Home + Huis & Tuin | De tuin en oprit zijn aangelegd!

Huis & Tuin | De tuin en oprit zijn aangelegd!

Eergisteren liet ik jullie ons interieur zien, maar dat is niet het enige wat de afgelopen periode is aangepakt: de tuin en de oprit zijn namelijk ook aangelegd! Ik moet zeggen dat ik het best moeilijk vond om onze mooie tuin bij het oude huis achter te laten. Hier hadden we zo ons best op gedaan en het was een feestje om deze in te richten. We hebben er nauwelijks van kunnen genieten en daar baal ik nog steeds behoorlijk van. Als ik de tuin mee kon nemen en achter dit huis kon plakken had ik het zo gedaan. Achterom kijken gaat ons echter niet helpen dus begonnen we vol goede moed aan deze tuin én aan de oprit. Dit keer hebben we het niet zelf gedaan, maar ik ga het in het voorjaar wel weer zelf inrichten en gezellig maken. Het is dus nog niet klaar, maar ik kon het niet laten jullie te laten zien hoe het er nu uit ziet en welke dingen we terug hebben laten komen zoals we deze in onze oude tuin ook hadden.

De oprit

De oprit was een zanderige bende met twee rijen tegels om je auto op te rijden en een rij tegels als looppad naar de voordeur. De eerste dag ging het al mis met de auto erop rijden. Ik reed er niet goed op en de tegels zaten meteen al schots en scheef. Uiteindelijk begon die bende, en het zand dat we iedere keer naar binnen liepen, mij te irriteren. Daarom lieten we oprit als eerste doen. Een oud-collega van Patrick is voor zichzelf begonnen en kwam begin december al kijken. Het duurde even voor hij aan de slag kon en de feestdagen zaten ertussen, maar zo’n twee weken geleden zijn hij en een collega begonnen. Alles ging eruit en werd stukje bij beetje weer opnieuw aangelegd.

Hier waren ze nog druk bezig

En zo zag het er ’s avonds uit! 

Eindelijk zag het er netjes uit, maar klaar was het nog niet. Onze oprit grenst namelijk aan de poort en hier gaan per dag heel wat mensen doorheen. Prima natuurlijk (daar is een poort voor), maar een aantal mensen sneden de hoek af en liepen over de oprit, sommigen zelfs langs het keukenraam, en langs de auto. Nu zeur ik niet snel, maar dit vond ik wel vervelend. Het hoort bij ons huis en ik loop ook niet door andermans voortuin.

Ook was er nog een praktisch dingetje en dat had te maken met het grind. Als we niet zorgden voor een afscheiding zou het grid er vroeg of laat uit zijn gelopen. Dat vonden we zonde. Daarom wilden we graag een hekje tussen de oprit en de poort.

We kozen, net als in onze vorige tuin, voor een afscheiding van steenschotten. Wij vinden deze super stoer en mooi, maar ze zijn ook nog eens heel duurzaam. Het zijn gebruikte steenschotten die heel lang mee gaan en eigenlijk steeds mooier worden. Ook vonden we deze mooi bij het grind passen zodat het toch één geheel werd.

Foto van bovenaf

Op de foto hierboven zie je links nog veel grind. In het midden ervan loopt de erfgrens. Ons strookje is dus niet zo heel groot en we bekijken nog wat we daar kunnen doen. We denken aan een verhoogde plantenbak met een boompje, maar willen er ook niet teveel geld aan uitgeven. Langs de stoep zie je overigens nog wat takjes. Hier groeien uiteindelijk kleine struikjes, maar veel is het niet.

De tuin

Na de oprit was de tuin dus aan de beurt. We hadden eerlijk gezegd niet zo’n goed beeld van wat we nu precies wilden, maar rond nieuwjaarsdag zijn we aan het tekenen gegaan. Er lag al een terras in en die wilden we iets ruimer maken door er een rij tegels aan toe te voegen. Rondom het looppad wilden we grind, maar verder hadden we geen idee.

Uiteindelijk kwamen we op het idee om twee bloembakken te maken van steigerhout. Ook dit hadden we in onze vorige tuin. Verder wilden we een speelhoekje voor Floris, wat gras en een plekje voor de containers en de bakfiets. Voor het gras gaan we deze keer online MOOWY graszaad kopen. Eenmaal aan het tekenen begon het een beetje vorm te krijgen…

Het terras met tegels grenst aan de woonkamer. Het terras bestond alleen uit de lichte tegels. Die zijn er allemaal uitgehaald. Vervolgens is dit terras weer opnieuw gelegd met een donkere rand er omheen. Aan de weerszijden ligt grind. De bloembakken zie je links en rechts tegen de schutting. Hier ga ik binnenkort olijvenstruikjes en wat andere leuke plantjes planten. Verder denken we aan wat klimop tegen de schutting. Er mag namelijk wel wat kleur in!

Dan is er nog een groot vlak naast het looppad. Hier komt gras, maar het is nog te koud om dat te kunnen leggen.

Dan gaan we verder naar achteren. In de hoek is een klein terrasje van steenschotten gemaakt. Hier is het speelhoekje van Floris. Op de foto’s zie je nog een kar staan. Deze is inmiddels weg. We denken er nog over om daar nog een klein bankje neer te zetten. Dan kunnen we erbij zitten.

In het voorjaar ga ik het huisje nog een keer beitsen

Links achterin de tuin staan de containers (de schuur is heel klein) en de bakfiets. Die hebben hier een mooi plekje zo, maar ik wil eigenlijk nog wel iets om de containers heen. Voor de bakfiets is helaas geen andere plek, maar ik ben al blij dat deze gewoon in de achtertuin kan staan en niet op de oprit hoeft. Dit voelt toch wat veiliger. Misschien is het nog een idee om iets te maken waardoor deze minder opvalt?

Verder inrichten

De komende maanden gaan we de tuin gezelliger maken met planten en struikjes, maar ook met toffe accessoires. Ik weet nog niet precies hoe, maar we gaan er weer wat leuks van maken. Ik laat tegen die tijd wel zien hoe het er dan uit ziet. Wij zijn in ieder geval klaar voor het voorjaar!

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. Christine
  23 januari 2021 / 10:56

  Twee tuinpalen met diepe grondankers voor zowel je bakfiets als de containers en die dan afwerken met zo’n bamboe of rieten afscheiding. Hip, fijn om naar te kijken en gemakkelijk weer te vervangen als je erop bent uitgekeken!

  Maar het is gaaf geworden met die steenschotten, gelijk heb je dat je daarmee weer je eigen stukje grond terugpakt, mensen zijn geneigd om ‘olifantenpaadjes’ te nemen, maar het is natuurlijk belachelijk dat je dat over andermans terrein doet.. je terras bij de achtertuin met donkere tegelrand noteer ik gelijk voor onze eigen tuinmetamorfose, echt te gek!!

  • Marisca
   Auteur
   25 januari 2021 / 08:25

   Leuk om te lezen dat je de tegels en steenschotten zo leuk vindt. Wat betreft de tuinpalen, ik weet niet zo goed hoe je dat precies bedoelt… ☺️

 2. Debby
  23 januari 2021 / 15:37

  Erg mooi geworden! Wellicht een klimoppen voor de bakfiets? En aan de zijkant dat je hem zo “het groen in” rijdt 🙂

  • Debby
   23 januari 2021 / 15:38

   *klimoppen lol autocorrect

  • Marisca
   Auteur
   25 januari 2021 / 08:23

   Ja, we denken ook aan klimop tegen de schutting, maar zijn er nog niet helemaal over uit.