Home + 5x dit doe ik nu om mijn weerstand op peil te houden

5x dit doe ik nu om mijn weerstand op peil te houden

Je weerstand op peil houden. We horen niets anders als de winter aanbreekt of wanneer de ‘r’ in de maand zit, maar de afgelopen 20 maanden is onze weerstand belangrijker dan ooit geworden. Ook nu weer. De onzekerheid waar we met zijn allen nog steeds in zitten doet geen goed en wat willen we graag terug naar normaal. Ik zucht de laatste tijd steeds vaker dat alles momenteel zo’n gedoe is. Hoestend kind? Testen, thuis houden, het regelen op je werk, de hele mikmak. En juist daarom ben ik nu zoveel bezig met onze weerstand. Hoe beter deze nu is, des te minder gedoe levert het op. Dit zijn mijn tips.

1. Je weerstand een boost geven

Ik eet best veel fruit, we eten ’s avonds zoveel mogelijk gezond (al zit er natuurlijk weleens een mindere week tussen) en iedere ochtend gooi ik nog een vitamine C bruistablet in een glas water. Pat en Milan eten overigens het minst trui, maar dat compenseren we dan weer met groene en voor Milan nog met smoothies. Floris houd gelukkig, net als ik, van fruit. och zijn er ook bepaalde groentes die we niet eten, maar wel gezond zijn. Om die binnen te krijgen kun je denken aan hele gezonde sapjes zoals bleekselderij sap of een sapje waar bleekselderij in zit. En is wortelsap gezond? Ja! Juist heel gezond, maar ik maak het eigenlijk nooit voor mijzelf.

Om het uit te proberen kreeg ik van ‘Sapje’ de Weerstand box. Deze box bevat maar liefst 22 flesjes met verse en gezonde sapjes. Ieder flesje is 240 ml. Ook bevat de box 4 kleine shotjes van 60 ml. In totaal bevat zo’n box maar liefst 8,9 kilo groente! Je kunt deze flesjes in de vriezer bewaren en ze eruit halen wanneer je ze nodig hebt. Na het ontdooien even schudden voor gebruik en drinken maar! Je heb jouw boost in weerstand weer te pakken.

Sommige smaken zijn even wennen, maar ik vond het zeker niet vies. Ik was overigens zo van mijn beginnende verkoudheid af!

2. Op tijd naar bed

Er zijn tijden geweest da de avonden langer waren, maar die tijden zijn voorbij ?. De wekker van Patrick gaat op doordeweekse dagen om 4.30 uur en de jongens zijn standaard om 5.30 uur wakker. Om voldoende slaap te pakken, gaan we echt op tijd naar bed en dat hebben we ook nodig merk ik. Minder slaap zou voor ons niet helpen in het op peil houden van onze weerstand.

3. Leuke dingen blijven doen

Oftewel blijven ontspannen. Dat klinkt gek, maar als je je voldoende kunt ontspannen, dan doet dat iets met je. Je bent vrolijker, uitgerust, je ervaart minder stress en dat doet je weerstand goed. Ik merk in mijn omgeving dat mensen last hebben van de nieuwe coronamaatregelen omdat dingen waar ze naar uit keken, stuk voor stuk worden gecanceld. Dat doet iets met je, ook met mij, en je voelt je er echt niet beter door.

4. Ga naar buiten

Blijf da echt zoveel mogelijk doen, ook als het weer even niet mee zit. Ik reed laatst na een lange kantoordag op de de fiets naar huis en het regende. Onwijs irritant natuurlijk, maar ergens deed het me ook goed. Wind door mijn haar, regen op mijn gezicht en alle zorgen me de wind mee weg laten waaien. Een goede wandeling heeft datzelfde effect. Blijf daarom lekker naar buiten gaan, in alle weersomstandigheden. En denk eraan, de meeste regen valt naast je ?.

5. Blijf bewegen

In het verlengde van hierboven, blijf vooral lekker in beweging. Een ommetje van 20 minuten heeft al bewezen effect, dus doe dat vooral. Bijvoorbeeld na het avondeten met het hele gezin. Pak eens wat vaker de fiets en een collega vertelde laatst dat ze samen met haar moeder een door haar bedachte work-out heeft gedaan. Dat soort dingen zijn natuurlijk wel gewoon mogelijk en daar hoef je echt geen sporter voor te zijn.

Wat doe jij om je weerstand op pijl te houden? Klets mee in de comments of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *