Home + DIY Budget | De paastakken net even anders met spulletjes van Wibra!

DIY Budget | De paastakken net even anders met spulletjes van Wibra!

Pasen is laat dit jaar, maar toch zien we al volop paasversiering in de winkels liggen. Hierdoor vragen veel mensen zich af wanneer je nu eigenlijk de paastakken neer kunt zetten. Wat mij betreft kan dat al zodra ze in de winkels liggen, maar ik heb toch nog even gewacht. Deels omdat we beneden bezig waren met een kleine verbouwing (er werd een muur geïsoleerd), maar ook omdat ik toch nog even wilde wachten op de lente. Niet helemaal gelukt, want de lente begint donderdag pas, maar ik had zo’n leuk idee dat ik alvast wilde beginnen. Ik kocht paastakken bij de HEMA en superleuke paasversiering bij de Wibra. Ik zette de paastakken alleen niet in een vaas, maar deed ze om mijn tafelklem! Het eindresultaat is onwijs leuk geworden!

De tafelklem in paassfeer

Ik wilde iets leuks doen met de tafelklem en had in eerst instantie het idee om er een leuke slinger en paaseitjes aan te hangen. Maar dan zou ik alle eitjes op een rijtje hebben hangen en dat vond ik eigenlijk niet leuk. Toch kocht ik bij Wibra alvast superleuke eitjes, houten labels en een superleuke slinger met okergeel en groen! We hebben veel groen in ons interieur en komende vrijdag komt onze okergele bank binnen!

Ik was nog niet helemaal tevreden met mijn idee, maar dat veranderde toen ik de HEMA binnen liep. Ik zag er paastakken en bedacht het volgende; in plaats van in een vaas kon ik ze ook aan de tafelklem binden. Ik had nog gedroogde eucalyptus takken en die zou ik er dan bij kunnen doen. Aan de takken kon ik dan de eitjes en labels hangen!

Het staat niet alleen gezellig, het is ook heel tof als decoratie bij het paasontbijt of de paasbrunch!

Aan de slag!

Terwijl we hier in huis nog druk bezig waren met de muur (dat zie je zo wel op de eerste foto’s haha), begon ik alvast met de tafelklem. Samen met Milan bond ik de takken aan de klem. Dit deden we met kleine, zwarte tie-wraps. De tafelklem is namelijk ook zwart, dus dan valt het niet op.

We hebben ervoor gekozen de takken naar elkaar te laten wijzen en alleen aan beide kanten de eucalyptus gehangen.

Dit was echt in 5 minuten gebeurd. Daarna hebben we de slinger met pompoms opgehangen. Je kunt de slinger ook om de tafelklem wikkelen, maar wij hebben hem echt als slinger onder onder de stang gehangen. Eigenlijk ben je dan al bijna klaar, want je hoeft nu alleen de eitjes en de labels eraan te hangen.

Eigenlijk heb je in een mum van tijd te gekke paasversiering boven de tafel hangen!

Tip: je kunt er ook nog een zelfgemaakte regenbooghanger aan hangen! Deze heb ik laatst gemaakt en als je meerdere kleintjes maakt, kun je die er ook aan hangen (ook heel tof voor een kinderfeestje overigens).

Wat vind je van deze manier om je paastakken te decoreren? Ik hoop dat ik je op een leuk idee heb kunnen brengen.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Sandra
  18 maart 2019 / 08:14

  Gaaf, dit jaar geen paastak in huis ivm verhuizing in mei/juni. Maar die slinger van pompom zijn gaaf, precies onze kleuren in de woonkamer straks.. dus zo maar ff snel naar de wibra

  • 20 maart 2019 / 16:52

   Haha, leuk dat ik je op een idee heb gebracht! Heb je hem nog kunnen scoren?

 2. Marloes
  18 maart 2019 / 12:26

  Waar haal je de eucalyptus takken?

 3. Marianne
  20 maart 2019 / 08:27

  Ontzettend leuk gedaan! Gezellig!