Home + Review| Maxxter Action Cam van Action

Review| Maxxter Action Cam van Action

Als je op zoek bent naar een nieuwe camcorder en je doet een rondje Google, dan kun je niet om de Action cams heen. Kleine cameraatjes die je zelfs op een ski helm kunt bevestigen voor de meest gave actiefilmpjes. Toch zijn dit ook ideale cameraatjes voor op vakantie. Wil je onder water filmen tijdens bijvoorbeeld het snorkelen? Geen probleem! Ga je een stuk fietsen en wil je een gaaf filmpje maken terwijl je fietst? Geen probleem! De bekendste Action camera is de Go Pro, maar daar zit natuurlijk ook een prijskaartje aan. Logisch, maar een vakantie is al duur genoeg, dus dat moet toch goedkoper kunnen?

Ook ik was op zoek naar een nieuwe camera, want ik wil ook gaan vloggen. Niet wekelijks, maar wel van leuke dagjes uit en bijvoorbeeld blogger evenementen. En waarom zou dat met een Action cam ook niet kunnen?

Toen ik zelf voor wat kleine dingetjes naar de Action moest zag ik dat ze er daar ook één hadden voor maar €44,95. Ik stond nog in dubio, had namelijk nooit ergens een review gelezen, maar heb hem toch meegenomen. Ik kon hem tenslotte altijd nog terugbrengen.

Mijn bevindingen lees je in deze post met onderaan een kort filmpje van zo’n 30 seconden zodat je zelf ook even kunt kijken wat je ervan vindt!

Laat ik bij het begin beginnen. De camera is superklein, heel erg licht en neemt echt geen noemenswaardige ruimte in, in bijvoorbeeld je tas of koffer. Ideaal! Ook is hij uitgebreid. Er zit een watercase bij waarmee je onder water kunt filmen, een USB kabel, een handleiding (uiteraard!) maar ook een bevestiging voor op een helm! Je krijgt dus wel waar voor je geld. De SD kaart moet je er wel zelf in doen, maar dat lijkt mij ook niet meer dan logisch.

De camera werkt heel eenvoudig en het filmpje uploaden naar je computer doe je op dezelfde manier als met foto’s, gewoon via de USB stick dus. Toch zijn er wel wat minpuntjes en om het overzichtelijk voor je te houden zie je hieronder een overzicht van alle plus- en minpunten:

Pluspunten:

  • de prijs: je krijgt zeker waar voor je geld!
  • veel extra’s
  • licht en klein
  • eenvoudig in het gebruik
  • je kunt onder water filmen
  • de beeldkwaliteit is voor die prijs verrassend goed

Minpunten:

  • wij hoorden wat storen tijdens het afluisteren/afspelen (hoor het filmpje)
  • nauwelijks geluid als de watercase er omheen zit
  • hij past niet op een gewone selfiestick, wel met de watercase er omheen
  • ik kon hem tijdens het filmen niet pauzeren om daarna weer verder te gaan met hetzelfde filmpje

Wil je tijdens de vakantie leuke actiefilmpjes maken, dan is deze camera perfect en zeker voor die prijs! Ik wil er echter mee gaan vloggen, dus ik stel wel hogere eisen aan een camera. Ik heb hem dan ook wel terug gebracht, omdat ik dat geld weer bij een nieuwe camera wilde leggen.

Hieronder het filmpje zodat je zelf kunt oordelen. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Zou jij deze Action cam kopen? Laat het me hieronder weten!

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

21 Reacties

  1. 8 augustus 2015 / 18:55

    Hij heeft goed beeld op dit filmpje, maar als je ermee gaat fietsen gaat het beeld hakkelen en heel erg trillen. Ook jelly komt voor. Dan maar €50 meer voor een perfecte cam.

    • Monique
      11 april 2016 / 03:01

      Mag ik vragen wat je met jelly bedoeld?
      Ik heb deze camera ook gekocht en de eerste 10 minuten filmp die goed, maar daarna komt er een soort blur, wazig iets!
      Of het een soort condens is, dacht het niet, want de behuizing is droog.
      Vind ik erg jammer!
      Ik wilde de camera mee nemen tijdens de eper paarden 4 daagse.

      • 11 april 2016 / 09:16

        Hoi,

        Met jelly bedoel ik inderdaad een vaag beeld. Jammer dat jij dezelfde ervaring ermee hebt!

