Home + Dit jaar geen kerstboom, maar wel dit!

Dit jaar geen kerstboom, maar wel dit!

Vorig jaar Kerst was, zonder dat we het wisten, de laatste met zijn drietjes. We hadden nooit gedacht nu al met zijn vieren te zijn. Dit jaar hebben we geen kerstboom, maar staat er een box op die plek en we hebben verder echt geen plek voor de kerstboom. Maar helemaal niets is ook zo ongezellig, dus heb ik toch iets bedacht…

Normaal hebben we best een grote boom die helemaal vol hangt met leuke versiering. Super gezellig en ik mis hem eigenlijk best dit jaar. Maar goed,  de reden maakt alles goed natuurlijk. Toch wilde ik wel wat versierd hebben. Omdat ik het gezellig vind én omdat het de eerste kerst met zijn vieren is.

Ik vertelde eerder al over de razend populaire Nicolas Vahé blikken. Ik had er al één en kreeg er ook nog één voor Sinterklaas. Dat kwam erg goed uit, want ik wilde ze in de vensterbank zetten met kleine kerstboompjes erin.

Ik wilde besneeuwde boompjes maar die hadden ze niet in de juiste maat dus besloten we twee gewone te kopen en deze met sneeuw te spuiten. Omdat de blikken zwart/wit zijn leek het ons leuk mat zwarte kerstballetjes erin te hangen, maar die hadden ze niet bij het tuincentrum. Ook die besloten we dan maar in matzwart te spuiten haha.

Tot slot een klein lichtsnoertje erin waar de lampjes in het draad zitten en klaar ben je! Dit is het eindresultaat!

Staat toch heel erg gezellig zo? Ze geven mooi licht en zo hebben we toch twee kerstboompjes die ook nog eens Scandinavisch hip zijn. Ik houd van die sfeer!

Op de tafel

Op de eethoektafel had ik al een prachtig windlicht staan van Riviera Maison met Amsterdamse huisjes. Amsterdam is de enige stad waarvoor ik Gouda zou verlaten, maar ik krijg Patrick er echt niet heen, dus halen we Amsterdam maar hierheen 😉 Dit windlicht heb ik dan ook van hem gehad. Later kreeg ik er nog twee kleinere van hem bij.

Ze stonden eerst los op de tafel, maar in het tuincentrum vonden we een prachtig donkerblauw (heel donkerblauw) stenen bord waar ze alle drie wel op zouden passen.

Ik legde er houten sterretjes bij, een kerstautootje en aan de andere kant twee schaatsjes. Veel minder strak dan wat er in de vensterbank staat, maar met kerst mag dat wel vind ik.

De kozijnen zijn al zwart en daar passen de blikken perfect bij, maar op tafel vonden we dit wel heel sfeervol.

Dus ja, dit is het tot nu toe. Ik twijfel nog over lichtjes bij het raam of iets dergelijks, maar we zijn bang dat het dan weer te kitsch wordt. Een soort bonte kermis van verschillende stijlen.

En volgend jaar zal de box al lang en breed weg zijn en is er weer plek voor een echte, grote kerstboom!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *