Home + Even helemaal klaar met alles en iedereen

Even helemaal klaar met alles en iedereen

Ken je dat gevoel dat je er even helemaal doorheen zit? Dat gevoel van boosheid, teleurstelling en onmacht, maar je bent vooral moe. Heel erg moe… Dat gevoel dat ik twee weken geleden. Ik vertelde in mijn diary toen al dat we weleens betere weken hadden gehad en ik was er zó ontzettend klaar mee.

Alles wat er speelde was de druppel die de emmer deed overlopen. Het werd me echt teveel. Ik dacht bij mijzelf ‘ik werk kei- en keihard, probeer voor iedereen klaar te staan, een goede moeder te zijn, altijd het juiste te doen en nog krijg je bakken ellende over je heen’. Op dat moment voelde het echt zo en nu kan ik dat natuurlijk wel relativeren, want andere mensen maken ook genoeg mee. Wij zijn heus niet de enigen. En laten we eerlijk zijn, er zijn veel ergere dingen in de wereld. We zijn (voor zover wij weten) alle vier gezond, zijn een hecht gezin en uiteindelijk is dat alles dat telt.

Dan kan de buitenwereld er wel alles aan proberen te doen om dat onderuit te halen, maar dat lukt ze alleen als wij dat toelaten. En dat geldt eigenlijk voor alles.

Waarom voel je je dan zo?

Ik neem het mij iedere keer weer voor; relativeren, positief denken, iedereen behandelen zoals ik zelf ook behandeld wil worden en doet een ander dat niet, dan zegt dat meer over hen dan over mij. Ja, makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien zat het weer ook gewoon tegen. Het regende mega veel, word je ook niet heel gezellig van en alles wat er toen speelde kostte gewoon heel veel tijd. Tijd je liever anders zou besteden en het was allemaal nogal een contrast met de heerlijke maanden tijdens mijn verlof.

En nu?

Nu is het weer wat rustiger en terwijl ik dit schrijf schijnt de zon. Ik neem me wéér voor me niet meer zo te voelen en probeer nog steeds te leven volgens het gezegde ‘het maakt niet uit wat je mee maakt, maar hoe je ermee omgaat’. Want weet je, lachend ben ik véél gezelliger 😉

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 15 februari 2018 / 09:38

  Fijn dat je je beter voelt, altijd leuker zo! Maar we hebben allemaal wel eens mindere dagen, dat is ook oké. X

  • 15 februari 2018 / 11:28

   Dankjewel! En daarom wilde ik het ook graag benoemen, niet alles is altijd maar leuk.

 2. Ciska
  15 februari 2018 / 09:53

  Gelukkig is alles weer goed gekomen

 3. Elles
  15 februari 2018 / 11:53

  Fijn dat het weer beter gaat. Heel herkenbaar hoor. ups en downs….en dat is heel nogmaal. De boog kan niet altijd gespannen staan! X

 4. Ad van Stijn
  15 februari 2018 / 12:10

  Trek je niets aan van wat anderen zeggen of juist niet zeggen. Ga je eigen weg met je gezin en zie dat er veel geluk is ! Misschien gunnen die anderen je dat niet omdat ze zelf zo verbitterd zijn. Weet dat wij er altijd voor jullie zijn zoals we er ook voor anderen geweest zijn. Ook dat is snel vergeten. Vier de overwinningen en laat de rest ver achter je !