Home + Interieur | Inkijkje in onze nieuwe badkamer

Interieur | Inkijkje in onze nieuwe badkamer

Na bijna vijf maanden in ons nieuwe huis heb ik jullie al veel laten zien; van het interieur tot de tuin, maar er is één ruimte die ik nog helemaal niet heb laten zien: de badkamer. Ik moet bekennen dat de badkamer helemaal niet zo bijzonder is hoor, maar we zijn er wel heel erg blij mee omdat hij ontzettend ruim en praktisch is. Alhoewel, er is één ding waar we minder blij mee zijn…

De badkamer in ons nieuwe huis

Mag ik het na vijf maanden eigenlijk nog wel hebben over ons nieuwe huis? Geen idee, maar het voelt nog steeds wel zo. Alsof we op vakantie zijn en binnenkort weer terugkeren naar ons vorige huis. Maar we keren niet terug. Dit is ons thuis voor de komende paar jaar en daar zijn we echt ontzettend blij mee! We wilden op korte termijn ruimte en dat hebben we, ook wat betreft de badkamer. Het is een ontzettend standaard badkamer, maar hij is wel heel erg praktisch en licht.

Als we in ons vorige huis waren blijven wonen, dan had de badkamer op korte termijn verbouwd moeten worden. We wisten echter niet zo goed wat we dan precies wilden. We hadden daar een bad, maar is dat een must? Was het niet veel handiger om een mooie, ruime douchecabine te maken? We vonden het lastig, omdat we ook geen vergelijkingsmateriaal hadden en daardoor ook niet wisten wat we wel of niet prettig vonden. Nu we hier wonen hebben we dat wel. Dit vinden we heel erg fijn in onze nieuwe badkamer:

 • Een raam! In onze vorige badkamer hadden we wel ventilatie, maar nu kun je na het douchen het raam even open zetten.
 • Een ruime douchecabine. Je past er gemakkelijk met zijn tweeën in (nee, hebben we niet uitgeprobeerd haha) en dat betekent heerlijk douchen met alle ruimte. Ik had verwacht het bad erg te missen, maar dat valt eigenlijk reuze mee.
 • Een brede wastafel. De vorige was klein en hier kunnen met gemak met zijn tweetjes tanden poetsen. Dat hebben we dan weer wel uitgeprobeerd 😉
 • Een spiegel die niet beslaat. Ideaal!
 • Vloerverwarming
 • De enige radiator in dit huis hebben we in de badkamer voor de handdoeken. Hier zit een stekker aan en kunnen we, als we met vakantie zijn, gewoon uitzetten. Scheelt behoorlijk wat stroom!
 • Een toilet. In ons vorige huis hadden we maar één toilet beneden. We zijn er inmiddels achter dat een tweede toilet heel snel went.
 • Een stopcontact bij de spiegel, ook erg handig.

Het is een simpele badkamer, maar verder heel strak en clean en dat is ook best fijn. In een volgend huis zullen we het waarschijnlijk anders inrichten, maar we zijn hier heel erg blij mee. We zijn de eerste bewoners van dit huis waardoor het sowieso al lekker aanvoelt denk ik. Vooral zo lekker schoon haha.

Minder handig aan onze badkamer

Hoewel we dus superblij zijn, zijn er twee dingen die we totaal niet praktisch vinden: om te beginnen het raam. Daar kon je dus gewoon doorheen kijken! Zelfs de schuurdeur is mat, maar deze niet 🙄 😅. We hebben deze nu zelf voor ongeveer driekwart afgeplakt met een goede raamfolie. Op die manier hebben we geen inkijk, maar kun je nog wel genieten van de zon, de mooie lucht in de ochtend, of de sterren wanneer het donker is.

Het tweede dat we niet zo handig vinden is het gebrek aan een inbouw nis in de douchecabine. Alle spulletjes zoals badschuim en shampoo staat nu op de grond. Niet heel erg, maar ook niet ideaal. Zeker niet wanneer we de jongste douchen en hij alle flessen in no time leeg knijpt. Een nis staat niet alleen heel erg warm en gezellig, het is ook de perfecte opbergplek voor dit soort spulletjes. Ze vallen niet meer om en je ziet in één oogopslag wat er staat.

In onze vorige badkamer hadden we dat probleem niet en stalden we alles op de badrand, maar om nu te zeggen dat dat handig was…. Nee, eigenlijk ook niet. Ook daar was het niet veilig voor kinderhandjes en het staat zo rommelig. Dat vinden we nu ook.

Als we de badkamer in ons oude huis hadden verbouwd hadden we hoe dan ook voor een inbouw nis gegaan. Daar waren we dan wel over uit. Je kunt de inbouw nis namelijk ook gebruiken voor wat styling en als je echt ontspannen wilt douchen of in bad wilt, is dat ook de ideale plek om kaarsen in te zetten. En wat dacht je van een plantje, zoals ik ze nu op een randje en in de vensterbank heb gezet?

Een plek om te ontspannen

Wat we nu zeker weten is dat die inbouw nis echt ideaal zou zijn. Die willen we, net als alle punten die we wél heel fijn vinden aan onze badkamer, zeker terug laten komen in een volgende badkamer. We realiseren ons nu eigenlijk pas hoe fijn het is om zo’n fijne badkamer te hebben en dat het echt een plek moet zijn om te kunnen ontspannen. Mooi en functioneel, dat is wat we willen. Nu hebben we tenminste vergelijkingsmateriaal!

Wat vinden jullie fijn in jullie badkamer en wat juist niet?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  11 maart 2021 / 06:39

  Wat leuk om jullie badkamer zo te zien! En wat een verademing hè, zo’n nieuwe na jullie antieke vorige 🤗
  Wij hadden een onfrisse, zeer oude badkamer waar we vijf jaar na aankoop van het huis met veel plezier de sloophamer in hebben gezet – in 2018 werd die grondig verbouwd – de buitenmuur ging er uit en werd 60cm verder op het inpandige balkon van de eerste verdieping opnieuw opgetrokken. Eerst bij buren gekeken (want hallo, nogal een operatie voor 60cm ruimte winst), maar élke dag blij dat we dat hebben gedaan!! We gingen van vloeroppervlak waar je nauwelijks met z’n tweeën kon staan naar vloeroppervlak waar we nu met z’n vieren kunnen staan (vooruit, twee daarvan zijn kleine kinderen 😊)! Wij hebben een douchecel en alhoewel het meer schoonmaakwerk is dan een inloopdouche, heb ik uiteindelijk geen spijt van die keuze met kinderen waardoor alles ook buiten de douche schoon en droog blijft! En vloerverwarming.. voor dat kleine oppervlakje was de meerprijs uit mijn hoofd gezegd 470 euro en nog elke (winter-)dag zó blij dat we dát hebben gedaan!!
  Overigens hebben en missen wij geen nis: in onze douche hebben wij aan één glazen wand een rekje met keurige kunststof nopjes aan de achterzijde waardoor de wand niet beschadigd en hier kunnen we best wat kwijt! En hij hangt over de rand en heeft aan de buitenzijde van de douche twee haken waar je je handdoek/badjas/kleding oid op kunt hangen, ideaal! Zoiets zou voor nu voor jullie ook een oplossing kunnen zijn?!

 2. Sandra Timmermans
  11 maart 2021 / 08:09

  1 x in de zoveel tijd heeft Lild een soort paal met bakjes er aan die je tussen plafon en de vloer klemt… zonder te boren voor je shampoo enzo

 3. Sandra Timmermans
  11 maart 2021 / 08:11

  Oh bol.com heeft hem ook, telescopische douchecel heet het