Home + Help, fietsen met de bakfiets wordt steeds zwaarder!

Help, fietsen met de bakfiets wordt steeds zwaarder!

We zijn alweer aangekomen in het derde en laatste trimester van mijn zwangerschap en als ik heel eerlijk ben voel ik dat echt wel. Ik vertelde in een eerdere zwangerschapsupdate al dat vooral het fietsen met de bakfiets steeds zwaarder wordt en daar baal ik eigenlijk best wel van. Drie jaar geleden kochten we de bakfiets en, hoewel ik even moest oefenen, ben ik bijna vergroeid met die fiets. En dat terwijl ik zo gek ben op autorijden! Inmiddels rijd ik dagelijks met de bakfiets en kan ik mij niet meer voorstellen wat ik zonder zou moeten.

Zelfs nu Milan zelf fietst blijf ik stug op mijn ‘bakkie’ rijden en hem vol laden met boodschappen, klasgenootjes en zelfs mijn moeder heeft er weleens in gezeten (geen grap!).

Maar ik heb geen elektrische bakfiets en dat voel ik, helemaal nu mijn buik zwaarder wordt, heel goed. ’s Morgens gaat het eigenlijk prima, dan ben ik nog fit en fiets ik zo naar mijn werk. Daar zit ik vervolgens een hele dag op kantoor en ik merk dat dat steeds ongemakkelijker wordt. Gelukkig kan ik veel lopen en krijg ik ook de ruimte om even van mijn werkplek af te gaan, maar dan nog voel ik het. Om 17.00 uur stap ik op de bakfiets en fiets ik naar huis. En dat doet zeer! Laatst was de bandenpijn zo hevig dat ik zelfs wilde afstappen en verder wilde lopen. Dit heb ik uiteindelijk toch niet gedaan omdat lopen met de bakfiets bijna zwaarder is dan erop zitten en rustig te fietsen. En ik wilde naar huis, dat ook 😉

Toch maar een elektrische bakfiets?

De laatste tijd denk ik er steeds meer over na om een elektrische bakfiets te kopen. Dat is best een investering, maar de komende jaren zal ik nog intensief gebruik maken van een bakfiets. Veel minder zwaar en dus heel fijn na de bevalling en voor mijn bekken.

Dan kan ik ook weer lange stukken fietsen met de bakfiets, zonder bang te hoeven zijn voor pijn.

Ik wil dan wel weer een driewieler, omdat ik dat stabieler vindt. Zeker met bewegende kinderen erin 😉 Met de verschillende versnellingen pas jij hem aan aan jouw wensen. Jij bepaalt namelijk welke ondersteuning je nodig hebt.

Nu heb ik een tweedehands bakfiets, maar geen enkele garantie. Als ik een nieuwe koop heb ik die wel dus ik zie alleen maar voordelen!

Tip!

Veel werkgevers, waaronder de mijne, hebben een fietsenplan. Hiermee schaf je veel voordeliger een nieuwe fiets aan en hoef je dat grote bedrag ook niet in één keer te betalen. Ga even na of jouw werkgever ook zo’n fijne regeling heeft.

Heb jij een elektrische bakfiets? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen ermee? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Leonie
  12 augustus 2017 / 08:14

  Lijkt mij zo fijn een bakfiets!

 2. 12 augustus 2017 / 08:48

  Ik heb bijna dezelfde maar wil ook dolgraag een elektrische. Met een bijna kleuter en baby is het best zwaar. Vooral met flink wat boodschappen. Ook druk op zoek

 3. 12 augustus 2017 / 08:59

  Ik heb sinds een jaar een elektrische bakfiets van Troy. Deze zijn best betaalbaar en ik heb er heel veel plezier van. Ik heb hem aangeschaft omdat ik gastouder ben en we kunnen inmiddels niet meer zonder!

 4. Romina
  13 augustus 2017 / 17:59

  Wij hebben nu ruim een jaar een curve-e van de babboe. Ik kan niet zonder. Heerlijk fietsen.

 5. Esmee
  17 augustus 2017 / 15:27

  Er is vast wel een elektrische bakfiets-leverancier die jou in zijn bakfiets wil laten rijden en reviewen 🙂

  • 20 augustus 2017 / 10:07

   Haha was het maar waar 😉 Zo’n elektrische bakfiets is natuurlijk ook wel kostbaar, kan me wel voorstellen dat ze dat niet doen…