Home + Must see en Must do volgens Milan: Cars 3 en het Louwman Museum!

Must see en Must do volgens Milan: Cars 3 en het Louwman Museum!

Deze zomervakantie geeft Milan jullie regelmatig tips over leuke zomervakantie uitjes. En niet alleen uitjes, want als hij iets leuks spot wat betreft speelgoed, een nieuwe serie, een te gek boek etc. dan deelt hij dat ook deze zomervakantie. Als hij als zes jarige het te gek vindt, overleg ik met hem en maak ik er een blogpost over.

Wij gaan dit jaar niet op zomervakantie. De baby komt in oktober en we hebben nog heel veel te doen. Daarbij hebben Patrick en ik maar twee weken samen vakantie en weggaan is heerlijk, maar we kunnen die twee weken wel heel goed gebruiken voor andere dingen. Ik zou het nu enorm zonde vinden om dan weg te gaan.

Dat wil niet zeggen dat we niets gaan doen met Milan. We zullen er zeker op uit gaan met zijn drietjes, ook hier in de buurt. We zien we wat de dagen brengen, heerlijk toch?

Must do: het Louwman Museum in Den Haag

Afgelopen zaterdag mocht Milan als één van de eersten de nieuwe Cars 3 film zien. En hij niet alleen, wij namelijk ook. Nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik echt een bloedhekel heb aan Cars. Op de één of andere manier heb ik er iets tegen en komen er ook echt geen shirtjes etc. van in huis.

En toch besloten we afgelopen zaterdag op de uitnodiging van Disney in te gaan. We waren in de ochtend al welkom in het Louwman Museum in Den Haag. Ik had er weleens van gehoord, maar kende het verder niet. De familie Louwman heeft een enorme privé collectie met bijzondere auto’s. En dan geen klassieke auto’s zoals je die wel vaker ziet, maar dit zijn écht bijzondere exemplaren! Het museum is al enorm indrukwekkend aan de buitenkant en als je binnen komt kijk je je ogen uit. Ook voor meisjes heel erg leuk en een absolute aanrader voor in de vakantie. Verder zit je vlakbij Scheveningen en het centrum van Den Haag dus je kunt er meteen een leuke dag van maken.

In het Louwman Museum kregen we ook nog eens een heerlijke lunch aangeboden. Ook dat was een belevenis, want het is daar zo ingericht alsof je eet op een oud Marktplein vol met kleine, ouderwetse winkeltjes!

De lunch was gezellig met andere bloggers en hun kinderen en daarna stond er een bus voor ons klaar die ons vervolgens naar de Pathé bioscoop op het Spui bracht om als eerste de nieuwe Cars 3 film te gaan zien!

Must see: Cars 3!

In de bioscoop werden we hartelijk ontvangen. We kregen popcorn en drinken en mochten een plekje uitzoeken in de zaal. Niet veel later begon de film. Ik mag niet teveel zeggen over de film, maar zelfs ik moet toegeven dat het echt een heel leuke film is! Het verhaal heeft een verrassend einde, draait om vriendschap en is weer prachtig gemaakt zoals je van Disney mag verwachten.

Dus tijdens een regenachtige vakantiedag is dit het ideale uitje!

Na afloop kregen de kinderen een grote goodiebag mee naar huis en liepen we met zijn allen terug naar de bus die ons weer naar het Museum bracht. Daar konden we onze auto’s ophalen (helaas geen één uit het museum haha) en daarna reden we weer naar huis. We hebben echt een fantastische dag gehad met zijn drietjes!

Ook jullie kunnen het in de vakantie op deze manier combineren. Vanaf het museum is het maar een paar minuten rijden met de auto naar de bioscoop!

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Henriet
  6 juli 2017 / 07:59

  Ik vind cars wel geweldig en mijn zoontje van 2,5 gelukkig ook. ?Helaas zal de film nog een te lange zit zijn.
  Maar blijven de auto’s die als cars zijn getransformeerd bij lauwman de komende tijd zo?
  Dit lijkt me dan wel erg leuk om te gaan bekijken.

  • 6 juli 2017 / 08:59

   Hoi!

   Ja, als hij nog maar 2,5 jaar is, is de film inderdaad wel wat lang. Hij duurt namelijk zo’n 5 kwartier à 1,5 uur. Gelukkig zal ‘ie daarna wel op dvd uitkomen 😉 Wat betreft de auto’s bij Louwman, dat weet ik niet zeker, dan zou je er eigenlijk even heen moeten bellen, denk namelijk niet dat het op de website staat. Maar dat museum is sowieso wel een echte aanrader, ook zonder Cars auto’s!