Home + Zwangerschapsupdate #15 | Week 23

Zwangerschapsupdate #15 | Week 23

Vandaag ben ik 24 weken zwanger en ook dat is weer een mijlpaal. Vanaf deze week is de baby namelijk levensvatbaar en mocht ik nu bevallen, dan heeft hij nog een kans. Maar daar gaan we natuurlijk helemaal niet vanuit. Hij moet gewoon lekker blijven zitten waar hij zit en lekker groeien.

Afgelopen week is er weer een hoop gebeurd en gelukkig heb ik deze updates om jullie weer bij te praten!

Kramp in mijn kuiten!

Ik was even vergeten hoe dat voelde, want ik had er al heel lang geen last meer van gehad. Tijdens de zwangerschap van Milan had ik er ook zoveel last van en afgelopen week weer. Een nacht was het zo heftig dat ik dat nog twee dagen heb gevoeld. Ik beweeg veel en drink veel water, maar dat mag tot nu toe nog niet baten. Pijn doet het wel, maar ach, het is voor een goed doel denken we dan maar 😉

Terug naar de huisarts

Afgelopen dinsdag belde ik weer naar de huisarts voor de kweek van de urine. Dit in verband met de blaasontsteking. In het ziekenhuis hadden ze niets gevonden, maar dat vond de huisarts erg vreemd, want daar was duidelijk wel wat te zien. Ik moest dus weer terugkomen en ook op gesprek met de huisarts. Prima, we kunnen het beter nog even een keer checken voor de zekerheid.

Ook toen was er nog wel wat te zien, maar dat kon volgens de huisarts wel te maken hebben met de kuur die ik had gekregen. Dit was niets verontrustends.

Daarna onderzocht hij mijn buik en die vond hij hoog zitten voor de termijn dat ik zwanger was. Hij dacht juist dat ik dan langer zwanger was. Maar dan had dit toch uit de 20 weken echo moeten blijken?!

Volgens de verloskundige is er niets aan de hand en groeit hij keurig volgens de lijntjes. Gelukkig maar! Het ging dus een beetje rommelig, maar inmiddels ben ik weer wat gerustgesteld.

Bron afbeelding: Prenatal app

Suiker prikken

Verder moet ik deze week een dagje suiker prikken. Afgelopen week daar de afspraak voor gemaakt en aanstaande vrijdag kan ik het priksetje ophalen.

Verder is deze week de laatst schoolweek voor Milan en dan begint de zomervakantie hier. Hij gaat deze week nog kijken bij musicalles en mijn oom is overleden dus er staat ook een crematie op de planning. Tussendoor moet er ook nog gewerkt worden haha.

Tot volgende week!

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Marian
    3 juli 2017 / 14:54

    Tegen de kramp kun je magnesium tabletjes slikken, werkt echt super, en als je liever niets wil innemen kun je ook magnesium olie gebruiken