Home + Update en winactie | Floris is 4 maanden!

Update en winactie | Floris is 4 maanden!

Vier hele maanden zijn er alweer voorbij en ik blijf het zeggen, maar alle clichés zijn waar; het is alsof hij er altijd is geweest. De tijd vliegt en Floris is niet meer weg te denken uit ons gezin dat zo lang uit drie personen heeft bestaan. Vier maanden is een hele mijlpaal. Hoog tijd om jullie bij te praten hoe het met hem gaat.

Nieuwe geluidjes en interactie

Sinds een week maakt Floris nieuwe geluidjes en probeert hij echt contact te maken door middel van die geluidjes. Als je dan terug praat en oogcontact met hem maakt heeft hij zijn doel bereikt en gaat hij heel hard lachen. Ook met Milan heeft hij veel interactie. Dat is zo leuk om te zien!

Groeien en het consultatiebureau

Gisteren zijn we naar het consultatiebureau geweest en Floris weegt nu precies 6900 gram en is 61,5 cm lang. Volgens het CB prima. Hij groeit nu wel wat minder hard. In de eerste drie maanden ging het enorm snel, maar dat kan natuurlijk niet zo door blijven gaan.

Verder was de arts van het consultatiebureau helemaal weg van Floris. Hij schaterde naar haar en maakte geluidjes. Ze zei dat hij haar hele dag goed maakte en de leukste baby van de dag was. Ze zegt het misschien tegen iedereen, maar leuk was het wel. Het was wel duidelijk dat ze hem echt heel erg leuk vond. Logisch, want dat vinden wij ook 😉

Vast voedsel

Vandaag gaan we wat vast voedsel proberen. We  hebben het idee dat ‘ie daar wel aan toe is en gaan kijken of hij het lekker vindt. Ik denk dat we een banaan gaan prakken, klein beetje water erbij en dan eens kijken of het hem smaakt.

Hoe gaat het met het huilen?

Stukken beter! Hij huilt alleen nog als hij echt moe is en verder is het een heel gezellig en blij knulletje. De nachten gaan ook goed. Zo slaapt hij de hele week al van 19.00 tot 06.00 uur. Dat is toch heerlijk?! We hopen dat dat zo blijft 😉

Winactie!

Bij zo’n mijlpaal hoort natuurlijk een winactie! Ik mag nu voor de derde maand op rij een winactie organiseren met Kleine Giraf. In december voor de Sophie de Giraf kerstset, vorige maand voor de magische speelboom (gigantisch succes met 197 reacties!) en dit keer mag ik de Lulujo swaddle & cards verloten. De swaddle is een grote doek waarmee je alle mijlpalen van de baby vast kan leggen. Superleuk om cadeau te geven en te krijgen! Verder kun je hem gebruiken als inbakerdoek, als handdoek na het badje, als laken of dekentje in wieg of bedje, tijdens het voeden, over het aankleedkussen, in de Maxi Cosi en autostoel, in de kinderwagen en meer……

Het doek is voor gewassen en kan dus niet meer krimpen. Je gooit hem zo in de wasmachine, ideaal!

Wat een heerlijk koppie en wat een onwijs leuke manier om deze mijlpalen vast te leggen! Ze zijn er in verschillende varianten, maar ik vond deze wel heel uniek.

Wil je meedoen met de winactie? Laat dan hieronder een reactie achter en vertel waarom en voor wie je meedoet. De winnaar krijgt persoonlijk bericht en de winactie duurt tot 3 maart 2018. Doe je mee?

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 Reacties

 1. Darinca Vorster
  17 februari 2018 / 10:19

  Super leuk doek! Zou het graag willen winnen voor mijn kleinzoon die in mei verwacht wordt!

 2. Marielle
  17 februari 2018 / 11:01

  Een hele mooie doek. Kan ik de mijlpalen van mijn dochtertje op bijhouden. M

 3. Marian B
  17 februari 2018 / 14:59

  Zoiets had ik graag voor mijn eigen dochtertje gehad! Ik doe dus niet mee voor mezelf maar zou hier graag mijn zusje mee verrassen. Dit zal ze heel leuk vinden en binnenkort kunnen gebruiken om de mijlpalen van de kleine vast te leggen!

 4. Angelique Jonkman
  17 februari 2018 / 15:08

  Wauw.. superleuk.. ik wil hem graag winnen boor ons wondertje van 6 maanden. En een wonder is ze zeker want wij hadden als 2 mama’s een donor nodig. Wij hadden de hoop al opgegeven totdat iemand, die wij nog niet kenden, zich aanbood. En in 1x was het raak. Heeft zo moeten zijn haar opa’s hebben vanaf boven een beetje geholpen ????

 5. Joyce
  17 februari 2018 / 16:31

  Ja super leuk doek! Ik zou hem graag voor mijn zoontje willen winnen. De maanden gaan veel te snel voorbij en dit is een leuke manier om het vast te leggen. Ook kan je dan goed zien hoe hard hij groeit.?

 6. Esther N
  17 februari 2018 / 19:38

  Wow, wat een gave doek! Als fotograaf en kersverse mama van zoon nr 3 echt een fantastisch kado! Precies op tijd om zn mijlpalen komend jaar vast te leggen! ??

 7. Kristel Gubbels-Daemen
  18 februari 2018 / 10:28

  Wow wat een mooie doek. Lijkt me een heel mooi kraamcadeai voor mïjm nichtje doe elk moment kan bevallen.

 8. 19 februari 2018 / 11:07

  Wat een gave doek zeg! Het concept kende ik wel, maar dan zonder zulke kaarten erbij. Echt heel tof en ik zou het graag winnen als kraamcadeautje! <3

 9. Carola van Nuil
  20 februari 2018 / 10:09

  Ik kende dit doek nog niet, maar hij is zo ontzettend gaaf!
  Ik ben gastouder en heb 3 zwangere moeders en een zwangere collega. Bij 1 van de moeders past dit zo ontzettend goed, dat ik toch een kansje waag!

 10. Linda
  20 februari 2018 / 12:38

  Super gaaf deze swaddle! Hij staat ondertussen ook op mijn wensenlijstje voor als ik hem niet win voor onze zoon en broertje 🙂

 11. Jolanda
  21 februari 2018 / 07:26

  Wat leuk! Mijn zoontje is nu 7 weken en hij groeit zo hard! Het lijkt me leuk om elke maand een foto te maken van hem op de swaddle, zodat ik later goed kan zien hoe hoe klein hij nu is en hoeveel hij elke maand groeit 🙂

 12. Angelique
  22 februari 2018 / 09:26

  Spannend… nog een weekje en dan is er een winnaar bekend..
  Vind het heerlijk om jouw berichten te lezen. Dit omdat ik zelf natuurlijk ook een ukkie heb, alles zijn mijn vrouw en ik voor de eerste keer mama. Maar ook omdat ik volgende maand start, als alle verhuis dozen zijn uitgepakt, met mijn opleiding “creatief schrijven en vrij tekenen”. Ik heb nog een hoop te leren en dat doe je het best door het lezen van andere blogs.
  Daarna MOET ik denk ik nog een opleiding doen, want hoe je een site bouwt zoals deze, geen idee. Ben totaal niet technisch.

  Maar voor nu eerst genieten van mijn prinsesje, en de achterlijke reacties die ik van de week over haar naam krweg naar me neer leggen. En duimen voor 3 maart.
  ?

 13. Diny
  22 februari 2018 / 09:27

  Wauw.. wat een mooie doek.
  Geweldig om de mijlpalen van mijn meisje mee vast te leggen

 14. bianca
  28 februari 2018 / 13:13

  wat een ontzettend leuke doek! ik zou hem graag willen voor mijzelf. mijn dochtertje is nu 3 maanden oud, en zo’n doek kun je voor heel veel verschilkende doeleinden gebruiken. ik maak ook regelmatig foto’s van hoe snel ze groeit, geef borstvoeding, en in openbaar is zo’n grote doek wel heel handig 😉

 15. Angelique
  12 maart 2018 / 11:21

  Is er al een winnaar bekend?

 16. m chen
  20 februari 2019 / 15:46

  Ziet er ontzettend leuk uit, zal het graag voor mijn nichtje willen winnen!