Home + Geld & Budget | Welk budget hebben wij voor de kinderverjaardagen?

Geld & Budget | Welk budget hebben wij voor de kinderverjaardagen?

Vandaag is het eindelijk zo ver: Floris is 3 jaar geworden! Of nou ja, eindelijk… Dat is misschien niet het goede woord, want hij wordt veel te snel groot. Dat geldt overigens ook voor Milan die morgen 10 wordt. De tijd gaat hard… Toch is het wel lekker dat we na dit weekend de verjaardagen weer af kunnen sluiten en we ons volop kunnen concentreren op de verhuizing. Tot die tijd dompelen we ons onder in taart, lieve kaarten (wat hebben we er veel gekregen! ❤️), lekkere hapjes en vieren we het klein maar fijn zoals het nu moet in deze tijd. En ook al vieren we het klein, kinderverjaardagen kosten hier altijd meer dan van tevoren bedacht. Doen we zelf hoor, maar toen ik afgelopen week een rekensommetje maakte schrok ik er best van…

Twee kinderverjaardagen in één keer en toch ook weer niet

Toen Floris er nog niet was en Milan alleen was pakten we best wel uit. We lieten mooie taarten maken, ik ging (oké, ga) altijd los op de traktaties en een kinderfeestje plannen vind ik alleen maar leuk (en ik vind het altijd lekker als ze weer voorbij zijn haha). En als ik dan eenmaal begon, dan verzon ik er iedere keer weer wat bij en moest Patrick mij echt afremmen. Dat was soms maar goed ook, maar ik vind het echt heel erg leuk om te doen. Mijn excuus was dan altijd ‘ach, we hebben één kind, dan kan dat. Als we er meer zouden hebben doen we dat niet meer’. Daar geloofde Patrick helemaal niets van en ik moet eerlijk bekennen dat hij daar gelijk in heeft. Nu heb ik het volgende excuus ‘Maar het is niet eerlijk als we Floris niet hetzelfde geven als Milan’. Zoals je ziet verzin ik goede excuses om alsnog lekker los te gaan ☺️.

Wat scheelt is dat wanneer Floris zijn eerste kinderfeestje heeft, die van Milan bijna klaar zijn. Misschien hebben ze een jaar overlap, maar we hoeven straks niet twee feestjes per jaar te organiseren. Scheelt toch weer haha. Ook hoeven we maar één keer  boodschappen te doen, want we vieren de verjaardagen in één keer. Dat scheelt ook weer!

Dit jaar trakteren ze voor het eerst beiden en dat vind ik gewoon heel erg leuk om te doen, al let ik nu wel meer op de kosten dan voorheen, omdat het toch snel oploopt.

De taarten

Ze krijgen ieder een eigen taart, maar die zijn nu kleiner. Toen Milan alleen was lieten we een taart maken voor ongeveer 30 personen. Nu doen we voor ieder een taart voor ongeveer 16 personen. Of die van Milan wat groter en die van Floris wat kleiner. De taarten zijn nog steeds even mooi, maar de prijs blijft ongeveer hetzelfde.

Milans taart van vorig jaar

Oké, en dan de kosten…

Ik vind het best eng om te delen, maar ik snap dat het voor sommige ouders best handig is om te vergelijken.

 • Taarten: €75,- in totaal voor ongeveer 20 personen.
 • Kinderfeestje: €250,- voor 8 kinderen en we hebben wat extra eten en drinken gehaald. Vonden we overigens best prijzig en hoewel het een heerlijk feestje was, zullen we dit niet zo snel nog een keer doen.
 • Boodschappen: dit jaar geen. We hebben alles in huis wat betreft koffie en thee en mogen de verjaardagen niet vieren in tijdsvakken.
 • Hapjes. We hebben wel aan mijn nichtje gevraagd of zij twee kleine borrelplankjes wilde maken voor de visite. Toen waren we nog in de veronderstelling dat we de verjaardagen in blokken mochten vieren. Dat kan nu niet meer, maar we laten die bestelling gewoon staan. Wel zo eerlijk en lekker, we maken er dan gewoon met elkaar wat van! Het zijn best wat hapjes per persoon en de planken zien er top uit! Deze planken kosten, inclusief bezorging ongeveer €60,-.
 • Dan de cadeautjes. Floris heeft laatst al het één en ander aan speelgoed gekregen voor de blog en we hebben voor hem nu een cadeau gekocht van €54,-. Anders wordt het heel veel en hij beseft het nu toch allemaal nog niet. Milan wilde heel graag een extra paar Nike’s en die kostten €75,-.
 • Traktaties: voor de Yahtzee traktatie van Milan was ik ongeveer €1,- per kind kwijt dus €28,- voor de hele klas. Voor de juffen had ik nog wat in huis en gebruikte ik de beauty adventskalender die ik eerder al had gekocht om te laten zien op Mamablogger. Voor de traktaties van Floris met de uitdeelboekjes was ik misschien iets meer kwijt dan €1,- per kind. Voor zijn juffen maakte ik ook een Yahtzee traktatie met blokjes en dobbelstenen die ik teveel had gekocht. Voor zijn hele peutergroep was ik denk ik rond de €15,- kwijt.

De kosten spreiden voor de kinderverjaardagen

Zoals ik al zei lopen die kosten best op en hoewel we het zelf doen en mensen zullen zeggen dat ze het teveel vinden, vinden wij het heel erg leuk om te doen. Toch spreiden we de kosten door het kinderfeestje al in september te vieren en al vroeg aan de traktaties te beginnen. Voor de taarten, cadeautjes en boodschappen zetten we niets apart, maar de kinderbijslag begin oktober is natuurlijk altijd fijn. Zeker vlak voor twee jarige kinderen.

Iedereen is verschillend

Ja, het is wellicht veel, maar we vieren onze eigen verjaardagen niet of nauwelijks dus dat scheelt haha. Nee hoor grapje, maar we vinden het gewoon leuk en ik denk dat ieder voor zichzelf moet bepalen of je kan en wil betalen. Dat laatste is ook niet geheel onbelangrijk. Je moet het zelf ook gewoon willen. Ik kan mij ook voorstellen dat sommige ouders het complete onzin vinden wat wij doen. Gelukkig is iedereen anders. Dit inkijkje in de kosten voor de kinderverjaardagen vond ik wel spannend, maar ik hoop dat jullie het een interessant inkijkje vinden.

Bepalen jullie ook budget voor de kinderverjaardagen?

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 Reactie

 1. 17 oktober 2020 / 07:02

  Leuk om te lezen!
  Ik heb zelf nog nooit een kosten plaatje gemaakt… komend jaar (Jan & feb) misschien eens doen.
  Taart haal ik ook en eten/lekkers voor bezoek ook. Nu afwachten hoe wij straks de verjaardagen mogen vieren… ze worden 7 & 10.