Home + Christmas Countdown #1 | Van tafelklem naar kerstklem!

Christmas Countdown #1 | Van tafelklem naar kerstklem!

Het is onwijs jammer, maar dit jaar zetten we geen kerstboom. We hebben al niet zoveel ruimte en we vermoeden dat Floris er niet vanaf kan blijven. Daarnaast zijn we er dit jaar niet met Kerst dus al met al hebben we besloten er dit jaar geen één neer te zetten. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we er helemaal niets mee doen, want ik ben echt een enorme kerstliefhebber. Ik had het idee al een tijdje in mijn hoofd zitten en dit weekend kon ik er helemaal op losgaan; We hebben de tafelklem omgetoverd tot kerstklem!

De tafelklem als industriële kerstboom

Eigenlijk is de tafelklem nu onze industriële kerstboom. We hebben de tafelklem sowieso al boven onze tafel hangen, maar afgelopen weekend viel de stang weer naar beneden (ik kwam er tegenaan met iets en de stang liet nog net het scherm van mijn MacBook heel). Patrick wilde hem daarom helemaal weghalen, maar ik wilde er perse iets van maken voor Kerst. Daarom gingen we aan de slag!

We hebben 200 ledlampjes gekocht bij HEMA. Deze hebben we helemaal vastgezet om de stang. Dit doe je het beste met kleine, zwarte tie wraps van Action. Dat is best even een klusje, maar als alles er strak omheen zit, is het eindresultaat echt heel erg gaaf!

Let erop dat de lampjes naar zowel boven als beneden wijzen, maar zorg dat er geen snoertjes meer hangen. Het laatste stuk snoer zonder lampjes hebben we strak langs de stang naar beneden laten lopen. Ook deze hebben we vast gezet met tie wraps.

Als alles vastzit kun je de uiteinden van de tie wraps eraf knippen.

De kersthangers

We hebben bij HEMA en Flying Tiger echt te gekke kersthangers gekocht! We kozen voor de traditionele kerstkleuren; rood, groen en goud. We kochten onder andere een notenkraker, een peperkoek van gouden glitters, een zuurstok, een kerstman, een rendier, een gouden M en F en nog een aantal hangers. Overigens geen houten of kunststof, maar glazen. We maakten het af met kleine kerstballetjes met daarin kleine, gouden sterretjes.

We hebben overigens besloten om alles vast te zetten met garen in plaats van haakjes, voor de veiligheid. Stel dat iemand er nu tegenaan komt, dan kan er niets van het haakje vallen.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat het er op de foto minder leuk uitziet dan in het echt. In het echt is het veel warmer en gezelliger. Het staat heel erg leuk, geeft veel en gezellig licht en staat ook heel leuk boven de tafel tijdens het kerstdiner 😉

We maken het verder nog gezellig met kleine accessoires, maar voor dit jaar is dit onze kerstboom!

Wat vinden jullie ervan? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Kim
    4 december 2018 / 07:52

    Ik vind de tafelklem geweldig lijkt me zo leuk om deze te bekleden met dennengroen en er een soort van kerststuk van te maken ? ik heb helaas een lamp boven de tafel hangen dus dat ziet niet uit helaas

  2. 4 december 2018 / 12:36

    Erg mooi zo de versiering en lichtjes aan de tafelklem. Het geeft een gezellige sfeer.