Home + Interieur | Eerste hulp bij het uitzoeken van een kidsproof bank!

Interieur | Eerste hulp bij het uitzoeken van een kidsproof bank!

Een bank heeft een hoop te verduren in een huishouden met kinderen; er wordt veelvuldig op gezeten (als je mazzel hebt, want kinderen hebben ook de neiging er constant op te willen staan of springen ;-)), op gelegen, kinderen liggen erop als ze ziek zijn, er wordt op geknoeid, wij ploffen erop na een lange dag, de huisdieren springen er graag op, er zit soms een hele batterij visite op en ga zo maar door. Het is dus logisch dat een bank comfortabel moet zijn én lang mee moet gaan. Hoe deze er uit moet zien is voor iedereen anders, maar ik kan je wel een beetje op weg helpen met tips en adviezen voor een fijne gezinsbank.

Je kent het misschien wel; je gaat je online of in de winkel oriënteren voor een nieuwe bank en je bent meteen op slag verliefd op dat ene model in die toffe kleur. Het overkwam ons toen we strandden bij deze banken. Je ziet hem al staan in je woonkamer en hij zit ook nog eens heerlijk. Maar dan komt de wake-up call, want die stof is helemaal niet handig met kinderen. Balen, want deze was juist zo mooi! Dat betekent echter niet dat je een bank van plastic moet kopen, want je kunt echt een toffe bank kopen en deze mooi houden met kinderen.

Het model en het aantal zitplaatsen

Het is wel fijn als iedereen lekker op de bank kan zitten en als jullie er ’s avonds samen languit op kunnen liggen. De kinderen naar bed (eindelijk haha) en even helemaal niets. Wij hebben daarom gekozen voor een hoekbank. Toen Milan nog een stuk kleiner was hadden we een 3-zits bank met twee fauteuils ernaast. Het stond leuk, maar we konden er nauwelijks samen op liggen en op de één of andere manier maakte deze opstelling de woonkamer kleiner. Althans, dat leek zo, want we hebben een behoorlijk smalle woonkamer.

Daarna kwam onze eerste hoekbank en toen we ons laatst gingen oriënteren voor een nieuwe bank kozen we toch weer voor een hoekbank. Deze is lichter van kleur waardoor de woonkamer nu ruimer lijkt ook al is de bank een flink stuk groter. We hebben op onze bank nu overigens genoeg plaats voor zes personen.

De stof

Onze vorige bank had een soort geweven stof. Dat bleek dus niet zo handig te zijn. Als er een vlek op zat en ik deze schoon wilde maken, wreef ik het nog meer in de stof. Ik kreeg het wel schoon, maar makkelijk ging het niet. Nu hebben we een fluwelen bank en ik dacht dat die nog lastiger was om schoon te maken, maar niets is minder waar. Deze is juist veel gemakkelijk schoon te maken! Van tevoren kun je de bank laten behandelen met een speciaal soort coating. Deze vormt dan een beschermlaag om je bank waardoor je vlekken er gemakkelijker uit krijgt en deze niet in de stof kunnen bijten.

Een ander belangrijk punt om mee te nemen is of je de hoezen van bijvoorbeeld de kussens kunt wassen. Wij hebben een behoorlijk risico genomen door te kiezen voor een bank waarbij dat niet kan, omdat we ook niet wilden dat de kussens eraf gehaald konden worden, maar dat kon omdat de bank gemakkelijk te reinigen is.

De binnenkant van de bank

Toen wij onze nieuwe bank uit gingen zoeken keek ik in eerste instantie alleen maar naar het model en de kleur, maar er waren nog veel meer keuzemogelijkheden. Zo is het materiaal aan de binnenkant van de bank ook belangrijk. Voelt de bank koel aan als het warm is en zakken de kussens niet snel in? Die laatste is zeker met kinderen wel van belang.

De kleur

Je wilt natuurlijk een bank die perfect past bij de rest van het interieur, maar een witte bank is met kinderen wellicht geen goed idee 😉 Ik dacht altijd dat je op een lichte bank meer ziet dan op een donkere bank, maar nu wij een lichtere bank hebben, blijkt juist dat het omgekeerd is. Op die donkere bank zag ik echt alles en nu is dat veel minder. Let dan nog steeds wel op de stof, maar een lichtere stof kan dus wel. Wil je weten wat dé kleur is van dit jaar en welke kleurentrends er nog meer zijn? Check dan de site van Pantone.

Neem deze punten mee ter overweging als je een nieuwe bank uit gaat zoeken, het kan jullie echt helpen en dan hebben jullie weer jaren plezier van jullie nieuwe bank. Veel plezier met uitzoeken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *