Home + 5x waarom een goede printer onmisbaar is in ieder gezin

5x waarom een goede printer onmisbaar is in ieder gezin

Toen ik nog op school zat, printte ik mij suf. Hele werkstukken moesten uitgeprint worden en op het ‘moment suprême’ was altijd de inkt op. Dan sprong ik weer op mijn fietsje naar de stad om voor heel veel geld mijn cardridges te laten vullen. Ik vond dat zo zonde van mijn zuurverdiende geld, maar ja, het werkstuk moest worden ingeleverd. Na mijn opleiding printte ik steeds minder, maar nu we een gezin hebben merken we dat we toch weer meer gaan printen. Sterker nog, de printer is onmisbaar geworden in huis. Daarom wilden we een goede printer waarvan de inkt heel lang meegaat, maar ook eentje die snel is, waarmee ik kan printen op afstand en waarmee ik kan scannen. Ook dat blijkt namelijk nog weleens nodig. In deze post lees je welke printer inmiddels een ‘life saver’ is geworden en waarvoor wij hem heel vaak gebruiken.

5x waarom een goede printer onmisbaar is in ieder gezin

#1 | Foto’s, foto’s, foto’s

Wij maken heel veel foto’s en veel daarvan gaan in lijstjes. We hebben wat zwarte lijsten hangen in ons trappengat en een grote wissellijst op de slaapkamer. Een keer per jaar veranderen we hier de foto’s in. Ook printen we nog weleens foto’s uit voor opa en oma én tegenwoordig kun je kiezen of je de schoolfoto digitaal wilt ontvangen of gewoon afgedrukt. Dat laatste is behoorlijk wat duurder (zeker als je de verzendkosten erbij rekent), dus kiezen we voor digitaal en printen we ze zelf uit. Ook heb ik nooit genoeg pasfoto’s voor alle vriendenboekjes dus print ik er soms een paar uit en heb ik weer een voorraad, handig! Tot slot druk ik weleens een foto op hout af. Dit kun je heel eenvoudig zelf als je een goede printer hebt.

#2 | Administratie en belangrijke papieren

Wij hebben onlangs bezwaar gemaakt tegen de hoogte van de WOZ-waarde van ons huis. Hiervoor moesten we documenten uitprinten, tekenen en vervolgens inscannen. Dat gebeurt wel vaker bij zakelijke papieren en dat zijn geen papieren die je weleens op je werk uit zou kunnen printen. Daarnaast zijn veel werkgevers ook niet blij met het extra papier wat op die manier verbruikt wordt. Ik vind dat terecht dus vind ook dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de aanschaf van een printer.

Verder werk ik deels vanuit huis en ben ik per 1 maart minder gaan werken waardoor ik ook een thuiswerkdag heb. Als ik teksten moet lezen, print ik deze liever even uit. Dat leest toch een stuk fijner.

Ook belangrijke papieren heb ik graag uitgeprint in een map. Stel nu dat er wat met mij zou gebeuren, dan hoeven Pat of mijn familie alleen maar de mappen te pakken.

#3 | Tickets voor events

Bij steeds meer bedrijven en organisaties mag je een entreekaartje op je telefoon laten zien, maar je moet ze toch nog heel vaak uitprinten. Dan is het fijn dat je een goede printer hebt die de streepjescode vlekkeloos print zodat het bij de ingang gemakkelijk te scannen is. Toch handig om zelf te kunnen printen als je last minute ergens heen gaat.

#4 | Printen voor school en feestjes

Een brief voor alle ouders voor het juffencadeau, uitnodigingen voor een feestje, kleurplaten voor een themafeestje etc. Als moeder van één of meerdere kinderen op de basisschool print je ongemerkt best wel veel. Ik had het eerder al over een foto voor in het vriendenboekje en dit zijn ook dingen die regelmatig voorkomen. Zeker wanneer je zelf thuis een feestje organiseert.

Als kinderen ouder worden hebben ze natuurlijk ook een printer nodig voor werkstukken en andere opdrachten. Veel gaat digitaal, maar je ontkomt er nog niet aan.

#5 | Kopiëren

Tot slot kopiëren. Soms is old school kopietjes maken nog heel erg handig. Een garantiebewijs, een aankoopbon, een offerte etc. Allemaal documenten die bewaard moeten worden en waarvan het handig is als je nog een kopietje hebt. Dat kun je thuis het snelst doen. In een map en klaar ben je. Dan heb je er daarna geen omkijken meer naar.

Onze printer; de Epson EcoTank ET-7700

Ik had het in het begin al over de cardridges. Wij hebben nu een printer waarbij deze tot het verleden behoren. Je vult de inkt namelijk gewoon met flesjes inkt! Zo kun je goed doseren en de kwaliteit van het afdrukken is zo ontzettend mooi! Zelf heb ik het idee dat cardridges zo nu en dan vlekken geven en dat heb ik nu nog geen enkele keer ervaren.

Deze printer is perfect geschikt voor het afdrukken van foto’s en drukt zo scherp af dat je deze afdrukken ook kunt gebruiken om de foto’s op hout af te drukken. Er zit namelijk een 5-kleuren inktsysteem in met speciale zwarte foto-inkt. Hierdoor blijven foto’s mooi tot 300 jaar. Jouw nageslacht heeft dus geen last van foto’s die vervagen 😉

Met de meegeleverde inkt kun je gewoon tot 3400 foto’s afdrukken! Dat is echt bizar veel!

Hiermee wil ik ook aangeven dat je je voorlopig helemaal niet druk hoeft te maken om de inkt. De printer is daarmee ontzettend duurzaam en daarmee verdient de aanschafprijs zich vanzelf terug. Zeker wanneer je regelmatig print.

Deze printer krijgt heel veel goede recensies en ook wij zijn er ontzettend blij mee. Hij print snel, vlekkeloos, kan dubbelzijdig printen (duurzaam!) en je kunt dus heel goedkoop de mooiste foto’s printen.

Hebben jullie een printer in huis? Zo ja, waar gebruiken jullie deze allemaal voor? Printen jullie ook veel foto’s?

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *