Home + Het verschil tussen mijn twee zwangerschappen

Het verschil tussen mijn twee zwangerschappen

Met bijna 31 weken op de teller kan ik beide zwangerschappen wel goed vergelijken. Hoog tijd om eens stil te staan bij de verschillen tussen deze beide zwangerschappen aan de hand van bepaalde kwaaltjes en typische zwangerschapssymptomen. Lees je mee?

Misselijkheid

Ik dacht dat ik bij Milan al flink misselijk was. Dit duurde ongeveer 16 weken en ik had er voornamelijk last van in de ochtenden en wanneer ik bepaald eten rook of in de supermarkt liep. Ik kon bijvoorbeeld ook niet kijken naar flessen zonnebloemolie, want dan ging het al mis.

Deze tweede zwangerschap duurde de misselijkheid ook zo’n 16 weken, maar dat was een stuk extremer dan toen. Ik was nu de hele dag flink beroerd, maar het leven ging gewoon door. Ik heb een zesjarige in huis lopen en Patrick werkt fulltime. Milan moest naar school en ik moest werken. De hele dag had ik volkorenbiscuitjes en rijstewafels bij me zodat ik iedere keer een klein hapje kon eten. Het was drama, maar we hebben het overleefd en ik heb me er niet ziek voor hoeven melden. Daar ben ik nog steeds heel blij mee, want het was heel druk de afgelopen periode.

Cravings

Ik heb wel een paar cravings, maar het is niet zo dat ik er mijn bed voor uit kom. Bij Milan waren het zure matten. Hoe zuurder, hoe beter en oh, wat ben ik vaak naar de snoepwinkel gelopen! Bij Milan neigde ik meer naar zoet (en zuur dus haha), maar deze zwangerschap heb ik alleen maar trek in hartige dingen.

Aan het begin van de zwangerschap zou ik, ondanks de misselijkheid, een moord doen voor een kalfskroket. We zijn ’s avonds weleens naar de snackbar gelopen 😉 Verder ben ik echt gek op BiFi worstjes, maar ik eet ze niet te vaak.

Tot slot ben ik aan het aftellen tot ik weer een broodje filet american en carpaccio mag eten. Voor de uitgerekende datum wil ik sowieso filet in huis halen voor het geval dat…

Kwaaltjes

Op de misselijkheid na heb ik bij beide zwangerschappen (deze tot nu toe) weinig kwaaltjes. Ik merk alleen wel dat ik nu zeven jaar ouder ben. Fietsen wordt steeds zwaarder en ik heb nu ook wat meer bandenpijn dan bij Milan. 1,5 uur door de stad banjeren voel ik echt wel en dan doet mijn buik gewoon zeer. Maar goed, ik mag nog steeds niet klagen en hoop dat nog een week of 9 zo vol te houden 😉

De kilo’s

Bij Milan ben ik in totaal 4 kilo aangekomen en die waren er meteen na zijn geboorte af. Ik heb net even gekeken in mijn boekje van de verloskundige en zit nu nog maar op 2 kilo! Ik dacht wat meer, volgens mij heb ik dat laatst ook gezegd, maar het zijn er maar 2! Kun je nagaan!

Met bijna 31 weken heb ik dus nog weinig te klagen. Ja, ik ben overdag wel moe, maar niet het type wat dan even gaat liggen. Even rustig zitten en dan weer door haha. Ik heb wel flink last van nesteldrang en wil alles, maar dan ook echt alles, klaar en voorbereid hebben. Dat had ik bij Milan pas veel later.

Op naar de laatste weken!

Verschilden jouw zwangerschappen van elkaar of kun je nog niet vergelijken. Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 18 augustus 2017 / 09:37

  Wauw 2 kilo! Hoe dan?? Haha. Tel er bij mij maar 10 bij op.

  • 20 augustus 2017 / 10:07

   Haha, ik denk dat het vooral te maken heeft met de misselijkheid in het begin. Toen viel ik af en dat zit er nu weer aan. Maar goed, ik hoef ook niet meer zoveel aan te komen hoor. Genoeg reserves 😉

 2. Rebecca
  18 augustus 2017 / 09:43

  Haha, bij mij kwamen die kilo’s er vooral bij de laatste twee maanden. ?

  Mijn zwangerschappen waren ook totaal anders. Bij de eerste had ik veel last van mijn bekken, bij de tweede een stuk minder.
  Verder was ik bij de eerste niet misselijk, bij de tweede wel.

  Fijn dat je je zo goed voelt, buiten de vermoeidheid.