Home + Geld & Budget | Dit hielden we over van onze budgetten in september 2023

Geld & Budget | Dit hielden we over van onze budgetten in september 2023

Vorige maand vertelde ik dat we wilden proberen in totaal €300,- over te houden van onze budgetten in september 2023. Dat betekent dat we iedere week €37,50 uit ieder potje over moeten houden. Ik hou ervan om de dingen af te pellen, want als je dat doet, dan zie je dat dit soort bedragen wellicht wel haalbaar zijn. Of dat ook echt is gelukt, lees je hieronder.

Lees ook:

Budgetten per week in september 2023

Week 1

Deze eerste week van de nieuwe maand start met de Formule 1 in Zandvoort. Ik was al gewaarschuwd dat het daar schreeuwend duur was, maar ongeveer €7,- voor een patatje is wel flink en wat dacht je van €4,- voor een kroket? We hebben dus flink wat geld uitgegeven aan eten en drinken daar. De rest van de week hebben we het vrij rustig aan gedaan en niet veel geld uitgegeven. Het was ook de week waarin we onze nieuwe auto kregen. De tank zat vol dus we hoefden ook niet te tanken. Scheelt weer, haha.

Over van boodschappenbudget: €40,67 
Over van weekbudget:
€40,66

Van deze twee overgebleven bedragen hebben we uit ieder potje €37,50 weggezet. De eerste week is dus gelukt!

Week 2

Dit was een week die voortkabbelde. Ik was ziek en eigenlijk hadden we gewoon van alles in huis.

Over van boodschappenbudget: €38,44
Over van weekbudget:
€63,01

Van deze twee overgebleven bedragen hebben we uit ieder potje €37,50 weer weggezet. Bij de boodschappen was het net aan, maar het is weer gelukt.

Week 3

Ai, de boodschappen vallen deze week wel erg duur uit. Het lukt daarmee dus niet om die €37,50 weg te zetten. Ik kan daar enorm van balen, maar het is ook niet anders. Het is immers gewoon het budget en we sparen al vrij veel. Van het weekbudget zetten we dit bedrag wel weg. Dat is toch iets en we mogen blij zijn dat dit kan. Ik lees op Internet zoveel andere verhalen.

Over van boodschappenbudget: €0,35
Over van weekbudget:
€66,54

Week 4

Ook deze week zijn de boodschappen duur. Nu moet ik wel zeggen dat dit inclusief de koopzegels is, dus we mogen zeker niet klagen. Wat betreft weekbudget verliep het ook goed. We tankten de auto vol en trakteerden de jongens (en onszelf haha) op patat van onze favoriete snackbar omdat we wat te vieren hadden. Ook konden we deze week weer €37,50 apart zetten van het weekbudget. Dat betekent dat dat alle weken is gelukt!

Over van boodschappenbudget: €8,48
Over van weekbudget:
€52,50

Totaal over van de budgetten in september 2023

In totaal hebben we €310,65 overgehouden! Dat betekent dat we ons doel hebben gehaald, want we wilden minimaal €300,- overhouden.

Dat is echt een flink bedrag waar we heel blij mee zijn. Dit storten we namelijk weer extra in een digitaal potje. Waarschijnlijk voor de verjaardagen van de jongens. Ze willen namelijk graag uit eten, het feestje van Floris staat gepland, de taarten zijn besteld én dan hebben we de nog de dag zelf waarop we het vieren voor familie en vrienden.

Verder hebben we natuurlijk nog extra gespaard in een spaarchallenge en sparen we nog op een aantal andere manieren. We waren ons al bewust van wat we uitgaven, maar nu nog zoveel meer. Het is fijn dat dit kon, maar ik blijf zeggen ‘iedere euro is er één’.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *