Home + De laatste week voor de zomervakantie…

De laatste week voor de zomervakantie…

Nog vier dagen naar school en Milan heeft alweer zomervakantie. Dit schooljaar is voorbij gevlogen! Ik zie mij nog kleine chocolade kerstboompjes maken voor het kerstdiner en nu ben ik 24 weken zwanger, zijn de rapporten (trots op Milan!) uitgedeeld en bereiden we ons voor op de laatste zomervakantie met zijn drietjes. Wat gaat de tijd bizar snel en wat kan er toch een hoop gebeuren in een korte tijd. Tijd om heel even terug te blikken op afgelopen schooljaar…

Milan begon na de zomervakantie in fase 4. Dit is vergelijkbaar met groep 2/3 want hij is een oktober leerling. Ze begonnen al met lezen en rekenen en voor ik het wist waren we druk met kernen lezen en getallen splitsen. Kinderen pikken dit zó snel op! Eind januari ging Milan naar fase 5 en na de zomervakantie start hij in fase 6. Mocht je dat met de fases verwarrend vinden, ik heb er al eens over geschreven.

Het eerste tien minutengesprek met deze juffen ging heel goed en ze waren heel tevreden over Milan. Hij maakte nieuwe vriendjes, er ontstonden leuke speelafspraakjes en hij was druk met zwemles. We hebben dit schooljaar Milan echt groot zien worden. Van die kleuter van een jaar geleden is echt helemaal niets meer over!

Ondertussen was hij jarig, trakteerde hij de Lego Ninjago keycords en gingen we met zijn feestje naar de Lego winkel. Alsof het gisteren was, maar het was oktober.

In december was hij uiteraard druk in de weer met Sinterklaas en met Kerst maakte ik zelf chocolade kerstboompjes voor het kerstdiner. Hier heeft hij het nu nog over en moet ik komende december weer maken.

In februari vertelden we hem dat hij grote broer zou worden en wat wilde hij dat graag op school vertellen. Toch heeft hij nog twee weken zijn mond kunnen houden, zo knap!

Dit schooljaar was gewoon een fijn jaar voor hem. Het ging snel, hij fietste overal doorheen en het belangrijkste van alles is dat hij het naar zijn zin heeft op school. Ik hoop dat dat nog heel lang zo blijft. Nu eerst vakantie vieren en dan op naar komende schooljaar!

Wanneer krijgen jullie vakantie?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. 4 juli 2017 / 07:19

    Onze vakantie (Limburg) start vrijdag 14 juli! Voor de kinderen maar ook voor mij als juf…

  2. Kim
    4 juli 2017 / 08:03

    Mijn kindjes hebben 30 juni vakantie gekregen!! Altijd van 1 Juli tot 1 september zo fijn ik vind het echt heerlijk 9 weken lang niks moeten