Home + Is M veranderd op de basisschool?

Is M veranderd op de basisschool?

Je hoort en leest het heel vaak; als kinderen naar school toe gaan veranderen ze zo. Ze lijken dan opeens nog groter en er is echt helemaal niets meer over van jouw kleine peutertje. Opeens wordt er in de klas onderhandeld over verjaardagsfeestjes en speelafspraakjes en als ze nog wat ouder zijn wordt er ook gekeken naar elkaars kleding.

Maar hoe is dat gegaan bij M? Is hij erg veranderd op de basisschool?

M zit nu bijna een jaar op school en ik moet zeggen dat ik het nog mee vind vallen wat betreft de veranderingen in zijn karakter en doen en laten. Hij is wel een stuk wijzer geworden opeens! Als ik af en toe hoor wat hij allemaal zegt zoals ‘wat mag het maximaal kosten?’ of  ‘wat had je zelf in gedachten?’, dan staat daar echt een wijs jongetje en bedenk ik mij dat hij toch wel heel erg snel groot wordt.

Gouda, mamablogger, basisschool, veranderen, kinderen

Ook onder elkaar voeren ze heel andere gesprekken. Zo speelde er laatst een vriendinnetje hier thuis en dan hoor je haar aan M vragen wat zijn vader doet voor werk. M gaf antwoord gevolgd door de vraag ‘en wat doet jouw vader?’. Hilarisch!

En ook al zit M op de basisschool, hij is nog steeds wel mijn kleine kleutertje wat zijn mama nog veel te hard nodig heeft gelukkig! De vele kusjes die je krijgt als de schoolbel gaat en je weg moet, het blije gezichtje als je hem weer op komt halen van school en het meezingen voor de televisie als hij daar een liedje hoort. Het zijn van die momenten waarvan je weet dat ze over een paar jaar voorbij zijn en dat hij dan misschien echt verandert.

 

Dus lieve M, basisschool of niet, blijf jij nog maar gewoon even lekker mijn kleine jongetje. Wij genieten ervan!

Is jouw kind veranderd toen hij of zij naar de basisschool ging? Ik ben benieuwd!

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 23 juni 2015 / 11:27

    Ik had altijd wel het gevoel dat ze een flinke sprong maakten. Ze zijn toch ineens hele dagen van huis weg. Leuk dat bij jouw kind de veranderingen alleen maar positief zijn!