Home + Kinderproof tuinmeubelen: dit moet je weten

Kinderproof tuinmeubelen: dit moet je weten

Alles over kinderproof tuinmeubelen

Wil je in de zomer volop genieten in de tuin, dan mag een mooie tuinset zeker niet ontbreken. Als je kinderen hebt, is het echter van belang dat je een kindvriendelijke tuinset hebt. Zo voorkom je ongelukken in de tuin en kunnen ook jouw kinderen volop plezier hebben van het buiten zijn in jullie tuin. Maar waar moet je hierbij dan precies rekening mee houden? Wij vertellen je meer over kinderproof tuinmeubelen en waar je op moet letten bij de aanschaf hiervan. Lees snel verder voor meer informatie.

Koop tuinmeubilair zonder scherpe randen

Koop een ligstoel voor de tuin of een tuinbank zonder scherpe randen. De hoeken en randen dienen geheel afgerond te zijn. Let hier ook altijd op als je tuinmeubilair gaat kopen. Of je nu een tafel, stoel of een ligstoel koopt, het moet altijd veilig zijn. Wanneer je kind per ongeluk met het hoofd tegen de rand valt, moet hier geen letsel door kunnen ontstaan.

Kies geen betonnen tuinset

Betonnen tuinmeubels zijn helemaal in en zijn zeker stevig genoeg. Echter is dit meubilair ook erg zwaar. Kinderen zijn graag aan het rennen en spelen. Dit zorgt ervoor dat ze snel tegen een tuinstoel- of tafel kunnen botsen. Als dit met houten stoelen gebeurt, brengt dit minder schade toe dan per ongeluk tegen beton op botsen. Beton komt namelijk erg hard aan.

Koop kleine kinderstoeltjes

Je kunt er ook voor kiezen een tuinset te kopen waarvan de stoelen ook voor kinderen geschikt zijn. Of neem een speciale kinderstoel van binnen naar buiten mee. Er zijn diverse soorten tuinstoeltjes voor kinderen verkrijgbaar, die ook gecombineerd kunnen worden met een kleine parasol of een kleine picknicktafel. Zo kunnen jouw kinderen ook volop genieten in de tuin en kunnen ze hun eigen plekje creëren.

Koop wasbare kussenhoezen

Niet alle tuinkussens zijn even gemakkelijk uit te wassen. Koop daarom wasbare kussenhoezen. Als je kinderen hebt, kan het regelmatig voorkomen dat er eten of drinken op de kussens gemorst wordt. Wasbare kussens zijn dan ook erg belangrijk, maar ook de kussenhoezen moeten wasbaar zijn. Zo kun je de kussens mooi houden en hier nog langer van blijven genieten.

Kies altijd voor veiligheid

Heb je kinderen, dan is het van belang dat je tuin geheel veilig is. Ook als je even weg bent of niet oplet. Om de situatie het veiligst te houden, moet je altijd op de volgende punten letten bij de aanschaf van kinderproof tuinmeubelen:

  • Zorg dat de set niet over breekbare materialen zoals glas beschikt
  • Let op dat er geen uitstekende randen en hoeken zijn
  • Controleer of de spijkers en schroeven niet uitsteken aan o.a. de onderkant van de meubels
  • Zorg dat de tuinset niet over materialen beschikt die kleine kinderen kunnen afbijten of in hun mond kunnen stoppen
  • Bedenk als je voor hangstoelen kiest of deze wel voldoende veiligheid bieden

Je weet nu precies waar je op moet letten bij het kopen van kindproof tuinmeubelen. Ga meteen aan de slag met onze tips en maak jouw tuin kindvriendelijk.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *