Home + Diary | Veel thuiswerken, Patrick jarig, dagje vrij en nog steeds thuis

Diary | Veel thuiswerken, Patrick jarig, dagje vrij en nog steeds thuis

Eigenlijk was dit een vrij rustige week. Ik werkte veel thuis, Patrick was jarig en we waren natuurlijk sowieso veel thuis. Toch hebben we er weer wat van gemaakt en is er gelukkig nog genoeg leuks te laten zien in de diary. Zo gingen we voor het eerst een stuk fietsen met de nieuwe bakfiets om de route naar school en opa en oma te verkennen. Kijk je mee naar onze week?

Maandag

Ik trap af met foto’s die best leuk zijn, maar kwalitatief gezien niet zo best zijn ?. Geen idee waarom de selfie zo wazig is en met dit filter lijkt ieder donker kledingstuk heel smoezelig. Toch ben ik vanmorgen blij met hoe ik er uitzie en dat mag soms best gezegd worden. Een beetje positiviteit op de vroege morgen ??!

Met de auto weer na het werk nadat ik de jongens bij opa en oma heb gebracht. Op naar een nieuwe werkdag! Ik moet zeggen dat ik het wel heel fijn vind om met de auto te gaan als het slecht weer is.

Als ik thuis kom, komt Milan ook net binnen na het buitenspelen. dat is als moeder zijnde zo blij kunt zijn met vieze schoenen. Het is een goed teken.

Mijn verjaardagscadeau is al binnen en ik krijg het al van Patrick zodat ik mij er al een beetje in kan verdiepen. Ik ben er super blij mee! Nu nog aan de slag ?.

Dinsdag

Thuiswerken is lastig vandaag, dit heb ik heel hard nodig haha.

Dit gaat tussendoor ook gewoon door. Ach, hebben we nog een loopje ?.

Pas ’s avonds maak ik weer een foto. Dit keer van Bobby. Die heeft zijn plekje helemaal gevonden in huis en wordt dit jaar alweer 17!

Woensdag

Vandaag is Patrick jarig! Hij heeft zelf een cursusdag en zijn cadeautje stiekem al gehad. Verder vieren we onze verjaardagen eigenlijk niet meer, dus we doen er ook niet veel aan. Pat trakteert op zijn werk en halverwege de dag haal ik nog iets lekkers ?

Ik denk deze poster even leuk op te hangen op Milans kamer. Vlak na het maken van deze foto stort hij naar beneden. En daarna nog drie keer. Washi tape is blijkbaar geen goed idee. Ik ga even op zoek naar iets anders om hem op te hangen.

We gaan voor het eerst fietsen met de bakfiets en besluiten richting de stad te fietsen om de route naar school en opa en oma te oefenen. De heenweg is één groot drama. De fiets fietst ontzettend zwaar en het lijkt wel alsof er iets niet goed zit. Hij fietst zelfs zwaarder dan mijn vorige fiets die niet eens versnellingen had! Ik fiets naar een fietsenmaker en die ziet dat de sensor niet goed zat en zegt ook dat de fiets niet goed rijklaar is gemaakt. Sterker nog, de fietsenmaker vroeg zich hardop af waarom we een Babboe hadden gekocht. Hij was er niet zo positief over. Uh oké, maar ondertussen moeten we zo nog wel naar huis. Hij stelt de sensor goed en daarna gaat het stukken beter!

Ik bel Babboe, maar krijg niemand aan de lijn omdat na een paar minuten de verbinding wordt verbroken. Hier moet ik zeker nog achteraan.

De terugweg gaat stukken beter en toen was het niet erg dat de brug open stond ?. Ik was al lang blij dat het nu zo lekker ging.

Verrassing voor Floris; hij is helemaal weg van de Transformers Resque Bots en we hebben er eentje voor hem besteld. Deze komt vandaag binnen en hij is er zo blij mee!

’s Avonds komt lieve oud-collega Inge op visite en we kletsen gezellig bij.

Donderdag

Wat een drama dag vandaag! We hebben geen internet en nadat ik de modem heb gereset nog steeds niet. Sterker nog, terwijl ik dit typ hebben we het nog steeds niet. Het is een ingewikkeld verhaal: we hebben internet van T-mobile, maar de glasvezel is van KPN. Dat ging al die maanden prima, maar opeens heeft KPN een knop omgezet, althans, zo lijkt het en hebben we niets meer. T-mobile moet KPN opdracht geven om internet te krijgen via de glasvezel van KPN, maar dat is blijkbaar heel erg lastig.

Voor ons is dat het echter ook, want hoe moet ik nu thuiswerken en thuisonderwijs geven?! We verkassen naar mijn ouders (gelukkig kan dat!) en zijn er de hele dag mee bezig, wat een gedoe, maar aan het einde van de dag hebben we nog steeds niks. Het kan nog dagen gaan duren ?.

Gelukkig maakt deze start heel veel goed ❤️.

Outfit van vandaag.

Eenmaal bij mijn ouders heb ik dit… Tuurlijk!

En toen was ik ook mijn schriftje met met aantekeningen vergeten haha. Dit is zo niet mijn dag ? ?.

Gelukkig was het fijn bij mijn ouders en heb ik flink wat werk kunnen verzetten. We fietsen naar huis. Tijd voor een lekker rustig avondje!

Nog steeds geen internet, maar morgen hoop ik nieuws te krijgen.

Vrijdag

We beginnen de dag weer zo. Alle apparaten op één telefoon als hotspot is gewoon niet te doen, dat is inmiddels wel duidelijk. Maar goed, dan maar geen tv. Als Milan zijn schoolwerk maar kan maken, dat is het belangrijkst. Ik ben vandaag vrij en ik ben vastbesloten wat van deze dag te maken.

De Appie brengt ondertussen de boodschappen. Patrick heeft niet alles goed besteld, dus we hebben genoeg pakken sap tot aan de zomer haha.

Milan gaat ondertussen aan de slag met zijn schoolwerk, maar ideaal is het niet omdat de Meet iedere keer vastloopt en Floris hier ook rond rent. Milan kan echter niet naar boven, want hij heeft mijn telefoon dichtbij nodig als hotspot.

De boodschappen zijn uitgepakt dus ik ga maar aan de slag met de broodnodige vitamines.

Yep, het is zo’n dag… ?

Inmiddels zijn we heel wat discussies verder, doet mijn elektrische bakfiets niet wat ‘ie moet doen en ben ik er even helemaal klaar mee. We stappen op de fiets (die het dus niet doet, maar dat is weer een ander verhaal) om wat lekkers te gaan halen. Troostvoer en wat lekkers voor de vrijdagmiddagborrel. Milan heeft namelijk om 14.00 uur weer Meet met de klas en dit keer voor de vrijmibo. Ik hoop zo de dag toch een beetje gezellig af te sluiten.

Op de fiets terug hebben we het gelukkig gezellig en de borrel is ook leuk. Gelukkig!

Milan heeft opa en oma geappt met de vraag of ‘ie mag komen logeren. Floris wil ook en dus gaan ze ’s avonds nog lekker daarheen. Wat een mazzelaars!

Zaterdag

De enige foto die ik vandaag maak, dat is wel heel erg haha. Dit is de carpaccio tapenade van de Lidl en die is zo onwijs lekker. Ik ken hem al een paar jaar en zag hem gisteren weer liggen. Het ziet er misschien niet zo uit, maar dit is een feestje!

Zondag

Nog steeds geen wifi, nog steeds niets gehoord van KPN en ik ben er wel even klaar mee dus wil er even uit. Patrick heeft een goed idee: we gaan naar de Maasvlakte. Goed idee, want het is daar altijd prachtig!

We gaan er vroeg heen en zijn daarom rond 12.30 uur weer thuis. Milan gaat weer buiten spelen en Pat, Floris en ik rommelen in huis. Toch een fijne afsluiting van de week!

Ik hoop komende week op een betere week, want wat een gedoe was het afgelopen week. Hoe was die van jullie? Fijne week gewenst en tot de volgende diary!

liefs

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Christine
  25 januari 2021 / 07:45

  Wat een gave eerste foto, heerlijk toch zo’n dag waarop je haar en make-up goed zitten en je blij bent met een nieuwe outfit? En het staat je inderdaad fantastisch!!
  Wat een gedoe met het internet, dat zou mij ook het vel over de oren trekken ? We zeggen meermaals tegen elkaar: wat zou je nu moeten als de Wi-Fi wegvalt? Hoop maar dat de problemen gauw opgelost zijn! Ook al ligt het glasvezel bij ons inmiddels ook in huis, toch zijn wij niet overgestapt. Onze huidige internetaansluiting werkt snel genoeg (voor zijn werk heeft mijn man het niet nodig, want een laptop met internetdongel) dus waarom een nog snellere en veel duurdere aansluiting als glasvezel nemen? De verkoper van KPN aan de deur zei: ja maar iedereen in de straat heeft het.. little did he know.. daar ben ik dus juist allergisch voor, voor dat wat iedereen heeft, zo’n argument doet bij mij juist (bijna letterlijk ?) de deur dicht. Maar ik ben wel blij dat we nog niet overgestapt zijn want het bevalt ons nog steeds, al zal het dan misschien geen supersnel internet zijn, wel een betrouwbare. Maar in Westergouwe begrijp ik dat je misschien ook geen keuze hebt in de nieuwbouw, hoor! Hopelijk komende week gauw achter je laten. En wat een gedoe met de bakfiets, dat er geconstateerd moet worden dat die niet rijklaar is.. daar betaal je geen vermogen voor natuurlijk, dan verwacht je dat het bij aflevering in orde is!
  Tip voor posters plakken op de muren: ik heb van Pritt van dat soort klei-achtige kleefstukjes die je tot een bolletje kunt masseren en dan op alle soorten ondergronden kunt plakken, dat houd hier elke tekening en knutsel, ook de zwaardere! En als ik weinig gebruik plak ik voor de sier nog washi-tape wat dan nauwelijks nog kleefkracht hoeft te hebben, maar wel precies genoeg om mooi op de muur te blijven zitten.. misschien is dat wat?

  • Marisca
   Auteur
   25 januari 2021 / 08:36

   Dankjewel! Nou, ik kan zeggen dat het gebrek aan goed internet echt een drama is. Wat betreft glasvezel. Daarin hadden we geen keuze, dat is standaard van KPN. Verder hadden we alles van T-mobile (in het oude huis al) en dat hebben we meegenomen hier naartoe. Dat ging drie maanden hartstikke goed tot afgelopen week. Opeens was het er niet meer en bleek dat T-mobile bij KPN aan had moeten geven dat wij via hun glasvezel gebruik willen maken van het internet. Tenminste, zo heb ik het begrepen. Ze wijzen allebei naar elkaar, maar inmiddels is het maandag en is het nog steeds niet geregeld. Er is nog niet eens een afspraak gemaakt.

   Wat betreft de bakfiets, ik heb vrijdag huilend naar Babboe gebeld (stond met de jongens op de dijk en kon geen kant meer op) en ik zou diezelfde dag nog een mail ontvangen waarin de monteur een verzoek zou doen voor een afspraak om de fiets na te lopen. Je raadt het al, geen mail ontvangen.

   Ik wil echt niet klagen, maar het frustreert zo dat het blijkbaar heel lastig is om je afspraken na te komen en ze überhaupt te maken. Die bedrijven zijn echt heel log en ondertussen ben ik wel afhankelijk van die fiets en zeker van het internet. Ik ga zo fietsen naar mijn werk en hoop dat hij het goed doet vandaag ??.

   Wa betreft de tip van Pritt, dat is een goede, ga ik naar kijken, thanks!

 2. Seema
  26 januari 2021 / 23:14

  Hoi,
  Waar komt dat handige bord vandaag die je mee had naar het strand.
  Echt handig om te hebben en snacks in te doen.

  • Marisca
   Auteur
   30 januari 2021 / 08:19

   Hoi!

   Handig is ‘ie hè? Hij is van Wibra en inmiddels echt onmisbaar hier. Als ze in de winkels liggen, zijn ze snel uitverkocht dus mocht je ze zien, neem ze dan gerust mee, je gaat er veel plezier van hebben.