Home + Huishoudelijk | Waar laat ik alle knutselspullen, planners en boeken?

Huishoudelijk | Waar laat ik alle knutselspullen, planners en boeken?

Afgelopen vrijdag liet ik de super toffe scrapbook boeken en stickervellen zien van Action. Op Facebook kreeg ik vervolgens de vraag waar ik al deze knutselspullen laat. Ik koop best veel DIY spulletjes, planners en boeken en die moet ik natuurlijk wel ergens kwijt. En wat dacht je van de fotoprops die ik in de afgelopen periode bij elkaar heb gesprokkeld voor het maken van foto’s voor Mamablogger? Alles zit in kasten en ik laat jullie vandaag zien hoe die kasten er uitzien. De één heel gestructureerd en de ander juist heel rommelig. En Patrick heeft destijds handige, houten bakjes gemaakt die we nog steeds gebruiken.

Alle knutselspullen voor DIY’s, cadeautjes en juffenbedankjes/traktaties

Ik ben redelijk creatief, maar doe er te weinig mee. Ik vind het heerlijk om iets te maken en even niet achter een beeldscherm te zitten, maar tijd ervoor vrij maken blijft een dingetje. Wanneer ik iets maak is dat meestal voor de blog, een cadeautje of gaat het bijvoorbeeld om een juffenbedankje of een traktatie. Die dingen vind ik overigens ook het leukst om te maken. Die knutselspullen bewaar ik in de ‘knutselkast’. Dit is de kast waar de jongens ook spullen uit halen om te knutselen en die ziet er zo uit:

Deze kast is onlangs opgeruimd waardoor alles weer op zijn plek ligt. Zo is er een bakje met labels, eentje met washitape, lintjes, kleine cadeautjes, kaartjes, stempels, verf, doorzichtige zakjes etc.

Deze bakjes zijn jaren geleden door Patrick gemaakt voor de webshop. In deze bakjes bewaarde ik voorraden armbandjes, ringen en oorbellen en jaren later staan ze in de knutselkast. Ze zijn gemakkelijk zelf te maken en erg handig.

Ik zie nu in één oogopslag wat ik heb en dat is echt ideaal. De bakjes passen precies in de kast en de grotere verpakkingen heb ik   rechtop achter gezet.

Fotoprops

Dit is een gevalletjes “nooit de kast open doen als er andere mensen bij zijn”, want deze kast zit behoorlijk vol. Deze antieke kast (gekocht bij Heb ik Via in Gouda) staat in de woonkamer en bestaat uit vier ruime planken en twee laatjes. De bovenste twee planken zijn voor ons. Alhoewel, Patrick heeft er nauwelijks wat staan en vindt het voornamelijk één grote bende 😉 Op de onderste twee planken bewaren we speelgoed voor de jongens.

Op de bovenste plank bewaar ik voornamelijk boeken, planners, mijn camera en toebehoren, spelletjes en andere rommeldingetjes, maar op de middelste plank vind je vooral wat fotoprops. Ik heb diverse ondergrondjes voor het maken van flatlay foto’s en heb ook wat andere spulletjes die ik erbij kan leggen. Het idee is om nog wat meer mooie spulletjes te verzamelen zodat ik daar frequent mee aan de slag kan.

Overige boeken en planners

Dan hebben we nog een dressoir in de woonkamer en hier bewaar ik mijn overige boeken, planners en notitieboeken in. Hierin zit onder andere onze administratiemap, maar bijvoorbeeld ook het notitieboek dat ik bijhoud voor alle opdrachten van Mamablogger. Hierin staan per maand alle opdrachten, deadlines, tarieven etc. Verder is de kast van de invulboeken die ik regelmatig pak als ik even geen inspiratie heb om over te schrijven. De binnenkant van deze kast ziet er zo uit:

Zo hebben wij alles opgeborgen en ja, het kan veel netter, maar ik kan wel alles vinden 😉 Mijn droom is om ooit nog een werkkamer te hebben waarbij ik alles bij elkaar heb en waar ik lekker kan werken en fotograferen voor voor Mamablogger.

Hoe hebben jullie de knutselspullen opgeruimd?

[shopr_shopthepost collection=”planners-en-agendas” size=”large” title=”Shop hier mijn favoriete planners en agenda’s”]
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *