Home + Naar school en weer aan het werk in combinatie met koken en afvallen

Naar school en weer aan het werk in combinatie met koken en afvallen

Toen ik begin met afvallen en het traject in ging voor de hypnose maagband, kreeg ik tijdens de intake al te horen dat ik mijn eten vooruit moet gaan plannen en daar van tevoren boodschappen voor in huis moet halen. Wat ga ik morgen ontbijten, welke tussendoortjes kan ik meenemen naar mijn werk en wat eten we ’s avonds? En ga ik een keer uit eten, dan weet ik dat van tevoren en moet ik de patatdag in het weekend overslaan. Eigenlijk ben ik constant bezig met het maken van keuzes al moet ik zeggen dat mij dat nu steeds beter af gaat. Tegelijkertijd wil ik niet te vaak en te lang bezig zijn met eten, want we hebben het al zo druk. Zeker nu school en het werkende leven weer volle gang zijn. Maar hoe je dat dan?

Vooruit plannen

Oké, ik moet dus vooruit plannen. Dat gaat over het algemeen goed, want ik ben een planner. Ik zorg dat ik de tussendoortjes die ik mag en het meest lekker vind, in huis heb zodat ik ’s morgens kan kiezen waar ik trek in heb. Er staat inmiddels een pot met granola in de keuken (die ik altijd door de kwark kan doen bijvoorbeeld) en terwijl ik dit typ ruik ik een heerlijk versgebakken bananenbrood die net uit de oven komt. Hier kan ik heel wat plakken uit halen om mee te nemen naar het werk of tijdens een dagje weg. Straks snijd ik ze in plakken en als de jongens ook hebben geproefd, doe ik de overige plakken in de vriezer. Als ik ze nodig heb, haal ik ze eruit.

Het ontbijt, de lunch en de tussendoortjes kan ik zo prima vooruit plannen en ik eet inmiddels een stuk gevarieerder en gezonder. Dat voelt ontzettend fijn! Maar we moeten natuurlijk ook koken en twee dagen in de week kookt mijn moeder bij ons thuis. Ook dit plannen we vooruit. Dat is niet alleen praktisch, maar het scheelt ook enorm veel tijd.

Stijgende prijzen in de supermarkt

Gevarieerd en gezond eten is één ding, maar de kosten rijzen de pan uit. Ik heb ons boodschappenbudget al wat bij moeten stellen omdat ik nu meer fruit en verse producten koop dan voorheen. Daarvoor in de plaats laten we andere dingen staan, maar het feit blijft dat gezonde voeding duurder is dan ongezonde voeding. Het is eigenlijk te belachelijk voor woorden, maar het is ook niets nieuws. Dit is al een hele tijd zo, maar nu voelen we dat extra in onze portemonnee. Ook dan kan vooruit plannen helpen, net als het bestellen van de boodschappen of maaltijdboxen.

HelloFresh

Ik weet niet of jullie hetzelfde ervaren, maar in de ochtend hebben we niet zoveel haast omdat we toch vroeg wakker zijn. Voor ons begint de avondspits op het moment dat we allebei uit ons werk komen. Je kunt je eten wel vooruit gepland hebben, maar er moet ook gekookt worden. Ik hou helemaal niet van koken en ben zeker geen keukenprinses. Tel daar twee jongens bij op die moeilijke eters zijn. Dan eet je toch geregeld hetzelfde en het zorgt meer dan eens voor discussie aan tafel over hoeveel happen er bijvoorbeeld nog gegeten moeten worden. Niet heel gezellig als je er een lange dag op hebt zitten en juist even wil genieten van de tijd met elkaar en alle schoolverhalen wil horen.

Dan kan een maaltijdbon zoals die van HelloFresh uitkomst bieden. Je kunt van tevoren met de kinderen uitzoeken wat jullie gaan eten, je krijgt alle benodigdheden in huis en je hoeft er helemaal niet lang voor in de keuken te staan. Inmiddels weet ik uit ervaring dat op deze manier koken leuker is dan aardappels schillen ?. Je probeert met elkaar nieuwe dingen uit, je kunt de kinderen mee laten helpen en ondertussen luisteren naar alle verhalen. Wedden dat ze daarna ook veel meer eten? Zo blijft het in ieder geval een stuk gezelliger aan tafel.

Kortingscode HelloFresh

Ik zei het net al: de prijzen in de supermarkten stijgen enorm en dat voelt iedereen in zijn/haar portemonnee. Mocht je HelloFresh uit willen proberen heb ik een kortingscode voor je: NPH22. Hiermee krijg je €75,- korting op de eerste drie boxen.  Wie weet maak ik koken dan weer wat leuker voor je en helpt het jou ook om je maaltijden vooruit te plannen. Dan kunnen we ons in ieder geval focussen op gezellig eten met elkaar.

Bron afbeeldingen: HelloFresh in samenwerking met Neil Patrick Harris. 

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *