Home + Interieur | Ons nieuwe Perzische tapijt in de woonkamer

Interieur | Ons nieuwe Perzische tapijt in de woonkamer

Een van mijn favoriete woonaccessoires is ons Perzische tapijt. En niet alleen die van ons, op de kamer van Floris ligt ook een prachtig tapijt. Zo’n tapijt heeft al een hele geschiedenis achter de rug en is uniek. Een echte blikvanger waar we dus iedere dag blij mee zijn.

Waarom een Perzisch tapijt?

Het was al lange tijd een wens van ons, maar ons oude huis had een lange, smalle woonkamer die ook relatief donker was. Als je dan een groot Perzisch kleed neer zou leggen, zouden we het te druk vinden en het zou de kamer nog donkerder maken. Hoe mooi de kleden ook zijn, het zou daar minder mooi uit zijn gekomen denk ik.

Maar toen kregen we verhuisplannen en konden we er al lekker op los fantaseren. De wensen werden concreter toen we eenmaal zeker wisten dat dit huis van ons was. Wat een heerlijk lichte en brede woonkamer! Oké, we moesten wel even kijken hoe we alles neer zouden zetten, maar een groot Perzisch tapijt was nu wél een mogelijkheid.

Hét tapijt vinden

Vlak voor we de sleutel kregen van dit huis, kochten we een heel mooi vintage tapijt. Die heeft nog heel even in het oude huis gelegen en is daarna meeverhuisd. Eenmaal hier zagen we inderdaad het verschil. Hij kwam hier zoveel mooier uit! Maar toch was het niet helemaal óns kleed. Qua kleuren was hij prachtig, maar paste hij minder goed bij onze bank en eetstoelen. We zagen het verschil toen we het tapijt van Floris kochten. Er is zoveel keus, er is er vast wel één die nog beter bij ons past.

Na een aantal maanden in dit huis liepen we tegen hét tapijt aan! We vonden deze bij ‘Tapijt en Kelim‘ in Spijkenisse.

Zo ontzettend blij mee!

Het is en prachtig tapijt! In het midden lijkt het tapijt rood, maar het is een heel mooie kleur roze. Verder zit er een kleur in die enorm op de bank lijkt en zit er zelfs groen in, wat dan weer past bij de eettafel stoelen. Dit tapijt maakt het plaatje helemaal af! Het tapijt werd thuis bezorgd, maar daar hield de service niet op.

Kenmerken van het tapijt en een certificaat

Ons Perzische tapijt is een Hamdan tapijt uit Iran. Deze is handgeknoopt en hij is lekker groot: 215 x 311 cm. Bij het tapijt kregen we een certificaat waarop staat dat hij handgeknoopt is. We hebben dus een echt uniek en oud kleed! Ik kan mij voorstellen dat je dan denkt dat het kleed niet schoon is, maar hij was brandschoon. Het tapijt was gereinigd en je zag geen enkele vorm van slijtage. Dit kleed kan op deze manier nog 100 jaar mee!

Ook een Perzisch tapijt?

Je ziet Perzische tapijten nu heel veel en veel mensen zijn op zoek naar mooie, unieke kleden. Ik kan het mij helemaal voorstellen, maar er is best veel aanbod en hoe weet je nu of je niet teveel betaalt bijvoorbeeld? Ik zou in dit geval zeker even een kijkje nemen op Tapijtenkelim.nl. Hier vind je een enorm groot aanbod tapijten waaronder ook heel zeldzame stukken.

Als je advies wil kun je eenvoudig contact opnemen met eigenaren Pooya en Toma en als je het tapijt in het echt wilt zien kun je langskomen in de showroom in Spijkenisse. Al weet ik zeker dat je daar sowieso heel hebberig van wordt haha.

Hoe vind je ons Perzische tapijt? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties

  1. Christine
    9 juli 2021 / 09:10

    Echt een blikvanger in je zithoek en zulke mooie, intense kleuren!! Daar wordt je heel vrolijk van, geeft ook echt een warme touch in je interieur.. goede keuze geweest!