Home + We hebben een compleet nieuw interieur!

We hebben een compleet nieuw interieur!

Ken je dat; je bent iets nog helemaal niet van plan, maar een week later is het dan toch allemaal al gerealiseerd. Dat hadden wij met nieuwe meubels. Vorige week liet ik jullie in de diary een eettafel zien van IKEA terwijl we gingen voor inspiratie voor de nieuwe speelhoek van de jongens. Ik zei toen ook dat we nog even zouden wachten, maar een week later staat die eettafel er toch. En die speelhoek is ook al klaar. Toen we eenmaal bezig waren zijn we als een malle door gegaan en voila, een week later hebben we een compleet nieuw interieur! Ik vertel je precies hoeveel geld we hebben uitgegeven en ik laat zoveel mogelijk voor en na foto’s zien.

De speelhoek

Het begon dus allemaal met een speelhoek. Dit moest er één worden waar beide jongens kunnen spelen ongeacht het leeftijdsverschil. Ik zal daar later een specifieke blog aan wijden, want dat viel nog niet mee, maar ik kan je alvast wat laten zien. De Legotafel van Milan is weg en daar is een kast voor in de plaats gekomen. Niet alles paste daar in, maar bij opa en oma heeft hij inmiddels een Legokamer en boven staat ook nog heel veel. Uiteindelijk kwam dat dus allemaal wel goed.

Voor

Na

Dit is een wereld van verschil toch? We zijn er ontzettend blij mee! Achter de kast ontbreekt helaas nog een stukje plint, maar dat komt omdat daar ooit een grote boekenkast heeft gestaan die anders niet tegen de muur kon staan. We gaan kijken of we de plinten nog kunnen krijgen, want hier irriteer ik mij enorm aan.

Mijn werkplek

Alles is van landelijk naar stoer en industrieel gegaan en dat betekende dat ik mijn antieke bureautje heb verkocht.

Voor

Na

Ik ben zooooo blij met dit nieuwe plekje! Ik heb er wel wat opbergruimte voor in moeten leveren, maar dat ruimt alleen maar lekker op. Verder heb ik er een rolkarretje bij gekocht voor de blogspullen, planners en pakketjes waar ik nog foto’s van moet maken. Zo heb ik alles bij de hand, slingert het niet rond en heb ik overzicht. Op Instagram plaatste ik een poll over welke kleur karretje ik zou “moeten” kiezen. Er was een groene en een zwarte. De meerderheid koos voor groen en die had ik al gekocht. Het was de laatste in die kleur dus ik had nog mazzel.

De zithoek

Op de bank na is bijna alles nieuw dus hebben we ook een nieuw kleed en nieuwe salontafels. Nu is het zo dat we kopen wat we mooi en handig vinden en niet zoveel rekening houden met of iets kidsproof is. Ze moeten leren dat ze aan bepaalde dingen niet mogen komen. Met Milan is dat ook nooit een probleem geweest. Wat betreft de salontafels, hiervan wilden we wél dat deze kidsproof zijn, want Floris zal zich hier ook aan op gaan trekken etc. Die zoektocht was best lastig en ook hier zal ik nog een artikel aan wijden, maar ik laat ze jullie alvast zien.

Voor

Na

Bizar wat andere spullen kunnen doen hè?! Het is nu zoveel lichter en ruimtelijker.

Het kastje

Ook mijn antieke kastje is gebleven, maar die heeft een flinke make-over gehad. Kijk maar…

Voor

Na

Mijn verzameling met heiligbeelden heb ik anders neergezet en we hebben er een stoere nieuwe lamp bij gekocht. Geen spon, maar deze kocht ik bij Nana Groen – Wonen in Bergambacht en ik ben er echt helemaal weg van. Het klopt gewoon bij elkaar. Naast dit kastje staat overigens de box, die staat niet op de foto’s, want dat is echt een doorn in mijn oog. Die hebben we ook zwart gemaakt, maar ik vind het alsnog een enorme sta-in-de-weg.

De eethoek

Van een tafel van 180 cm zijn we naar een tafel van 235 cm gegaan! Van vier naar zes stoelen en dat is heerlijk! Milan kan er fijn aan spelen en dat geldt ook voor Floris straks. Als we eters hebben hoeven we er geen stoelen bij te zetten en hebben we ruimte genoeg.

Voor

Na

Wat is ‘ie gaaf hè? De stoelen zitten overigens ook heerlijk! Nu nog een grote bos tulpen erop en dan is hij echt af.

Wat staat er nog op de wishlist?

We zijn bijna helemaal klaar, maar er blijft nog wel wat te wensen over. Zo zouden we graag nog een nieuwe bank willen en wil ik nog wat nieuwe lampen. We zijn superblij met de booglamp en het kleine lampje op het kastje, maar ik heb bij Karwei ook nog andere gave lampen gezien. Deze Karwei lampen wil ik dan op het bureau en in de hoek naast de nieuwe kast in de speelhoek. Dat staat wat gezelliger.

Wat kost het?

Een typisch Nederlandse vraag en ik vind dat bij anderen ook leuk om te lezen, maar ik lees dat helaas zo weinig. Er wordt erg weinig gedeeld wat iets heeft gekost. Ik zie dat zelfs weleens bij shoplogs. Ik heb alles wel op een rijtje gezet. Op de ‘bon’ zie je waar we het kochten en wat het kostte. Onderaan de streep is dat toch best veel, maar we hebben er dan ook wel wat voor.

€1718,85! Dat is best een hoop! We hebben nu nog één wens en dat is een nieuwe bank. We wachten nog wel even haha.

Ik denk dat ik wel mag zeggen dat dit een echte make-over is toch? Het verschil is enorm en we hebben nu zoveel meer ruimte! Hier gaan we hopelijk nog heel lang van genieten! Wat vinden jullie ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. Ciska
  9 januari 2018 / 08:51

  Heel erg mooi geworden

 2. Joiw
  9 januari 2018 / 09:53

  Het is super en wat is het gezellig geworden. Jullie kunnen zeker trots zijn op het resultaat. Hoop dat jullie er heel veel plezier van hebben xxx

 3. Christine
  9 januari 2018 / 18:14

  Wat ontzettend gaaf!! Helemaal mijn stijl zeg! En ik kan me goed voorstellen dat je eenmaal aan de gang er ook voor wilde gaan.. zeker omdat het je laatste verlofweek was.. die is zo wel héél goed besteed 😉 dat zal vast fijn thuiskomen zijn in deze eerste werkweek..!!
  Bijzonder hoe je van lichte naar donkere meubels bent gegaan en zo meer diepte creëert! En dat oogt gek genoeg inderdaad ruimtelijker dan met je lichtere meubels!!
  Vind de salontafels echt té gek, dus ben heel benieuwd naar het bijpassende artikel erover..
  En leuk ook om te zien waar vandaan hét (deze blog) nu ontstaat 😀
  Lekker doorsparen nu voor een bank.. misschien dat je hem een nieuwe look kan geven met kussenovertrekjes voor je bestaande kussentjes? Action heeft leuke, goedkope hoezen.. aanrader! Bij de meeste winkels koop je ze namelijk met kussen en al en dan kan het best in de papieren lopen terwijl je de kussentjes toch al hebt!

 4. 9 januari 2018 / 20:46

  Wat een mooie metamorfose! Ik kan mij voorstellen dat je er blij mee bent. Geniet ervan!

 5. Sophia
  10 januari 2018 / 10:04

  Fantastisch gedaan en goed en voordelig geshopt joh. Complimenten!???

 6. Yvonne
  12 januari 2018 / 00:41

  Zo mooi geworden!