Home + DIY | Bullet Journal Scrapbooking boeken en stickersheets van Action (ook voor planners)

DIY | Bullet Journal Scrapbooking boeken en stickersheets van Action (ook voor planners)

Nu we wat meer binnen zitten is het misschien wel tijd om eens lekker creatief bezig te gaan. Even je zinnen verzetten van alle nare dingen die zich nu in de wereld afspelen. Verstand op 0 en denken aan al het leuks dat je nog niet lang geleden hebt meegemaakt. En wat is dan lekkerder dan die herinneringen vast te leggen in een herinneringenboek of bullet journal? En misschien vind je dat niks, maar heb je wel een planner die je wilt opleuken zodat het plannen nóg fijner wordt. In beide gevallen heeft Action dé musthaves hiervoor: verschillende bullet journal scrapbooking boeken en blokken met stickervellen voor bullet journals en planner. En die zijn serieus gaaf, ook voor het maken van kaartjes, cadeautjes en juffenbedankjes.

Van een old school fotoboek naar een toffe bullet journal of scrapbook

Uren kon ik er vroeger mee bezig zijn: met mijn fotoalbums. Ik sleepte overal wegwerpcamera’s mee naartoe en later werden deze vervangen door een echte camera. De foto’s liet ik vervolgens ontwikkelen bij de HEMA. Daarna kocht ik een fotoalbum en dan kon het inplakken beginnen. Het bleef niet alleen bij foto’s. Ik schreef er van alles in en plakte er toegangskaartjes, metrotickets, buitenlands geld etc. in. En als ik heel creatief was, knipte ik letters uit tijdschriften en maakte ik daar woorden van die ik vervolgens ook in het album plakte. Dat waren nog eens tijden haha.

We plakken nu misschien geen foto’s meer in albums, toch is het leuk om herinneringen op een bijzondere manier te bewaren. Dat kan door middel van een scrapbook (een soort herinneringenboek) of een bulletjournal (dat is eigenlijk een planner, dagboek, agenda, to-do list en schetsboek in één). En misschien vind je dit helemaal niets, kan natuurlijk ook, maar werk je wel met een planner. Ook een planner kun je nog leuker maken zodat je er fijner mee kunt werken.

Planner- en bulletjournal stickers

Action verkoopt stickerboeken die ieder 28 pagina’s bevatten.Op ieder stickervel zitten behoorlijk wat stickers: op sommige vellen wel meer dan 20. Die stickers variëren van banners, tot stickers met dagen, kleine kalenders, plaatjes, stickers met tekst etc. Deze stickervellen zijn perfect voor planners, bulletjournals en uiteraard ook voor scrapbooks. Ik gebruik deze voornamelijk voor mijn Structuurjunkie planner, maar gebruik de stickers ook voor cadeautjes en kaartjes bijvoorbeeld. Deze blokken kosten per stuk nog geen euro. Let op, ze vliegen de winkels uit. Houd het in de gaten als je er bent.

[shopr_shopthepost collection=”planners-en-agendas” size=”large” title=”Mamabloggers’ favoriete planners en agenda’s”]

Bullet journal scrapbooking boeken

Het is een mond vol: bullet journal scrapbooking boeken, maar zo heten ze echt. Ze doen mij een beetje denken aan het ‘Flow Paperbook’ die nu ook weer in de winkel ligt. In dit boek vind je namelijk ook verschillende plaatjes, vellen papier met mooie prints, labels etc. Dat boek kocht ik vorig jaar en kostte €20,- en dat is een behoorlijk verschil met deze boeken van Action die maar €2,49 kosten. Er zijn in totaal vier verschillende varianten van deze boeken. Hierin zitten echter geen stickers. Deze plaatjes moet je eruit knippen en vervolgens in je bullet journal, scrapbook of planner plakken.

Er zitten echter ook veel grotere plaatjes in die heel geschikt zijn als cadeaulabels en/of kaartjes. Om jullie de inhoud goed te kunnen laten zien, heb ik er heel veel foto’s van gemaakt.

Wat zijn ze leuk hè? Ik zie hier ook heel veel leuke plaatjes voor een herinneringen- of dagboek. Het is maar net waar je mee aan de slag wilt en hoe je het wilt noemen.

Foto’s plakken in je planner, bullet journal of scrapbook

Vorig jaar kreeg ik van Patrick een HP Sprocket en ik gebruik heb eigenlijk veel te weinig. Hiermee kan ik de foto’s van mijn telefoon draadloos printen op stickers. Superleuk!

Deze ga ik weer wat vaker gebruiken voor in mijn eigen planner en Energy Journal. Deze vul ik momenteel dagelijks in. Daarover later meer 😉

Dus je kunt dit weekend lekker in het zonnetje gaan zitten in de tuin of op je balkon en lekker creatief aan de gang met deze boeken en stickervellen. Ik heb daar stiekem best zin in 🙂

 

[shopr_shopthepost collection=”planners-en-agendas” size=”large”]
Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *