Home + Kidsproof woonaccessoires | Het Louvre luik!

Kidsproof woonaccessoires | Het Louvre luik!

Een stolp is supergaaf en heb ik ook in de woonkamer staan, maar door het glas zijn ze niet heel erg kidsproof. Datzelfde geldt voor een vaas of een glazen windlicht. Milan was een makkelijke peuter. Als ik zei dat hij ergens niet aan mocht komen deed hij dat ook niet. Dat is natuurlijk een uitzondering en ik verwacht echt niet dat we met Floris net zo’n makkie zullen hebben 😉 Maar welke populaire woonaccessoires zijn dan wel een beetje kidsproof? Wat dacht je van het Louvre luik?

Wat zijn Louvre luiken?

Bij veel huizen zie je ze ook; houten luiken naast de ramen. Niet alleen in het buitenland, maar hier in Nederland zie je ze ook heel veel. De laatste tijd zie je ze echter ook binnen en worden ze gebruikt als decoratieve woonaccessoire en ik vind ze geweldig!

Toen wij begin januari de woonkamer veranderden, wist ik dat ik een groen Louvre luik wilde hebben. Ik wist alleen nog niet waar ik deze neer wilde zetten. Toen we vervolgens de plank achter de bank maakten was dat probleem opgelost, want daar zou hij wel heel gaaf op staan.

Waarom zijn Louvre luiken kidsproof?

Ik kreeg een groene voor mijn verjaardag en ik ben er nog steeds heel blij mee. Het past goed bij ons industriële interieur, maar past ook heel goed bij een landelijke stijl. En… hij kan niet breken, in 1000 stukjes vallen of een kind heel erg verwonden.

Floris kan hier voorlopig nog niet bij en tegen de tijd dat hij dat wel kan, staat hij hier prima. Mijn ouders hebben grotere deuren en die hebben ze vast gezet aan de muur waardoor ze niet op hem kunnen vallen. Goede oplossing!

Het enige waar je nog even op moet letten is dat het luik wel glad is om splinters te voorkomen.

Hoe combineer je een Louvre luik?

Wij hebben er één op de plank achter de bank, maar je kunt ook meerdere kleuren en hoogtes met elkaar combineren. Zo vind ik ze in het geel ook geweldig. Verder zie je er tegenwoordig vaak een ’toef’ aan hangen. Dat is een boeket zoals je deze op één van de foto’s hierboven ziet hangen. Leuk, maar voor mij hoeft het niet. Ik vind de luiken zo ook wel heel gaaf.

Wat vind jij van deze Louvre luiken? Heb je er ook één en zo ja, hoe heb je deze gecombineerd? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie