Home + Interieur | Dit is mijn nieuwe werkplek op zolder

Interieur | Dit is mijn nieuwe werkplek op zolder

Het klinkt misschien suf, maar ik vind mijn werkplek één van de fijnste plekjes van het huis geworden. Het is rustig, ik heb er lekker veel werkruimte en ik heb voor het eerst al mijn spullen bij elkaar. We hebben deze werkplek bewust op zolder gemaakt waar ook een speelruimte is voor de jongens. Zo kan ik werken terwijl Floris daar lekker aan het spelen is bijvoorbeeld. Hieronder laat ik mijn nieuwe stekje uitgebreid aan jullie zien. Kijk je mee?

Wit en rustig

Ik wilde heel graag een rustige werkplek met witte meubels. Op zolder hebben we maar twee ramen (fotograferen was daardoor een beetje lastig) en met donkere meubels wordt het dan al snel donker. Het moest dus rust uitstralen en voldoende plek hebben voor een computer en mijn laptop met wat spulletjes, dat is gelukt!

Zo ziet mijn werkplek er van beide kanten uit. Er gaan nog dingen veranderen: de pot op de typemachine wordt vervangen door een mand. Deze heb ik een tijdje geleden al besteld, maar is helaas nog steeds niet binnen. Verder heb ik echt een hekel aan snoeren en kabels in het zicht dus die werk ik altijd weg. Dat gaan we onder het bureau ook doen, maar we zijn er nog niet helemaal over uit hoe we dat precies gaan doen.

Het bureau is wit, groot en clean. Het is een zit-sta bureau van Ikea. Deze is 160 cm breed. In de hoek staat mijn Epson printer. Niet mooi, maar wel praktisch en nodig. Verder zie je op mijn bureau onze nieuwe iMac. Deze staat op een standaard van Ikea. Ik vind het wel fijn wat omhoog te kunnen kijken als ik een langere tijd achter elkaar werk. Verder een lampje en een klokje en dat is het.

Sorry, het was lastig deze hoek te fotograferen, maar jullie kunnen in ieder geval wel de kast naast mijn bureau zien. Dit is een metalen kast met heel veel opbergruimte. Hierin bewaar ik voornamelijk mijn fotoprops die ik gebruik om foto’s te maken voor Mamablogger. Ook berg ik hier wat praktische dingen op zoals mijn podcast microfoon, kabeltjes, opladers etc.

De typemachine op de kast is van Milan en de plant die bovenop staat kreeg ik van mijn moeder. De pot wordt vervangen voor een leuke mand met zwarte balletjes eraan. Ik hoop dat ‘ie snel binnen komt. De kast is van Rootsman en kocht ik bij Loods 5. Hij is er ook in het roze en groen, heel erg gaaf!

Een goede stoel voor je werkplek

Bij een werkplek hoort ook een goede stoel. Je moet er immers toch heel wat uurtjes op zitten. Ik heb best lang gezocht naar een fijne stoel waarvan ik geen last zou krijgen van mijn rug. Ik dacht eerst aan een echte bureaustoel, dat leek mij vooral praktisch, maar eerlijk gezegd vond ik dat niet zo mooi. Op mijn werk heb ik ook zo’n bureaustoel en krijg ik toch ook nog weleens last van mijn rug. Ik heb het idee dat ik dat toch niet helemaal kan voorkomen. Daarom ging ik op zoek naar een mooie eetkamerstoel met armleuningen zodat ik mijn armen erop kan laten steunen.

Ik vond deze uiteindelijk tussen de eetkamerstoelen van interieur webshop Zen Lifestyle. Het werd eetkamerstoel Lesley. De stof lijkt heel erg op die van onze bank; velours en goudkleurig.

Het is een stoel met een brede zitting en hij zit heerlijk zacht, maar niet té zacht. Dat maakt dat deze stoel erg lekker zit en blijft zitten na een paar uurtjes werk. De zwarte poten van de stoel passen weer goed bij de kasten die achter mijn bureau staan. Zo wordt het toch één geheel.

Ik heb inmiddels al wat uurtjes op deze stoel gezeten en hij bevalt heel erg goed! Zo goed dat we deze stoelen ook wel zouden willen aan de eetkamertafel. Dan wordt het ook één geheel met de bank erbij. We hebben nog heel wat wensen ☺️. In ieder geval vind je bij Zen Lifestyle ook prachtige eetkamertafels. Ik had overigens eerst het idee om een klein model eetkamertafel te gebruiken als bureau, maar koos uiteindelijk toch voor een echt bureau, omdat deze wel de juiste hoogte moest hebben en een eetkamertafel is vaak net te laag.

Je werkplek integreren in je interieur

Ik kan mij goed voorstellen dat een aparte werkplek in huis niet altijd mogelijk is. Dat was bij ons in het oude huis ook zo. Ik had toen een kleine werkplek in de woonkamer. Niet perse ideaal, maar ik had er in ieder geval een eigen plekje waar ik mijn spulletjes kon bewaren. Zo lag er niets op de eettafel. Patrick blij, want die irriteerde zich aan al mijn “zooi” op de tafel.

Als je een werkplek wilt creëeren in je woonkamer is het het meest rustig als je deze integreert in je interieur. Zorg dan voor een rustige plek met voldoende opbergruimte. Dan kun je daar al je spullen in kwijt en voorkom je los slingerende spullen. Voor mij geldt namelijk echt ‘een opgeruimd bureau, is een opgeruimd hoofd’ 😉.

En wil je dat je werkplek echt opgaat in je interieur? Match je bureau dan met je andere meubels voor één geheel. Kijk dan naar kasten, tv meubels, je vloer etc. en pas daar de kleur van je bureau op aan.

Heb jij een eigen werkplek in huis? Zo ja, ben je blij met dat plekje en kun je er lekker werken?

liefs

 

 

ComputerComputer

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *