ook leuk staan wanneer je wat nettere kleding draagt)

Een behoorlijk lijstje, maar geen makkelijk lijstje. We hebben geen strenge winters meer, maar ze zijn wel nat en guur. Ook daar kun je het koud van krijgen terwijl de temperatuur wel hoger ligt.

Uiteindelijk vond ik bij Anna van Toor deze leuke jassen van Reset.

 

Wat maakt Reset jassen zo fijn?

Ik ben gek op kleding en het moet in eerste instantie vaak leuk zijn dus ik had nooit verwacht dit te gaan zeggen: de jassen zijn lekker degelijk. Uiteraard leuk, maar ook degelijk en ze voldoen aan het hele bovenstaande rijtje. Oké, nu voel ik mij een echte bakfiets moeke haha. Ik kende de Reset jassen wel  en heb ze regelmatig zien hangen, maar nooit eerder gepast. Toegegeven, het zijn niet de goedkoopste jassen, maar ze zijn tijdloos en van zeer goede kwaliteit waardoor je er heel lang plezier van hebt.

Vooral deze lange is superleuk en zit enorm lekker op de fiets. Het is een jas met coating en omdat ‘ie over je billen valt heb je nooit last van een nat zadel. Handig!

Leuke sjaal erbij en je bent ready to go naar school, naar je werk en waar je ook heen fietst. Ik vind ze heerlijk en ja, ik vind ze oprecht leuk.

Wat voor jas draag jij op de fiets? En vind het ook lastig om een goede jas te vinden? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 8 maart 2020 / 17:04

    Ik heb een grote parka gekocht bij de H&M en die bevalt prima. Er kokt gelukkig geen wind doorheen, al is m’n jas helaas niet waterdicht. Voor een ochtend naar school of m’n werk toe vind ik dit wel een fijne jas 🙂