  2. twan
    4 maart 2016 / 14:02

    weet iemand hoe ik geluid krijg op de maxter hd camera van de action die van 35 euro
    als ik film heb ik geen geluid na het afspelen ervan al volledige reset gedaan en toestel al 3 keer omgeruild allemaal hetzelfde en op youtube speeld er in zon filmpje geluid dus het moet er op zitten wie weet het

    • Anoniem
      22 mei 2016 / 12:47

      Ik merkte dit ook op, maar heb het antwoord gevonden. Als je het filmpje op de camera kijkt is hij geluidsloos. Echter als je hem dan op je computer zet heeft hij wel geluid. Omgeruilt voor niks dus!! 😉

  3. Erwin edit media solutions
    1 april 2016 / 11:31

    Beste Twan , misschien heb je niet de juiste speler voor dit type bestand

  4. jan
    25 juni 2016 / 15:44

    met de waterdichte behuizing kan je geen geluid opnemen omdat de microfoon in de camera zit, heeft ook weinig zin als je onderwater opnames maakt want dat praat zo lastig 😉
    afspelen met de VLC media player laat wel geluid horen al is het wel erg zachtjes
    je kan trouwens op de camera ook het type video bestand instellen (AVI of MOV), probeer het eens met een andere instelling

    • johan
      25 augustus 2018 / 01:03

      Bij de action kun je voor een paar euro een microfoon kopen. zet de film op de pc en bewerk hem bijvoorbeeld met studio 14, dan kun je met die microfoon achteraf commentaar in spreken en de film zo opslaan, of mooie ondertiteling in je film maken, dat doe ik ook zo, kijk maar eens op youtube naar het filmpje: wandelen met Johan. ssst niet verder vertellen! Je kunt dan zien dat deze cameraatjes het ook in een donker omgeving goed werken.

  5. Anna
    17 juli 2016 / 22:22

    Hallo, ik heb de maxxter camera van ook van de action, maar daar gaat mijn vraag niet over. Nee ik heb de vraag of iemand misschien mij iets kan vertellen over hoe de accessoires werken.

  6. Wendy
    19 juli 2016 / 12:32

    Hallo hoe werkt de helmet mount

  7. Maria
    27 juli 2016 / 23:42

    Ik heb de act cam ook gekocht, bij mij vallen de letters van het menu steeds weg. Heeft iemand deze ervaring ook?

    • Michiel
      28 april 2017 / 16:57

      Bij mij doet hij het alleen in het Engels laten staan dus

  8. Shana
    26 augustus 2016 / 08:53

    Hallo,
    Weet iemand hoe ik het geluid dat piept als je op een knopje duwt afzet van de sportscam van de action?

  9. Nico
    4 februari 2017 / 13:01

    Ik heb ‘m ook en de mijne past gewoon op een selfie stick, ook zonder behuizing.
    Wél een rubberen ringetje er tussen als de behuizing er omheen zit, anders krijg ik ‘m niet vast en rammelt hij.
    Onderwater heb ik gewoon geluid, zelfs storend want zodra ik ‘m met mijn selfie stick onder dompel, geeft dat storend veel lawaai.
    Geweldig om beelden onder water te kunnen maken tijdens de whalewatch.
    Kan het geluid ook uitgezet worden?

  10. Huub
    22 april 2017 / 10:18

    De camera blijft continue “hangen”. Zodra ik hem op opnemen zet, gaat ie filmen, maar kan ik de camera niet meer uitzetten.
    Dit kan alleen nog via een harde reset. Ik heb de camera al eens omgeruild bij de Action. Maar ook de nieuwe heeft dit euvel weer.
    Heeft iemand dezelfde problemen en wellicht een oplossing.

  11. 9 juni 2017 / 18:18

    bij mij deed die het goed tot de firmware update kwam, kraakt de microfoon alsof er continue ingeblazen wordt. iemand idee hoe ik dit fixen kan? buiten dat zie ik geen optie voor mov of avi wilt opslaan alleen pal of ntfs

  12. Kimberly van duijn
    6 februari 2018 / 17:01

    Hallo
    Mag ik wat vragen, na jou verhaal heb ik er ook een gekocht maar ik had gehoopt dat de selfiestick erbij zou zitten, welke selfiestick heb ik hiervoor evtueel nodig
    Met vriendelijke groet
    Kimberly van duijn

    • Johan
      25 augustus 2018 / 00:59

      De selfie stick die ik gebruik koop je gewoon bij action voor ongeveer 4 euro. die is uitschuifbaar en past prima.

  13. Johan
    25 augustus 2018 / 00:57

    Ik kocht 2 Maxxter action cams bij de Action voor 39,95 per stuk. Beide cameraatjes werken prima.
    Wat ik doe is de gemaakt filmpjes op mjin pc zetten en ze dan inlezen met studio 14 van pinneacle, dan worden de filmpjes of scenes achter elkaar gezet en ook gestabilliseerd, gaat vanzelf. je krijgt dan haarscherpe films waarbij je kunt kiezen tussen full hd of bijvoorbeeld dvd kwalteit. Qua beelden doen deze beide kleine cameras niet onder voor een dure camera. Door er 2 te gebruiken en die films achter elkaar te plakken kun je een mooie film maken van 2 uur. Of ze lang mee gaan weet ik niet, maar ze doen het echt erg goed! Groeten, Johan.

    • Robert
      22 januari 2019 / 15:36

      hoi Johan,
      ik heb ook zo’n actioncam en wil hem gaan gebruiken onder mijn drone.
      Weet je hoe je de wifi met de gsm werkt, heb reeds verschillende appjes gebruikt maar helaas zonder resultaat. Ik krijg geen verbinding,
      weet je of iemand anders hoe dat werkt? Met maxxter kom ik er ook niet uit.