Home + De 20 mooiste geluksmomentjes gedurende de dag

De 20 mooiste geluksmomentjes gedurende de dag

Soms kan één vervelende opmerking of gebeurtenis mij de hele dag bezig houden. Ontzettend jammer, want meestal zijn er behoorlijk wat kleine geluksmomentjes gedurende de dag die alles weer in perspectief zetten en de dag toch weer wat mooier maken. Ik probeer iedere dag stil te staan bij die kleine momenten en nu ik mij daar meer bewust van ben, blijken dat er best veel te zijn! Ik heb ze de afgelopen periode verzameld en dit zijn ze.

 1. Wakker worden en de dag doornemen met de jongens. Waar ik voorheen mijn bed uit sjeesde zodra de wekker af ging, blijf ik nu nog even lekker liggen en neem ik met de jongens nog even de dag door. We beginnen de ochtend niet alleen rustiger, maar het is juist super gezellig om zo de dag te beginnen.
 2. Lachen met collega’s. Ik heb gelukkig veel leuke collega’s en we lachen wat af met elkaar. Daar krijg je zoveel energie van!
 3. Naar huis fietsen. Dat klinkt misschien suf, maar ik vind het heerlijk om na een werkdag lekker naar huis te fietsen. Genieten van de omgeving, mijn hoofd leegmaken en bewegen. Drie vliegen in één klap!
 4. Floris die naar de voordeur rent als ik binnen kom en vervolgens hele verhalen heeft. Kan er niet altijd een touw aan vastknopen, maar zijn enthousiasme is heerlijk.
 5. Wanneer ik Patrick ’s avonds hoor terwijl hij een boekje voorleest aan Floris.
 6. Als de jongens stoeien met hun vader en ze gieren van lachen.
 7. Of als één van de jongens een arm om mij heen slaan.
 8. Floris die helemaal opgaat in het spelen en hele verhalen heeft. Die fantasie is zo leuk!
 9. Afspreken met die ene vriendin om weer eens bij te kletsen.
 10. Wanneer er weer een nieuwe aflevering van mijn favoriete serie online staat. Of beter nog, een heel seizoen!
 11. Als de jongens ’s avonds op bed liggen, wij wat lekkers pakken en we een film of serie gaan kijken.
 12. Wanneer onze oudste enthousiast thuis komt van het buiten spelen.
 13. We leren steeds meer mensen kennen in onze nieuwe wijk, allemaal leuke mensen en dat geeft een goed gevoel.
 14. De zon!
 15. Grapjes maken met Patrick.
 16. Op de bank met een fijn tijdschrift of een goed boek.
 17. Wanneer mijn haar in één keer goed zit, kan ik heel blij van worden 🙂
 18. Of wanneer je voor het eerst je nieuwe kleding aan hebt en je daar zo fijn in voelt.
 19. Als je huis lekker fris en schoon is, de ramen open staan en de zon door de kamer schijnt. Dat korte moment voordat de kinderen weer binnen komen haha.
 20. Schone was en een verschoond bed, heerlijk!

Dit waren mijn 20 kleine geluksmomentjes en het was eigenlijk helemaal niet moeilijk deze te bedenken. Wat zijn voor jou van die kleine geluksmomentjes? Er vaker bij stil staan helpt mij inmiddels echt om wat positiever te denken en de minder leuke dingen wat beter te relativeren.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.