Home + Floris’ nieuwe musthave; het MagnetiBook van Janod

Floris’ nieuwe musthave; het MagnetiBook van Janod

Misschien kenden jullie de MagnetiBooks van het speelgoedmerk Janod al lang, maar ik zag deze vorige week pas voor het eerst. Het kwam voorbij op het Instagram account van Heb ik Via in Gouda en hoewel ik geen idee had wat het precies was, was ik wel getriggerd door de vormgeving. Het ziet er namelijk heel erg retro uit en dat vind ik al snel heel gaaf 😉 Maar goed, ik zocht het op, werd nog enthousiaster en vroeg of ze hem voor mij apart wilden leggen. Een heel lange intro om aan te kondigen waar deze post nu eigenlijk over gaat, maar ik heb het over het educatieve MagnetiBook van het merk Janod. En… ideaal nu we allemaal thuis zitten, want deze staan garant voor uren speelplezier én de kids leren er een hoop van!

Wat is het MagnetiBook van Janod?

Misschien ken je het speelgoedmerk Janod al van het houten speelgoed. Dit Franse merk heeft namelijk al heel wat prijzen gewonnen met hun houten speelgoed. De MagnetiBooks zijn echter niet van hout, maar zijn van stevig karton. Ze zien eruit als een boek, maar als je hem openslaat zie je geen bladzijdes. Het MagnetiBook is eigenlijk een doosje met aan de ene kant een magneetbord en aan de andere kant vakjes met daarin magneetjes en kaartjes. Het is vervolgens de bedoeling dat kinderen met de magneetjes de plaatjes op de kaartjes namaken.

Het MagnetiBook van Floris: klok kijken

Voor Floris kochten we het MagnetiBook klok kijken. Hierin zitten 75 magneten en 8 kaartjes die aan beide zijden zijn bedrukt. Op die kaartjes staan taferelen dus in totaal zijn er 16 taferelen na te maken met de magneten. Nu is Floris nog iets te jong om ze echt na te maken, maar ik kon hem wel vragen om het jongetje of meisje soep te laten eten. Dan plakte hij een magneet van een kind op de plaat en daarbij de magneet met een kop soep. Datzelfde deden we met tanden poetsen, slapen, met de bal spelen etc.

Als Floris ouder is kunnen we de plaatjes namaken en hem klok leren kijken.

Andere Magneti’Books

Er zijn heel veel verschillende soorten Magneti’Books. Van verkleedfeesten tot dieren en van voertuigen tot gekke gezichten. Ze hebben allemaal dezelfde afmeting: 26 x 19 x 4 cm. Je ziet er hieronder een aantal:

[shopr_shopthepost collection=”magnetibooks” size=”large” title=”Shop hieronder de verschillende MagnetiBooks”]

De adviesleeftijd van alle boeken is ongeveer 3 tot 8 jaar. Dat betekent dat broertjes en zusjes er ook samen mee kunnen spelen. Milan zou het bijvoorbeeld heel erg leuk vinden om Floris klok te leren kijken.

Handig om mee te nemen

Wanneer je het boek dichtklapt zit hij dicht met een magneet. Toch denk ik niet dat dat voldoende is. Het MargnetiBook is superleuk en handig om mee te nemen tijdens een lange autorit (voor de wat oudere kinderen, Floris zou de magneten door de auto gooien) of op visite, tijdens een etentje etc. Ik zou er in ieder geval nog een lang elastiek omheen doen. Maar dan heb je wel het perfecte tijdverdrijf 😉

Wij zijn fan. Er zullen er zeker nog meer volgen. Ik zal ze onthouden voor Floris zijn verjaardag en de feestdagen. Ze zijn leuk, leerzaam, duurzaam en niet al te duur.

Kende jij de MagnetiBooks al?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *