Home + Diary | Beide jongens nu op de basisschool en een weekendje Assen

Diary | Beide jongens nu op de basisschool en een weekendje Assen

Wat een drukke week hebben we achter de rug. Floris ging voor het eerst definitief naar de basisschool, ik begon met mijn eerste cursusdag (van de acht), Milan moest naar de tandarts en de ortho én we gingen een weekendje naar Assen. Kijk je mee naar onze week, ik heb weer lekker veel foto’s gemaakt!

Maandag

Vandaag is de eerste, echte schooldag van Floris en het afscheid valt zwaar. Voor ons allebei. Uiteindelijk loop ik ook huilend de school uit en het is maar goed dat het regent haha.

De wasmachine lekt een beetje. Is het probleem met de droger opgelost, begint de wasmachine ?. Inmiddels is het knopenbakje schoongemaakt. Ik gooi er aan het begin van de avond nog een wasje in en het lijkt erop dat het nu goed gaat…

Pittig dagje voor ons beiden. Nu even lekker bijkomen.

Milan is goed met het inrichten van ruimtes en bouwt graag. Hij heeft nu een nieuwe app (volgens mij van IKEA) en richt nu verschillende ruimtes in.

De nieuwe aflevering van ‘Kopen zonder Kijken’ vormde de inspiratie voor het artikel van afgelopen donderdag.

Dinsdag

Weer naar school. Het is nog altijd lastig, maar dat is ook niet zo gek op dag twee.

In totaal heb ik de komende maand acht cursusdagen en vandaag is de eerste. Extra leuk, want deze cursus wordt gegeven op mijn oude werkplek! Leuk om veel collega’s weer te zien. Omdat ik vroeg ben en niet heen en weer wil rijden, begin ik er alvast met werken.

Aan de bak! Het is een leuke dag met heel veel informatie.

Onderweg naar huis moet ik een pakketje ophalen. Het is een voorbereidingspakket van het Sinterklaasjournaal. Deze schaf ik ieder jaar aan zodat ik blogs kan voorbereiden voor Mamablogger.

Woensdag

We moeten vroeg op pad vandaag en zitten om 7.40 uur al in de auto. Tijdens de terugweg vanuit Denemarken kwamen we erachter dat de autospiegel aan de bestuurderskant niet inklapt als de auto op slot gaat. Het motortje blijkt defect en dat wordt vandaag gerepareerd. We brengen de auto naar de dealer en krijgen een leen auto mee terug.

Nadat ik de jongens naar school heb gebracht, ga ik thuis aan de slag. Ik kook alvast een pan soep en stofzuig en dweil de bovenverdiepingen. Ook doe ik nog een was.

Daarna pak ik de fiets en fiets ik naar de stad voor mijn nagels en wenkbrauwen. Even wat me-time! Ik haal daarna nog wat kaas en een rol inpakpapier en fiets dan weer snel naar huis. Ik moet nog een hoop doen en ik kan de auto weer ophalen. Hier sta ik onze poort waar het nog een zooitje is omdat ze hierachter binnenkort beginnen met bouwen.

Daar is ‘ie weer én de spiegel klapt weer in. Gelukkig valt dit onder de garantie. Ik lever de sleutel van de leenauto in en rijd snel naar huis.

Tijd om even te lunchen. Ik begin aan deze nieuwe kerstfilm. Daarna stofzuig en dweil ik alles beneden.

Tijd voor de tandarts!

En eenmaal thuis ligt dit boek op de mat. Deze is voor de cursus die komende week begint.

Ik kwam een verkeersbord als deze tegen op Facebook en stuurde een foto naar Patrick met de vraag of hij dit op zijn werk kan maken. Diezelfde middag nog neemt hij dit bord mee. We hebben deze te leen en leveren hem na 5 december weer in. Ik kijk nu al uit naar het versieren voor Sinterklaas dit jaar!

’s Avonds kijk ik de kerstfilm af en liggen we vroeg op bed. De komende periode is druk en ik wil goed slapen en uitgerust zijn.

De rest van de dag ben ik nog druk voor mijn werk en Mamablogger en werk ik daar nog een heel to do lijstje voor af.

Donderdag

Vanmiddag moet Milan naar de ortho en om te voorkomen dat we zijn ID bewijs en verzekeringspas vergeten, leg ik een briefje neer. Ik ben echt niets zonder briefjes en planners.

Als ik de jongens naar school heb gebracht fiets ik door naar mijn werk.

In de middag naar de ortho. Het is spannend, want we waren hier drie jaar geleden al. De tandarts wilde dat we al in “de molen” zaten, maar we konden nog niet beginnen. Nu wel! 1 december is de beugel al klaar!

Vrijdag

Goedemorgen op deze vrijdagmorgen!

Ik werk de hele dag op kantoor, maar tussen de middag lunch ik met collega’s bij Keck. Deze vega bagel met humus is zo onwijs lekker!

Na het eten moet Milan naar Krav Maga en ik rijd even door naar de Action. Daar zie ik deze te gekke, grote notenkrakers. Ik heb er geen één gekocht, maar wat zijn ze gaaf!

Zaterdag

In alle vroegte staat de Appie weer voor de deur, zo fijn!

Ik ga al vroeg met Milan op pad. Weer naar een Action voor de Heidi adventskalender van Playmobil en dit keer hebben we geluk. We kopen er twee waarvan je er eentje kunt winnen. Ook tanken we alvast de auto vol omdat we vanmiddag naar Assen rijden. Die benzineprijzen zijn toch niet leuk meer? Dit geldt overigens voor alles. Daarna rijden we door naar Waddinxveen en bij de HEMA zie ik deze te gekke, okergele notenkrakers. Ook deze koop ik niet, maar wat zijn ze leuk. Ik zal binnenkort mijn collectie notenkrakers met jullie delen.

Hierna gaat Floris nog naar de kleutergym en na het eten kunnen we dan echt vertrekken richting Assen.

Morgen gaan we naar Supercar Madness en we hebben een hotel in Assen geboekt zodat we niet vier uur in de auto hoeven zitten op één dag. We logeren bij de Van der Valk in Assen en hebben een te gekke familiekamer. Later deze week komt de review online.

We eten bij de Mac en niet in het hotel. De jongens wilden wel weer eens een keer naar de Mac. Prima, het is in ieder geval een stuk goedkoper haha.

Eenmaal bij het hotel spotten we al wat auto’s van mensen die in het hotel logeren.

In het souterrain staat inmiddels een springkussen voor de kinderen. Helemaal top!

Zondag

Goedemorgen Assen! De jongens hebben maling aan de wintertijd en zijn weer lekker vroeg wakker zoals gewoonlijk. Het was rond 4.00 uur… ?

Om 7.15 uur zitten we aan het ontbijt en daar is het al gezellig druk met mensen die, net als wij, naar Supercar Madness gaan. Veel gasten werken daar, sommigen bezitten supercars en er zijn gezinnen zoals wij die er een uitje van maken. Aangezien het evenement al om 9.00 uur begint is het nu dus lekker druk.

Nog een foto op de trap en daarna pakken we onze spullen weer in en checken we uit.

Maar we gaan natuurlijk niet rijden voor we foto’s hebben gemaakt van de auto’s die bij het hotel staan.

We zien de ene prachtige auto na de andere en er gaat een wereld van carspotters voor mij open. Ik vertel daar binnenkort meer over. In ieder geval hebben we een topdag!

Als je zo vroeg wakker was, snap ik wel dat je moe bent. Gelukkig hebben we de buggy bij ons én gehoorbeschermers. Deze hebben we al een tijdje voor concerten bijvoorbeeld. Ook hier was het geen overbodige luxe.

Halverwege de middag zijn we thuis, pakken we alles weer uit en rommelen we lekker thuis. Dit was weer een heerlijk weekend, maar moe zijn we wel ?.

Dit was onze drukke week, hoe was die van jullie? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger. Fijne week!

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  1 november 2021 / 06:29

  Dat bord voor vijf december is echt te gek joh! Hier zijn de verlanglijstjes klaar en kijken ze enorm uit naar de start van het Sinterklaasjournaal. Zag ook in de krant dat de intocht op 13 november op het Regentesseplantsoen gelukkig doorgaat, dus die staat alvast in de agenda! En wat had je een productieve woensdag! Hier ben ik woensdag voor het eerst sinds lange tijd weer gaan hardlopen (deed dat vroeger altijd met een podcast van Evi, nu voor het eerst met fit op 4). Hogelijk helpt dat voor mijn mentale gezondheid, vind hardlopen heerlijk en kom daarmee altijd even goed uit de waan van de dag.

  Keck is hier inmiddels een begrip, you influenced us!! Tijdje terug met een studiedag van mijn dochter wist mijn man niet zo goed wat hij zou gaan doen, toen herinnerde ik mij jouw artikel en dat kinderen er zo lekker kunnen spelen. Omdat het een gewone doordeweekse dag was had mijn dochter er het rijk alleen, heerlijk!! En mijn man is inmiddels verslingerd aan de chocoladetaart ?
  Wat ontzettend mooi, die kamer in Assen en die foto van jullie op de trappen is een plaatje ?
  Wij gaan komende vrijdag naar van der Valk Palace Noordwijk, deze schijnt vrij recent tot de familie toegetreden te zijn, we zijn heel benieuwd! De meisjes gaan samen vrijdagnacht bij mijn schoonouders logeren, we hebben nogal een geschiedenis van slechte nachten buiten de deur met de jongste achter de rug, maar afgelopen zomervakantie ging dat voor het eerst goed en toen grote zus in de herfstvakantie 3 nachtjes ging logeren begon ze voor het eerst zelf te vragen of zij dan ook mocht gaan logeren. Een beetje spannend dus wel, maar ik heb goede hoop dat ze er nu overheen is en het goed zal gaan!

  Morgen op mijn werk is er een verlaat afscheid van een collega gepland, dus we hebben nog gauw een lunch buiten de deur voor de persconferentie in de avond.. hoop er voor de horeca het beste van!!
  Zo samen genoeg leuks weer om naar uit te kijken deze week ?

 2. MarjonS
  1 november 2021 / 08:07

  Ohh dat was zondag wel heel vroeg.
  In Limburg hadden we afgelopen week vakantie. En nog genoten van de herfstzon.

 3. Jeanine
  1 november 2021 / 22:43

  Bij de Primark zag ik ook notenkrakers!