Home + De jongens hebben een speelhuisje in de tuin en ik ben begonnen met inrichten!

De jongens hebben een speelhuisje in de tuin en ik ben begonnen met inrichten!

Nu de tuin zo goed als klaar is begint het leuke deel: het inrichten. Voor onszelf hebben we een superfijne bank gekocht, maar voor de jongens moet het ook een fijne plek zijn om te spelen. Zo hebben we een supermooie, houten zandbak gekocht, maar het meest toffe is toch wel het houten speelhuisje. En ja, ik vind het net zo leuk als zij (misschien nog wel leuker haha) en ben alvast begonnen met de inrichting. Ik laat jullie vandaag alvast wat zien…

Het houten speelhuisje

Toen we eenmaal wisten wat we met de tuin wilden en we een planning hadden, zijn we heel wat keren bij de Intratuin geweest. Voor inspiratie, om prijzen te vergelijken en om te kijken wat we wilden kweken in de moestuin. Maar we kwamen er ook om te kijken wat we voor de jongens konden doen. We waren op slag verliefd op het houten speelhuisje. Deze moest er zeker komen! Toen we eenmaal bezig waren konden we daadwerkelijk alles gaan bestellen. Van kunstgras tot het speelhuisje en nu het huisje er staat blijkt het een schot in de roos te zijn. Ook voor mama 😉

Het huisje kostte €175,- en is redelijk eenvoudig in elkaar te zetten. Het is gemaakt van onbehandeld hout dus je moet hem verven of beitsen. Verder heeft het huisje een puntdak en een vloertje. De kinderen spelen dus niet op de stenen of het gras van je tuin, dat vind ik overigens wel fijn. Het dak van het speelhuisje is niet waterdicht, maar er wordt een blauwe folie meegeleverd. Dit is echter niet mooi dus je moet er nog wel wat overheen leggen. In dat opzicht vind ik het wel een redelijk prijzig huisje.

Kleuren kiezen en beginnen

Ik wilde een lichte kleur die past bij het steigerhout en de steentjes op het terras. Ik heb nog wel even getwijfeld over donker, maar dan werd het zo’n enorm blok. Op Pinterest had ik al een beetje gezocht voor inspiratie en we wilden graag een mintachtige of grijze kleur. Bij Karwei vond ik een beits van het merk Rambo in de kleur wilgengrijs. Dit was hem!

Eenmaal thuis kon ik niet wachten en begon ik gelijk met beitsen. De tuin was verder Patricks project, maar dit werd mijn projectje ook al heeft hij het huisje in elkaar gezet en wat kunstgras op het dak gelegd. Ik moet zeggen dat ik had verwacht dat de kleur iets groeniger zou zijn. Ik ben nog steeds heel blij met de kleur, maar hij is wel wat blauwer dan op de pot. Misschien ligt dat aan het soort hout?

Het beitsen vond ik best een pittig klusje vanwege alle naden en hoekjes. Een laag is overigens niet genoeg, ik heb alle kanten van het huisje twee á drie keer moeten beitsen. Ook dan zie je het hout er nog doorheen, maar dat wilden we ook graag. Anders hadden we gekozen voor verf. Beits is transparanter en we vinden het juist leuk om de nerf nog te zien.

Ik moest het hebben van de vrije uurtjes, maar wilde hem zo snel mogelijk in de eerste laag hebben vanwege het slechte weer dat was voorspeld, anders zou hij te vochtig worden. Dit lukte gelukkig, want er is heel wat water gevallen de afgelopen dagen. Het dak is overigens waterdicht met de folie en het kunstgras.

Inrichten van het speelhuisje

Toen we eenmaal de kleur hadden gekozen kon ik beginnen met het verzamelen van spulletjes voor in het huisje. Pat had zwarte, rubberen tegels gekocht voor de vloer zodat de jongens lekker, zacht konden lopen. Hij heeft ze helemaal op maat gemaakt dus er ligt een mooi vloertje in. Daar overheen heb ik een mintkleurig buitentapijt gekocht. Ik kocht deze overigens voor €20,- bij Juffrouw Saartje in Gouda. Het vloertje kan dus wel wat hebben en het is ook lekker om er met blote voeten in te spelen.

Bij Wibra vond ik twee te gekke stoeltjes voor maar €4,99 per stuk. Deze pasten er perfect bij en zijn superleuk! Ze zijn er ook in het wit en een koraalkleur. Ik wil er nog een klein tafeltje bij dus wie nog een leuk idee heeft?

Verder blijkt er dus een hele wereld te zijn met leuke accessoires voor een speelhuisje. Zo kochten wij een donkergroene brievenbus van kunststof en een donkergroene telefoon.

Op deze onderste foto moest er nog een deurtje in. Deze lag nog te drogen. 

Het lijkt op de laatste foto alsof hij niet goed gebeitst is, maar als je ernaast staat zie je dat dat het hout is, maar de regen heeft hem aan de zijkant wel vies gemaakt. Ik heb heel erg de neiging om het iedere keer schoon te gaan maken…

Bij de houten speelgoedwinkel hier in Gouda kocht ik een klokje en we vonden in een winkel een superleuk kapstokje van hout in de vorm van een verkeersbord.

Het begin is er, maar we zijn nog niet klaar. Ik wil er graag leuke lampjes in hangen en Milan vind dat het huisje een huisnummer nodig heeft. Ook wil ik nog iets aan de muur, een tafeltje en ik wil iets doen met plantjes. We hebben echter niet veel ruimte dus ik moet er nog even over nadenken. Verder willen we nog haakjes zodat we de raampjes en deurtjes vast kunnen zetten bij slecht weer om te voorkomend dat ze gaan klappen.

Oh ja, wat ik vergeet te zeggen is dat de deurtjes en de luikjes voor het raam niet aansluiten. Dat is geen foutje, maar bewust gedaan zodat er geen kindervingetjes tussen kunnen komen. Wel zo veilig.

Het moet echt hun plekje in de tuin worden, maar het begin is er! Ik laat jullie later meer zien. Hebben jullie een speelhuisje voor de kinderen in de tuin? Zo ja, hebben jullie nog leuke tips wat betreft de inrichting? En wat vinden jullie er tot nu toe van? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Reacties

 1. 11 juni 2019 / 07:50

  Wat een ontzettend leuk huisje! Voor beeb nr 2 komt er ook een huisje in de tuin die ik wil aan gaan kleden zodat het er lekker kan gaan spelen. Bedankt voor alle tips!

 2. Kirsten
  11 juni 2019 / 08:18

  Super leuk huisje!
  Voor de plantjes; een hangende plantenbak onder het raam?
  Je hebt bij de action leuke gekleurde, zowel voor 1 potje als voor meer!

  • 11 juni 2019 / 21:04

   Dankjewel! Zo’n plantenbakje wil ik ook, maar ik weet niet of ik de raampjes dan nog open krijg? Ga ik toch even meten…

 3. 11 juni 2019 / 16:21

  Het huisje is heel erg leuk geworden! Toevallig heb ik deze week een zelfde huisje besteld voor de kinderen op onze camping in Frankrijk. Nog even wachten en dan kan ik ook gaan klussen 🙂

 4. Liesbeth
  13 juni 2019 / 10:26

  Heeeeeellll leuk! En hopelijk goed voor uren speelplezier!